100$/h? Artificial rate?

Salutare devs!

In cautarea unui Vue developer, am ajuns sa discutam cu un tip care lucreaza in core team la VueJs.
Am incercat sa-l intrebam despre o eventuala colaborare remote hourly based, dar ne-am cam lovit de hourly rate destul de astronomic (cred), 100$/h.

Ce parere aveti voi?
Sunt astea cifre reale, sau marite artificial?

Sunt chiar curios sa aflu parerea voastra.

Multumesc!

2 Likes

Ca si comparatie pe framework-ul PHP Symfony daca vrei sa vorbesti cu cineva din core team sumele sunt mai mari:
https://expert.sensiolabs.com/

Daca nu ai nevoie de ceva deosebit sunt sanse sa gasesti pe cineva la bani mai putini. De obicei apelezi la serviciile cuiva din core team daca ai buget si nevoie de expertiza la nivelul respectiv.

2 Likes

Nu e deloc un rate astronomic. Astronomic era pe la 300-400$/h - pret de california. Rate de genul ala 80-120$ sunt comune prin europa centrala, fara sa fii superstar in Vue core team.

2 Likes

E ieftin pentru core team

$100 / ora = € 89 / ora

E un rate mediu pentru contractori senior full time in Europa de Vest. Daca domnul respectiv e parte din core VueJs team si nu lucreaza 40 ore pe saptamana, e super ieftin.

5 Likes

Parerea mea este ca daca iti permiti merita. In primul rand ca de obicei poate livra si calitate mai ridicata si intr-un timp mai scurt (ceea ce face ca la costul total diferenta sa scada).
De asemenea gandeste-te la mentenanta si feature-uri noi, pentru ca cele mai mari costuri acolo vor fi, iar un cod de calitate poate imbunatati asta semnificativ.

1 Like

“In cautarea unui vue developer”, pentru ce ? Apelezi la core team daca ai o problema ca nu poti depasi nicicum 58 fps si target-ul e de 60 fps la o animatie cu vue. Nu ca ai nevoie de un vue developer.

Nu ai de unde sa stii daca se merita, poate te trezesti cu cod scris de nu il intelege nimeni dupa daca angajezi un programator foarte bun ca sa iti faca ceva simplu. Vue e total open-source cu documentatie buna, nu prea ai secret know-how-uri care sa iti dea un avantaj ca sa se merite sa angajezi pe cineva care a scris framework-ul.

Eventual eu l-as folosi pentru validare ca sa faca code review la componente, unit teste, la state management la un proiect. (eu fiind pe pozitia de product owner fara cunostiinte despre vue/js/frontend)

Depinde ce vrei sa aflii, un consultant bun incepe de la 1000$/ora. Aia 100$ inseamna ca nu e destul de bun sa iti dea ceva secret know-how. Daca de exemplu angajezi un developer de la echipa de Android si ala iti explica cum sa folosesti un API intern din Android se merita sa dai sume uriase pe ora.

1 Like

De unde naiba scoateti ratele alea orare? Am avut ocazia sa vad tariful unui individ care era parintele unei ramuri a matematicii. El si cu inca unul. Ramura destul de importanta. Nici ala nu avea $1000/ora.

Da el nu scrie soft.

Daca chiar ai nevoie de cineva din core team cel mai probabil ai un produs care valoreaza mult si iti permiti. Tariful este pe masura

Normal ca nu scrie. Nu se coboara la asa ceva. Dar ramura respectiva e direct aplicabila in software. Exact pentru aia a fost consultat.

Nu cere 1000$ fiindca nu are valoare comerciala, ia un format standardizat gen JT de la Siemens (hai sa zicem ca vrei sa ii faci un 3D viewer in WebGL) si daca ai noroc sa gasesti pe cineva de la Siemens tot o sa isi ceara pretul (mult peste 1000$ pe ora) fiindca stie ca tot standardul e scris in asa fel incat daca nu stii mici detalii de la proiectare o sa te chinui ani pana iti dai seama ce trebuie sa faci ca sa parsezi corect JT-ul.

La vue la web development in functie de proiect poate ai sau nu nevoie de cineva care stie 100% cum e facut framework-ul. (care nu are oricum mare filozofie in spate)

1 Like

Două idei:

  • Este un rate mare pentru că știi că este mare sau pentru că ți se pare că este mare?
  • Poți estima realist timpul, efortul și knowledge necesare îndeplinirii acelor task-uri?
3 Likes

Cum zicea colegul de mai sus.

Oamenii ăștia nu sunt developeri, sunt consultanți.

Nu îi angajezi ca să scrie cod.

Îi angajezi ca să îți rezolve probleme dificile care sunt prea avansate pentru un Developer.

Exemplul cu 58 fps și tu ai nevoie de 60 e evident.

Sau că ai probleme serioase cu reactivitatea pe care nu le poți ocoli din cauza unor chestii fixe care nu se pot modifica.

Tarifele alea nu sunt ca să îi angajezi 8 ore pe zi.

Sunt tarife pentru oameni cu experiență enormă care îți rezolvă într-o oră ce nu poate o echipă într-o lună.

Așa trebuie înțelese preturile.

4 Likes

Tocmai iti explicam ca era direct aplicabil in software.

Cat despre astia care lucreaza la frameworkuri, sfatul meu e sa nu-i consideri zei. I-am vazut destul in actiune. Doar un exemplu: https://github.com/OpenZWave/open-zwave/issues/1015 (da, am comentat si eu pe acolo, NDA ma impiedica sa le rezolv eu bug-ul ala in jumatate de ora). Bug deschis din 2016. Ultima oara cand am verificat eram prin 2019. O sa trebuiasca sa ma credeti pe cuvant ca e o treaba banala. Sau puteti sa aruncati o privire prin documentatia z-wave.

Probabil ca unii ar sari cu 1000 euroi/ora la autori, ca-s ‘experti pe IoT, in particular pe z-wave’.

2 Likes

E f ieftin daca e intr-adevar top.

1 Like

Sincer, imi vine foarte greu sa cred ca la proiectul vostru complexitatea esentiala sta in vue.js. Fara a cunoaste detalii despre proiect, e greu de spus cat merita un developer si mai ales care. Dar aproape sigur nu merita unul 100 euro/ora doar pentru ca e in ‘core team’ la vue.js.

1 Like

Daca proiectul e suficient de mare si ai nevoie de optimizari 100$/ora este putin pentru un consultant care se presupune ca viseaza VUE. Nu iei consultanti sa iti faca formulare, sau sa iti mute un buton dintr-o parte in alta.

1 Like

Ce te face sa crezi ca daca viseaza vue e expert in complexitatea esentiala a proiectului?

4 Likes

Este aporoape gratis. Putea sa-ti ceara 400-500 euro/ora.

1 Like

In sfarsit un argument real. De fapt, putea sa ceara chiar un miliard de euroi pe secunda. Cine il putea opri? :slight_smile: