Am 0 experienta dar vreau sa invat Python

Salutare
Sunt interesat sa achizitionez un curs Python (basics). Eu nu am mai lucrat pana acum( am21 de ani, am terminat mate-info) si am notiuni de baza-medium de C++.
Unele cursuri de Python ajung si la 2.000 de lei(luxoft) bani pe care sunt dispus sa ii platesc dar cumva ma intreb daca dupa ce fac cursul voi avea aptitudinile necesare ca sa ma pot angaja ca junior python programmer.
Evident ca depinde foarte mult si de mine cat o sa invat, dar vreau sa va intreb care e parerea voastra despre un curs de python pentru cineva care nu are un background solid in domeniu.
Va multumesc

Limbajul în sine nu înseamnă mare lucru, chiar dacă îl înveţi pe dinafară tot nu o să ai nicio aptitudine. Doar o să cunoşti un limbaj în care nu ştii să faci nimic.

6 Likes

De ce vrei sa-ti arunci banii? Ai epuizat toate resursele de pe net?
Daca tot vrei sa-ti cheltui banii, ia-ti carti.

3 Likes

Daca ai notiuni de baza-medium de C++ mergi pe asta. Ai fi surprins dar cred ca sunt mai multe oferte de joburi pe C/C++ decat pe python in Romania. Si chiar o sa caut mai tarziu niste date pe tema asta. M-ai facut curios.

Revenind la subiect, eu sunt PRO ideii de a da bani pe cursuri. Insa verifica mai intai resursele gratis. Freecodecamp, youtube. Vezi daca iti place. Ca e posibil ca dupa 2-3 tutoriale pe youtube sa realizezi ca iti doresti altceva :slight_smile:

1 Like

Orice curs de pe Udemy, te costa mult mai putin (aprox. 15 euro) si te va invata mai multe decat te vor invata cei de la Luxoft. Parerea mea.

4 Likes

doamne nu da bani pe cursurile de la luxoft, cel mai bine inveti facand un proiect, citeste teoria, apoi fa ceva, pt ca degeaba vezi tu pe unul facand ceva acolo, doar cand te lovesti tu de problema, atunci, iti ramane in cap.

1 Like

Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre. Mi am schimbat un pic perspectiva avand in vedere mesajele voastre de a nu cumpara ptr moment cursuri on-line. O sa ma concentrez pe resursele free/ costuri mici . Daca aveti si alte idei va rog sa postati aici .

1 Like

Caută un mentor.
Deasemenea, cărțile sînt altă resursă bună :wink:

https://automatetheboringstuff.com/

1 Like

Foarte buna acea carte :wink:
M-am uitat si eu pe ea.

Gasesti o gramada de info pe net. Problema e cum sa o selectezi. In principiu cei care fac bibliotecile sunt interesati sa le promoveze, asa ca nu o sa-ti prea indice tutorial-uri proaste. De la ei din pagini e un bun start.

Curs de la MIT pe python, gasit asa, la repezeala: https://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/6-0001-introduction-to-computer-science-and-programming-in-python-fall-2016/lecture-videos/

Scipy lecture notes: https://scipy-lectures.org/ (numpy, scipy, matplotlib, pandas, sympy, etc, pana la ceva machine learning).

Depinde ce fel de aplicatii vrei sa dezvolti, limbajul e doar un prim pas, daca vrei sa dezvolti web iti mai trebuie un framework, de Django am auzit numai de bine, l-am incercat la un moment dat, am vazut ca se mai cauta Flask, si desigur trebuie sa folosesti si o baza de date, in general cei care folosesc Python folosesc baze de date PostgreSQL, framework-urile web vin si cu un Object Relationship Mapper pentru accessul la baza de date.


Mie imi plac cursurile de pe EDX, le consider mai de calitate decat udemy, si anume pe udemy sunt multi indieni si nu ar fi asta problema dar are un transcript automat care genereaza subtitle in engleza, si sunt multe cuvinte care nu exista, sunt multe cupoane pe net pentru udemy astfel incat iei cursuri de 200$ free, am tot colectionat, nu stiu cand o sa le vad, le sortez dupa calitate, ma uit acuma la un curs pe AI pe EDX, foloseste Python pentru coding, Python e foarte raspandit in universitatile din afara:

What you’ll learn

 • graph search algorithms
 • adversarial search
 • knowledge representation
 • logical inference
 • probability theory
 • Bayesian networks
 • Markov models
 • constraint satisfaction
 • machine learning
 • reinforcement learning
 • neural networks
 • natural language processing

Si cam asa arata transcript, se intelege perfect.


Poti incerca si https://www.w3schools.com/python/ , m-am jucat azi cu el, pare ok si cuprinzator.