500 internal server error pe orice script

,

Hello,

Mi-am achizitionat un VPS unmanaged pentru un proiect personal in ideea in care ma gandeam ca nu va fi atat de greu de administrat, mai ales ca, administrator SAP fiind, lucrez zi de zi cu linux/unix.

Problema intervine la faptul ca incerc sa-mi instalez orice script pe host si imi returneaza vesnica eroare cu 500 internal server error :slight_smile: . Orice html pun merge, il ruleaza, dar cand bag un php, chiar si un phpinfo(), primesc eroarea respectiva. Inainte sa incerc chestia cu phpinfo(), doar incercand o instalare wordpress si mai apoi un script mai mic, m-am gandit ca e vreo problema de la memory_limit (care l-am pus la 94M - dar niciun rezultat) sau permisiuni. Ambele solutii le-am gasit pe net. De aseara stau pe google si caut, dar deja nu gasesc nimic relevant si mai degraba ma afund. In error_log nu vad sa se scrie ceva legat de asta, desi e pus reporting-ul pe E_ALL si NOTICE.

Imi scapa mie ceva, sunt sigur, nemaiavand de configurat php/apache de la zero. Btw, ca panou de control am webuzo, daca ajuta la ceva.

Poate ma ajuta cineva… :slight_smile:

500 internal server error este eroarea vizibilă în browser. În log-uri ce îți zice?

cat /var/log/apache2/error.log ce arată?

Error log-ul il am in alta parte si arata doar:

[Sat Jun 25 22:22:58 2016] [notice] Apache/2.2.31 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.31 OpenSSL/1.0.1t mod_wsgi/4.4.22 Python/2.7.11 configured -- resuming normal operations
[Sat Jun 25 22:25:19 2016] [notice] SIGHUP received.  Attempting to restart
[Sat Jun 25 22:25:19 2016] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Jun 25 22:25:19 2016] [notice] Digest: done
[Sat Jun 25 22:25:19 2016] [notice] mod_ruid2/0.9.7 enabled
[Sat Jun 25 22:25:19 2016] [warn] Init: (deepsence.sessions.com:443) You configured HTTP(80) on the standard HTTPS(443) port!
[Sat Jun 25 22:25:19 2016] [notice] Apache/2.2.31 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.31 OpenSSL/1.0.1t mod_wsgi/4.4.22 Python/2.7.11 configured -- resuming normal operations
[Sat Jun 25 22:29:51 2016] [notice] SIGHUP received.  Attempting to restart
[Sat Jun 25 22:29:51 2016] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
[Sat Jun 25 22:29:51 2016] [notice] Digest: done
[Sat Jun 25 22:29:51 2016] [notice] mod_ruid2/0.9.7 enabled
[Sat Jun 25 22:29:51 2016] [warn] Init: (deepsence.sessions.com:443) You configured HTTP(80) on the standard HTTPS(443) port!
[Sat Jun 25 22:29:51 2016] [notice] Apache/2.2.31 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.31 OpenSSL/1.0.1t mod_wsgi/4.4.22 Python/2.7.11 configured -- resuming normal operations

Ca sa nu ti se para dubioasa nici ora:

# date Sat Jun 25 23:09:40 MSD 2016

Am dat 2 restarturi la httpd si doar atat arata, nu si ce scrie cand accesez pagina.

Eu aș dezactiva modulele astea doar pentru a elimina o potențială cauză a erorilor.

Sigur fișierele php sunt trimise spre PHP și nu spre altceva care dă vreo eroare? Nu știu de ce, dar am impresia că problema e că fișierele tale nici măcar nu ajung la interpretorul PHP.

1 Like

any idea how to check this? :slight_smile:

Schimba apache pe nginx si php7 daca ai un vps e mereu recomandarea mea.

Ai mod_ruid2 din cate vad din loguri, acest lucru inseamna ca trebuie sa ai obligatoriu fisierele php pe userul contului ca sa iti ruleze fisierele executabile, nu vor rula daca sunt create cu root sau orice alt user.

chown -R user:user /home/user/web daca ai incarcat fisierele cu o consola ssh pe root.

Nu recomand panourile de gazduire, iti dau un fals simt de securitate cand practic uploadezi totul in public cand ai 10 limbaje de programare nesecurizate pe apache fara sa stii de ele. Eu pentru clienti folosesc doar VestaCP https://vestacp.com fiindca are o documentatie simpla si buna si imi setez propriile template-uri pentru vhost-uri. Forumul lor e destul de activ si gasesti modificari utile up to date.

Daca ai ubuntu/debian : https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-nginx-mysql-php-lemp-stack-in-ubuntu-16-04

Iti faci cate un vhost pentru fiecare site al tau si atat e tot panoul tau de control daca e pentru un proiect personal, nu recomand sa tii serverul DNS/mail pe acelasi server cu site-urile tale altfel zici pa serverului la un ddos daca ai portul udp deschis pentru serverul DNS.

Recomand https://www.cloudflare.com/dns/ pentru DNS daca n-ai bani (Fara cache-ul lor de continut activat!) sau https://cloud.google.com/dns/.

1 Like

Aveam deja instalat nginx si acum l-am configurat, vad ca merge acum chiar si banalul phpinfo :slight_smile: .

Mersi de luminare!

2 Likes