Activitate la Sediu Social fara activitate

Salutare,

Se da urmatoarea situatie: Sunt administratorul unic al unui SRL microintreprindere neplatitor de TVA, fara angajati, ce ofera servicii de consultanta IT pentru companii din spatiul EU. Intentia mea initiala era sa am sediu social cu activitate la apartamentul unde locuiesc, dar un vecin binevoitor a zis ca nu e de acord si nu imi semneaza.
Automat nici asociatia de proprietari nu mi-a semnat avizul si am decis sa inaintez dosarul doar cu sediul social la apartament, si cu declaratie pe propria raspundere ca nu desfasor activitati la sediu.

Intentionez si ma mut intr-un an si nu am de gand sa ma judec cu vecinul pentru semnatura lui.

Conform cu informatiile din certificatul constatator eu pot sa-mi desfasor activitatile si la sediul clientului, parcuri, cafenele, etc si la un eventual control pot sa zic ca-mi vad de treaba in orice alta locatie, doar la sediu social nu.

Intrebari pentru cei cu experienta mai multa decat mine, sau cei trecuti prin situatii asemanatoare: la ce riscuri ma expun si cine poate sa vina sa ma ia la intrebari daca lucrez de la sediul social fara activitate? ANAF? ITM?
Sa-mi fac un abonament de co-working si in caz de sunt intrebat sa zic ca imi fac treaba de acolo?
Parca nu esti credibil cand zici ca lucrezi la client (e inafara tarii), sau in parcuri (vine iarna si iti ingheata toate), sau la cafenea (covid).

Mersi!

1 Like

Contract de muncă cu salariul minim pe economie, în regim de telemuncă; faci exact ce nu te lasă vecinul, dar legal.

3 Likes

Daca ai sti ce m-a enervat si pe mine prostia asta comunistoida cu acceptul comunist prin unanimitate al vecinilor (la mine au semnat, dar tot m-a enervat)… as intelege daca ai avea ceva activitate de taiat lemne sau ceva care chiar ar putea deranja, altfel e cam un fel de ‘nu te… grija ce fac eu pe proprietatea mea, daca nu e ilegal, iar munca nu poate fi ilegala’.

Sigur, poti sa te apuci de o renovare perpetua cu bormasini, drujbe si pichamere si in pauze sa asculti pentru relaxare heavy metal la boxe de 500 W (cu conditia sa nu fie in perioadele de ‘liniste’)… si apoi sa-l intebi din nou pe vecin daca e dispus sa semneze :slight_smile:

3 Likes

Si tot iti trimite locala la usa.

In principiu, nici cine vine in control nu prea are cum sa demonstreze contrariul. Dar daca vrei sa stai fara griji… mai bine intrebi contabilul sau un avocat.

PS: ITM-ul sigur nu vine in control pentru ca nu ai angajati.

Vecinul tău te poate reclama la onrc că ai activitate la sediu în cel mai rău caz, dar fără martori e fix pix.

Discutabil cat vine locala daca nu e in perioada de ‘liniste’.

Apropo, daca cumva se apuca el de renovari, nu uita sa-i trimiti tu ‘locala’, daca zici ca se poate.

Lasa-ma, drept intr-o zi de weekend, dimineata de la exact 8:00, bormasina, exact inafara orelor de liniste. :))

Pare a fi o soluție eleganta, doar că salariu minim pe economie >>> 2% din venit.
Și toată treaba asta cu lucratul in regim de telemunca nu intra in conflict cu informațiile din certificatul constatator unde zice că nu am voie sa prestez activitate la sediu? Pare a fi o chestie foarte interpretabila.

Va inteleg perfect, și eu am “revenge fantasies” (muzica la maxim, bormasini, calcat cu mașina, lăsat copilu’ sa plângă noaptea) de ceva timp, dar am decis sa merg pe burta și să nu atrag prea multa atenție.
Cred că nici nu știe că eu am înaintat cu procedurile și intenționez să rămână așa.

1 Like

Tu nu prestezi activitate la sediu, nu produci nimic la sediu în sine, nu ai angajați, nu ai clienți.

Beneficiarul e clientul remote și lucrezi de acasă la sediul clientului. Dacă cineva vine în control te anunță în scris, iar restul nu contează, dacă te întreabă unde lucrezi le zici că în parc, la cafenea și ai incheiat discuția, dar poți lucra și de acasă din câte știu, nu cred că ar fi o problemă.

Ar trebui să ai un birou dedicat în casă închiriat firmei și să decontezi să fii oarecum apropriat de activitate.

2 Likes

Nu e nevoie de ‘calcat cu masina’. Doar de ce invoca vecinul ca s-ar intampla daca ai lucra acasa. Doar mult agravat.