2 Job-uri / proiecte full time simultan

Am vazut ca incepe sa fie din ce in mai populara optiunea asta:

A-ti incercat? A-ti incerca? :smiley:

Cred ca as reusit sa le fac praf cu brio :smiley:

1 Like

“A-m” incercat dar nu la nivelul de $100.000 per job.

E obositor. “Lucr-am” de la 10:00 la 14:00, fuga la masa, cumparaturi, apoi de la 16:00 pana la 24:00.

Chestia asta e posibila doar daca esti tepar.

Am lucrat la doua proiecte in aceeasi perioada, la clienti diferiti, dar doar ‘part-time’ la fiecare si a fost destul de aiurea.

1 Like

E dificil sa performezi la proiecte serioase unde trebuie sa te documentezi, sa vorbesti cu furnizorii, sa testezi. Si apoi dupa ce termini X ore sa o iei de la inceput.

Daca trebuie doar sa verifici o functie pe zi sau sa te uiti peste un commit si sa vorbesti 30 de minute cu colegul/sa faceti un cod review, sigur, nici o problema.

2 Likes

Well, intrebam in ideea ca oricum fizic, mai ales dupa cativa ani de exprienta si in functie de companie / proiect, nu mai lucrezi 8 ore pe zi.
Poate gresesc si sunt eu mai norocos :smiley:

Esti norocos.

Eu lucrez 6 ore pe zi. Adica de la 9:00 pana cand nu mai apar mesaje. Uneori e 15:00, alteori e 21:00.

Si daca nu e de la servici, e din casa: du-ma cu masina acolo, scoate adeverinta asta la imprimanta, cum completez formularul asta, nu merge aplicatia asta pe mobil, etc.

2 Likes

Asta e destul de rau. Am prins si eu un proiect asa mai demult, unde mai intram si prin weekend la fixat de bug-uri urgente. Sugestia mea e sa incerci sa faci o schimbare, sau macar sa fi platit corect pentru efortul depus.

Eu am vazut ca se practica ceva de genu si mai low level gen iti iei 2 job-uri remote de junior ca si senior.

Aș încerca.
Primul job să fie cam la $200,000 pe an si sa lucrez 3 ore pe zi.

Al doilea job să fie de fapt propriul business, dar să fiu angajatul meu, ca să imi pot organiza timpul. La al doilea job as lucra vreo 2 ore pe zi.
Preferabil să ii învăț pe altii sa facă bani ca freelanceri in IT. Pentru asta as taxa cam $75/oră.

2 Likes

Hai că sunt și eu disponibil la 3 joburi de astea full-time de 2 ore pe zi la $200.000 pe an.

2 Likes

La $200.000 merge sa iei pe cineva sa te ajute cu 3 ore pe zi…
:grinning:

1 Like

Vrei burnout? Pentru că așa capeți burnout.

Păi dacă nu poți fizic peste 8h (6h, dacă e să fim mai realiști), cum vei presta la două job-uri full time, care se presupune că sunt 8h fiecare?

Excluzând țepele, singura variantă în care poți lucra eficient la două companii full time este să le acorzi 4 zile/săptămână [1], alternativ:

  • luni-joi ești la firma 1
  • vineri-luni ești la firma 2
  • marți-vineri la firma 1
  • sâmbătă-marți la firma 2
  • etc

În felul ăsta acorzi cele 8h cinstite/zi fiecărei companii.

Dacă ești tânăr (25-30 max), s-ar putea să meargă schema o perioadă. Dar din nou, pe termen mediu-lung[2] este rețeta ideală pentru burnout.


  1. asta pentru că și-așa a început să se vehiculeze ideea de săptămâna de lucru de 4 zile :slight_smile: ↩︎

  2. cât înseamnă „termen lung”? Depinde și de compania la care lucrezi, cum sunt proiectele, cum sunt oamenii etc. ↩︎

3 Likes

Nu-i mai bine 1 job + antreprenoriat on the side?
Extra job-ul nu-ti asigura libertatea financiara. Daca o aveai, nu luai 2 job-uri :rofl: Daca o vrei, 2 job-uri nu cred ca-i solutia.

1 Like

Cat lucrai in medie zilnic?

Am ajuns in burnout si de la un singur job, dar cu toate acestea ma gandesc ca daca ambele proiecte ar fi ok, fara sedinte interminabile si destul de flexibile, e destul de ok :slight_smile:

Sa-mi spui si mie unde gasesti doua joburi care platesc 150k+ fiecare si

si unde nu ti-o trag artistic daca te prind ca tu de fapt mai lucrezi si pe alte proiecte.

Ai facut cumva vreun curs-minune?

1 Like

Eu nu vorbeam neaparat de 150k+. Cu toate astea, prin 2 intermediari pana la clientul final, fac ~50k eur net pe an, asta pe CIM, si e destul de light.

De asta ma gandesc ca daca as fi contractor la clientul final as ajunge super usor la un 75-80k minim / an. Cu 2 clienti deja esti catre 200k.

Nu, au reusit sa imi omoare toate asteptarile la call-ul de consultanta :joy: (eram aproape convins inainte de call, si au reusit in loc sa imi vanda ceva, sa ma dezamageasca )) )

1 Like
  1. Daca esti cu 200k cu doi clienti, iti angajezi doi care au facut un curs-minune si nu mai faci nimic toata ziua, ii platesti pe aia cu o suma minima.

  2. Eventual iti mai gasesti doua joburi din alea sa le faci tu, dar din nou, vezi punctul 1.

  3. Cand ajungi la un miliard de angajati te opresti, mai lasa si la altii, ce naiba :slight_smile:

Poți, dar nu singur.

Ai nevoie de soț/soție/un prieten bun care să lucreze cu tine în tandem.

Dacă e ceva problemă nu ești doar de capul tău, unul poate lipsi, celălalt îl ține la curent dacă ceva e urgent sau se poate trage de timp.

În mod ideal cauți firme la care e clar că nu te dă nimeni afară dacă faci doar 30-50% din ce poți și nu stă pe tine un manager cu statistici de tot felul. Iar dacă nu intrii la ceva meeting nu vine cu un meeting de 1:1 să te întrebe de sănătate.

Deci puteți avea amândoi aceeași doi clienți și vă dați random statusuri intre proiecte. Daily când cum, anunți la celălalt că ai ceva de rezolvat/dentist…

Am văzut cum funcționează figura, am avut un coleg care a fost dat afară (nu făcea mai nimic chiar dacă știa ce și cum se face), mai mult ca sigur avea cel puțin 2 proiecte și abia după jumătate de an s-a tras linia că nu face mai nimic. Dacă făcea măcar minimul absolut era ok.