Adoptarea TDD in php/javascript

Salutare tuturor. E primul meu post pe acest forum si ma bucur mult ca l-am gasit.
TDD-ul e acel ceva care ma nedumireste destul de tare si incerc sa-l inteleg. Mi-am facut cont pe laracast, unde sunt materiale destul de bune pe tema asta referitor la testarea de cod php. Din pacate, inca ma simt un pic depasit de concept, dar cred ca e important sa reusesti sa lucrezi cu teste scrise pentru codul tau, deoarece se reduce semnificativ efortul de testare al aplicatiei.
La munca folosesc Codeigniter. Nu ma simt in stare sa implementez testare automata in acest framework. Am de gand sa incerc sa o fac in proiecte personale pe care le incep dupa ce apare laravel5.
Ma bucur sa vad un expert in domeniu printre cei ce posteaza pe acest forum. Trebuie neaparat sa urmaresc trainingurile alea de pe tut-plus.
Mi se pare foarte interesant conceptul de izolare a codului de framework. Sunt curios cum s-ar putea face asta, mai ales in Javascript. In prima faza, nu mi se pare foarte fezabil si mi se pare un efort destul de mare. Aveti un link la un exemplu de cod construit pe acest principiu? Sau articol mai detaliat?

1 Like