Adobe to acquire Magento for $1.68B

Nu-i rău pentru un soft open source, nu? :smiley:

3 Likes

Mai interesant va fi cum vor dezvolta platforma, daca o vor dezvolta. Oare ii vor intrece pe shopify-isti?

1 Like

De notat ca Magento a mai fost cumparat de eBay in 2011. Daca eBay cu profil e-commerce a abandonat Magento ma indoiesc ca Adobe va reusi sa-l integreze, dat fiind complexiatea si necesarul de resurse.
Pe de alta parte Shopify este o solutie robusta si are o crestere remarcabila in ultima vreme.

2 Likes

Dpdv al codebaseului Magento este un cosmar in sine. Magento1 era scris pe Zend Framework 1. Not ideal, but it worked. Si a avut succesul lui. Magento 2, care nu a apucat sa “prinda” prea bine la public, este scris in zend Framework 2 (exercitiu: numiti repede un proiect large-scale pe ZF2!) si a adus si componente Symfony (ex: comanda mage e facuta cu Symfony Console). Am discutat pe larg subiectul la standul Magento de la ZendCon si pana la urma au admis tehnicii de acolo ca e “varza”. Singura sansa de supravietuire pt Magento este sa puna osul la rescrierea pluginurilor de M1 ca sa fie compatibile cu M2, ca sa se poata crea proiecte noi pe infrastructura de M2. Altfel, cei care trebuie sa livreze vor ramane incorsetati de M1 in primul rand datorita ecosistemului, si in loc sa se uite la M2 vor migra pe alte platforme pt proiectele viitoare.

3 Likes

Este incredibil că nu s-a învățat nimic din python 2.x vs python 3.x, care a avut nevoie de zece ani pentru a fi adoptat pe scară (mai) largă…

„hai să rescriem baza unui ecosistem folosind paradigme noi, nu are ce să meargă rău!”.

6 Likes

Adobe au probleme cu soft-urile lor, sa faca ceva lucrativ din Magento, ma indoiesc. Mai mult ca sigur este posibil sa lanseze un produs precum Shopify si sa-l integreze in Adobe Cloud, dar nu doar asta garanteaza succesul.

Shopify a avut un mare boom in 2015 cu dropshipping si acum s-a mai calmat piata. Recent am inceput sa creez teme pentru Shopify si pot sa spun ca au o documentatie bine pusa la punct, platforma e developer friendly, primesti “perks” cand devii partner, ai dashboard separat ca si dezvoltator sa te legi de magazinele clientilor, au program de afiliere, etc., plus ca liquid e un templating language foarte usor de inteles si folosit.

Problema este ca intr-un astfel de business model ai totul pe serverele lor si poate sa-ti inchida shop-ul cu motive aiurea din termeni.

2 Likes

Asta pt. ca isi permit. La cele 600k magazine si cu peste 1 mil. de utilizatori + profituri uriase ii cam doare la basca.

Adobe avea un proiect cu magazine in Dreamweaver sau ceva de genul, similar cu Shopify.

Magento e urias, poate le trebuie doar numele sau vor sa elimine principalul competitor open-source.
Daca elimina magento sau il fac indezirabil pentru majoritatea si fac ceva doar cu putin mai ieftin si bun ca shopify pentru magazine medii si mari isi scot cei 1.7 miliarde in maxim un an.

1 Like

Aș fi vrut să zic că așa ceva e puțin probabil dar mi-am amintit de compania Luxottica care a cumpărat și anihilat competitori precum Ray-Ban sau Gucci. Business is business.

Dar Magento o fi open source, dar nu e in intregime gratis. Are doua versiuni, CE(Community Edition), cea gratuita si EE(Enterprise Edition), care costa 20.000$/an pentru afaceri <1milion si pret pe vanzare pentru cele peste 1 milion.
Versiunile sunt si ele destul de diferite.

LE: Mai este si o versiune enterprise cloud edition care evident are costuri mai mari.

2 Likes

A fost cumparat de eBay pe ~200 milioane$ https://techcrunch.com/2011/06/23/ebay-acquired-magento-for-over-180-million-but-not-everyone-is-smiling/ si a fost vandut pe ~900 milioane$ (cu inca cateva proiecte din eBay)

Primul care a plecat din Magento a fost CTO-ul, acum multi ani. Magento 1 a fost gandit de el si cu resursele disponibile la acea vreme, vorbim de ceva de acum 10 ani.

Magento 2 a inceput plecand de la Magento 1, dupa si-au dat seama ca nu au o arhitectura care chiar sa tina pasul cu schimbarile din lumea php dupa 5.3 si au inceput sa schimbe.

Pe github au 1200+ issues https://github.com/magento/magento2/issues si pana pe la versiunea 2.2.3 nu prea se merita sa faci o trecere de la un magento 1.9 la 2.2. Inca nu sunt sigur ca se merita, dar este mai stabila platforma.

Probabil vor miza pe Magento Cloud, eventual ceva integrat si marketat cu Adobe Experience Manager.

Versiunea Community nu va disparea fara un suport Adobe, deoarece probabil va fi continuata de comunitate.

1 Like