Abonament lunar Adobe si teapa cu cancellation fee

am cumparat abonament lunar la photoshop, iar dupa 3 luni nu am mai avut nevoie si am vrut sa-l inchid, iar Adobe m-a pus sa platesc diferenta de 9 luni (cancellation fee), this shit is real, google it

2 Likes

@danielt este că n-ai citit ToS-ul Adobe?

1 Like

https://helpx.adobe.com/contact.html
De ce nu vorbesti cu ei?

Ghinion, este o vorba favorita a presedintelui nostru.

In alta ordine de idei…da, e urat ce s-a intamplat, insa fii mai atenti cand citesti Termenii si Conditiile. Sunt sigur ca au specificat cand ai cumparat ca acel tarif se aplica daca ramai client minim 12 luni.

1 Like

da, de fiecare data cand cumpar un abonament lunar la o aplicatie, ma uit in tos-ul cu 500 de pagini, cand il termin imi adaug in goodreads la carti citite /s

serios acum, suntem in anii 2000 cu tepe din astea?

2 Likes

Ca idee, când cumperi ceva, ar trebui măcar să cauți anumite cuvinte cheie: reziliere, retur etc.

Nu trebuie să citești 500 pagini.

Acum nu zic că adobe nu sunt mârlani la faza asta cu rezilierea, mai ales că nu ai nici un beneficiu dacă iei lunar vs anual. Doar că ar trebui să fii mai atent :slight_smile:

1 Like

Toate abonamentele afiseaza pretul pe luna cand platesti un an intreg. Eu mereu caut butonul sa vad plata pe luna cand platesc luna de luna. De obicei e ceva de genul $8/luna cand platesti tot anul si $12 pe luna cand platesti lunar.

Nu stiu de Adobe, dar ma uit acum. Ok, gata.

2 Likes

Scrie clar acolo … annual plan paid monthly … deci ce teapa ai luat ?

Beneficiezi de acel pret lunar, pentru un commitment pe un an de zile.

2 Likes

Initial voiam sa las un comment sa zic ca e clar greseala ta, dar admit ca dupa ce le-am vizitat pagina, si mie mi se pare o idee neclar sau cel putin usor misleading. - evident, acum in hindsight, e usor sa zicem ca e clar.

In primul rand, nu au deloc plan lunar, altfel era clara diferenta intre unul anual si lunar, dar doar dupa ce ajungi pe pagina dinaintea platii descoperi asta.

De ex, in screenshotul meu, puteau sa mentioneze si acolo ca acel pret e doar cu un annual plan si ca ei de fapt nu au posibiliatea de monthly plan (daca tot scrii doar pret pe/luna) - adica sunt curios la ce aveti subscriptii care nu au posibilitatea de plan lunar, dar scriu mare si tare cat e pretul pe luna - eu nu am. Adica, mai nou, si la internet/telefonie poti sa-ti anulezi abonamentul si nu poti fi obligat sa platesti pe toate lunile ramase.

Am subscriptii la chestii unde au annual plan, monthly plan si fac advertising la costul lunar daca iti iei annual plan, dar e pus cot la cot cu pretul (mai mare) daca ti-ai face doar plan lunar, ceea ce face sa fie mai usor de inteles, imo. Asa, poate duce la confuzii, si as paria ca nu esti singurul care a facut-o, si ca nu e tocmai accidental.

@danielt ma gandesc ca ai dat de threadul asta la un google search, ai incercat? https://www.reddit.com/r/VideoEditing/comments/k9kh6v/how_to_get_out_of_adobes_cancelation_fee/

uite o problema similara cu cei de la vodafone: NU achitați taxele de reziliere ale abonamentelor de telefonie mobilă!

este o clauza abuziva

2 Likes

Incearca sa elimini cardul din contul Adobe in cazul in care a fost salvat acolo. Eu nu am reusit, solutia a fost sa elimin cardul fizic :slightly_smiling_face: .

Nu am reusit nici sa iau legatura cu cineva de la relatii clienti.

Sau, dacă ești setat pe genul ăsta de practici, creezi câte un card virtual pentru fiecare subscripție. ING are asta, Revolut are, cred că mai sunt și suficiente alte servicii de banking cu așa ceva.

Cât despre plata anuală, în funcție de ce selectezi selectezi ca motiv îți pot da un discount considerabil (I’ve been there).

1 Like

La ce fel de practici te referi?

Am abonament de mai multi ani la Adobe, dar mi se pare normal sa ai posibilitatea sa iti elimini datele de card din cont, oricare ar fi serviciul online. Sau sa gasesti rapid modul in care poti renunta la varianta de reinnoire automata a abonamentului, sau sa poti lua legatura cu o persoana din departamentul de relatii clienti cand ai nevoie sa actualizezi niste date de facturare.

Si eu sugerez folosirea cardului virtual pentru situatii deastea. Recent am folosit serviciul ING, care au insa o ciudatenie: poti modifica limita lunara a cardului virtual, in jos, insa modificarea tine doar o luna dupa care se duce inapoi la 40000 ron. La ce naiba as vrea limita asta pentru carduri virtuale, care se presupun ca sunt folosite pentru operatiuni usor riscante (online sau fizic)? Alo, careva de la ING pe aici ?

1 Like

Si eu folosesc doar carduri virtuale pe Revolut, pe care le sterg imediat daca nu mai am nevoie. Sau pentru one time pay, folosesc disposable cards.