Am nevoie de ajutor pentru a transfera un site creat in NING într-un forum

Bună ziua,
am nevoie de ajutor într-o problemă cu care mă confrunt, și mi-a fost recomandat acest forum pentru a găsi o soluție.
Deci: Administrez o comunitate de utilizatori creată pe platforma ning.com
Este vorba despre 16000 conturi si cam 6GB informație (forum) , aș vrea să transfer informațiile intr-un forum asemănător cu DevForum .
Ce script folosiți ?
Se pot importa fișiere de tip html ?
Se pot importa conturi de utilizatori dintr-un fisier excel ?
Mă poate ajuta cineva cu ceva informații pentru a găsi o soluție ? , eventual variante? costuri ?

Vă mulțumesc anticipat

1 Like

Folosim Discourse.

Și dacă ești suficient de tech-savy, cred că poți rezolva singur:

NOTE: Ning 3.0 (the newest?) doesn’t have a way to export your data at all. So this importer can’t help unfortunately.

Mulțumesc de răspunsul rapid. Nu sunt foarte priceput, am să apelez la cunoscători.
Pentru DevForum ce script ați folosit ? Arată foarte bine și este foarte ușor de accesat !

1 Like

Deja mi-ai răspuns la asta . Acum văd. :slight_smile:

1 Like

Daca nu se poate exporta baza de date o sa fie foarte complex. (in thread-ul mentionat de iamntz scrie ca nu se mai poate exporta cu versiunea mai noua de ning)

Trebuie facuta o automatizare care se duce prin fiecare pagina si creeaza o baza de date (posibil inclusiv cu imaginile/atasamentele), dupa la fel si cu utilizatorii si cu ce setari ar putea avea si dupa facut un script de import.

6Gb de date e foarte mult la un forum, daca cumva forumul nu e doar in engleza ci se scrie cu diacritice o sa fie ceva distractie sa se ia corect textul.

Dupa vin problemele la care e necesara putina experienta, nu poti folosi email-urile din ning doar asa simplu, trebuie revalidat fiecare email si fiecare utilizator trebuie obligat sa isi schimbe parola (ca nu vei sti parola). (fara sa faci spam la email-uri altfel iti blocheaza contul pe sendgrid/mailchimp pe care l-ai folosi sa trimiti mail-urile cu discourse)
E posibil sa trebuieasca sa treci fiecare email/utilizator printr-un tool de filtrat mail-uri invalidate, altfel risti sa vina boti si iar sa iti baneze contul de trimis mail-uri.

Știu că e mare , și e în română, am folosit un program TeleportPro pentru al salva pe HDD varianta 2,0 pe varianta 3,0 nu se mai poate, discuțiile cu cei de la NING sunt foarte dificile pe varianta noua sunt o grămadă de erori din portare si nu reușesc să le rezolve în afară de faptul că aștept un ultim răspuns de la ei de mai bine de 70 zile.
Caut soluții ca măcar o parte din ce a fost scris să salvez într-un forum normal, și să portez conturile pe el , chiar dacă vor trebui sa-și refacă parola de access și se vor pierde ceva informații etc …

1 Like

DevForum are DB de ~2Gb. Și abia dacă-l putem încadra la un forum mediu :slight_smile:

@Abell: varianta cea mai la îndemână ar fi să pui o versiune statică (luată cu teleportpro), gen old.domeniu.ro, după care instanțiezi forumul nou.

Urât din partea lor, având în vedere cât costă…

Ne spui și ce forum e?

1 Like

Din câte îmi dau seama, nu cred că s-ar mula conținutul pe Discourse chiar 1:1 (e.g. comentarii la profiluri).

Link-ul meu de mai sus era din 2016, poate că totuși s-au schimbat chestii de atunci, mai caută.

Vezi și pe aici:

Eu nu înțeleg cum ai un export de 6Gb totuși dacă platforma permite doar export-ul utilizatorilor. Sau ai 6Gb DOAR utilizatori? Sau ai 6Gb clonați?


Dacă reușești să faci o clonă cu httrack, teleport pro & co, o variantă ar fi să ai două site-uri: arhiva.crestin3d.com și noul site


Rant: La facebook groups să zicem că înțeleg că ești legat de ei[1]: nu plătești nimic, până la urmă tu ești produsul. Dar mi se pare absurd să fie un serviciu plătit dar să fii legat de glie :confused:


  1. cu toate astea poți exporta grupurile. ↩︎

6GB salvați cu teleportul ( întregul site nu doar utilizatori). Teleportul salveaza un site in fisiere html indivuale , nu poate extrage si programul sursă.
NING permite doar export utilizatori in format excel adică nume , mail , și intrebari formular de inscriere.
Pe varianta 2,0 se permitea si salvarea bazei de date, foto, profil, etc dar limitată la 2GB (parcă) eu am 6 și pentru asta trebuie sa apelezi la echipa NING.

Asta e idee , vreau să portez totul pe un nou domeniu, pe un hosting propriu, in care să pot interveni in sursa programului . Pe ning ai drepturi de utilizator , creator de rețea adică ai access la conținutul Postat si utilizatori nu la sursa site-ului.
Am cumpărat Hosting de la Easyhost și domeniul crestin3d.ro, acolo vreau să transfer.
Greutatea e că nu știu cum să fac asta tehnic , nu sunt specialist in domeniu , sunt doar un utilizator, toate cunoștințele mele se reduc la instalarea Wordpress in Hosting si ceva setari de bază.

1 Like