100 Days of Swift

Swift’s syntax was easy to learn. Apple did an incredibly good job designing the language and launching a detailed book at the same time. But Swift is only 1 piece of the puzzle—before I could build my first app, I had to learn: Swift, Xcode, Programming Concepts, iOS Frameworks

Am mai găsit undeva mențiunea asta, cum că Swift este ușor de învățat. Dar pentru că nu e disponibil pe Windows, nu pot să-l încerc fără diverse artificii. Dar am răsfoit un pic manualul și mi s-a părut o sintaxă destul de asemănătoare cu JS.

https://medium.com/@samvlu/100-days-of-swift-736d45a19b63#.et4dsql6f

1 Like

Cu ajutorul IDE-urilor sintaxa a inceput sa nu mai fie o problema (nu ca ar fi fost neaparat una foarte mare). Totusi sunt curios cum vor ei ca Swift sa devina “the next big programming language” avand in vedere ca momentan prins in zona Apple/IOS

Stiu ca in decembrie l-au facut open source. Dar e suficient?

Ei, dar the next big programming language pentru Apple trebuie să fie pe platforma Apple, nu pe alte platforme. Sunt convins că oricât de porniți or fi Apple, sunt conștienți că pe Windows au de luptat cu .NET iar pe Linux au de luptat cu … ce s-o folosi pe Linux și că e mai convenabilă o strategie de genul „if you can’t beat them, join them”.

Aș zice că au făcut limbajul open source în primul rând pentru a atrage dezvoltatori pe platformele lor.

Degeaba este disponibil pe Linux dacă bibliotecile esențiale sunt integrate adânc în OSX/iOS (Cocoa, Metal și ce o mai fi specific Apple), prin urmare nu pot fi folosite altfel. S-a întâmplat la fel cu ObjC, se întâmplă și acum cu Swift :slightly_smiling:

1 Like

Parerea mea e ca Swift e optiunea tardiv creata de Apple pentru Objective C.
Sunt multe tehnologii de dev create peste Objective C pentru creat aplicatii iOS si Mac OSX (PhoneGap, Xamarin, FuseTools, NativeScript, React Native etc).
Cred ca mai util pentru noi, programatorii, era daca faceau ceva cu JS *asemanator cu abordarea NativeScript, ReactNative, etc). Ma gandesc la interoperabilitate, sa poti refolosi usor librarii/framework-uri JS. Dar who am I to judge Apple!? :confused: