AI and deep machine learning are electrifying the computing industry and will soon transform corporate America

deep-learning

(Adavidoaiei Dumitru-Cornel) #1

Vorbeste de ce deep learning este o descoperire la fel de mare ca si electricitatea si schimba piata din state, cum marile companii au adoptat deep learning rand pe rand, cum numarul de startup-uri in acest field creste exponential la fel si investitiile si cum NVidia obtine sume mari din crearea de infrastructura hardware pentru aceasta tehnologie.

Ma intreb cand o sa se miste si la noi treburile in acest field, de exemplu in Cluj mai e o scanteie in acest domeniu, dar in orase ca si Constanta nu am auzit de asa ceva.

Why deep learning is suddenly changing your life


(István F.) #2

Foarte bun articolul din punct de vedere al detaliilor istorice.

Eu as incerca sa lucrez la un sistem care sa foloseasca date publice (gen camere de supraveghere neprotejate sa identifice locatii ideale pentru anumite nise de afaceri pe baza imbracamintii, masinilor, vitezei masinilor, viteza oamenilor, stirilor si altor pattern-uri pe care inca nu le stim) Aceste date combinate cu datele de pe Google Maps pentru a vedea magazinele/institutiile din zona s-ar putea analiza unde ai putea pune un KFC, spalatorie auto, farmacie, mall sau o cofetarie sa ai randament maxim. Cine ar avea o platforma testata ar putea sa isi faca un imperiu al imobiliarelor sau ar putea deschide numai afaceri profitabile.

Un sistem de genul poate fi prima data invatat si verificat (supervised learning) si dupa aplicat pe lumi generate aleator in Sim City/ GTA ca sa vedem ce eficienta obtinem.

Acum putem identifica o problema uriasa : ce am scris mai sus nu numai ca e posibil dar mai mult ca sigur va fi in mainile celor 1% cei mai bogati oameni. Iar daca stii variabilele importante poti controla orice economie. Noi amatorii ramanem cu date manipulate, gen astia is in stare sa puna oameni sa ‘trolleze fizic’ o baza de date ca sa le ramana lor informatiile valoroase.


(Ionut Moldoveanu) #4

Apropos de imortalitate si inteligenta artificiala: http://multivax.com/last_question.html