Am nevoie de consultanta pentru un site - configurator obiecte 3d

Salut.
Vreau sa fac un configurator pentru obiecte 3d, mai precis un website care sa contina asta,… cu pachete lunare, de genul sketchfab , dar la o scara mult mai mica, poate asta e un exemplu mai bun.
Fac eu partea de configurator 3d, pentru asta am nevoie de un canvas si un script, nu e nimic special.
Astfel ca am nevoie de cineva sa imi spuna de ce technologii am nevoie front si back-end si un cost aproximativ la toata treaba asta - un full stack developer poate, …cred ca e buna denumirea :slight_smile:

Am incercat la o firma ce face site-uri doar ca nu vor sa ma ajute pe motiv ca intervin eu :)), ei vor sa imi faca site-ul cap coada, dar o sa mai incerc.

Pot sa dau si mai multe detalii pentru o aproximare mai buna a costurilor daca e nevoie :slight_smile: nu e o idee revolutionara. Nu vreau sa inventez roata, doar mai adaug o spita la cele existente.

Sau daca e cineva interesat sa ma ajute, sa ma contacteze si vorbim mai pe larg.

Mersi fain!

Am avut un proiect similar cu ce ai nevoie, te inseli extrem de mult cu “am nevoie de un canvas si un script, nu e nimic special”. Scriptul ala de pe sketchfab valoreaza destul de mult si mai nimeni nu da o solutie similara gratis. Ai doar niste tool-uri (scrise pe jumate) care iti fac conversia dintr-un format gen obj/collada in glTF, de unde poti porni sa iti scrii viewer-ul tau, dar pana la un viewer similar cu ce are sketchfab chiar si pornind de la formatul glTF si cu o librarie gen three.js sau babylon o sa iti ia foarte mult timp.

Plus ca iti trebuie suport pentru mai multe formate, pe web poti afisa doar glTF ca sa obtii ceva similar cu sketchfab. Dar ca sa vinzi modelele trebuie sa ii dai autorului optiunea sa incarce formatul original. In acest caz pe backend daca intalnesti un model de 100mb care se dezarhiveaza in 3-4gb si pe care dupa trebuie sa il reduci intr-un model cu detalii reduse pentru afisare in browser serverul o sa manance bine memorie si procesor. Trebuie sa dedici resurse destul de multe si nici programul care iti face conversia nu e ceva ce il gasesti pe internet facut de la A-Z.

O, stai, zici de configurator pentru obiecte 3d, aici se complica infinit de mult treaba fiindca practic ai un proiect care depinde de alt proiect. Nici configuratorul nu e chiar asa de trivial, exceptie daca vrei sa schimbi doar culorile sau texturile. Partea buna e ca daca incarci tu modelele poti sa incarci direct ceva ce e usor de convertit in glTF.

Hey. Merci de feedback.
Dar crede-ma eu din asta imi castig existenta de cativa ani, am facut cateva configuratoare si destul de multe scene 3d, iar in materie de limitari stiu cu ce am de a face dar cred ca am si cateva solutii… Dar e loc de invatat inca, momentan nu aici e problema mea, de aceea am spus, eu fac partea asta, tot ce inseamna configurator, … numa asta stiu sa fac :frowning: nu stiu front, nu stiu backend.
Si da vreau sa folosesc babylon ca framework si glb.
Intradevar nu o sa fie poate acelasi nivel de calitate ca la sketchfab, stiu ce presupune asta si de ce shadere e nevoie pentru a obtine ce ofera ei, dar de inceput incerc cu babylon, poate la un moment dat o sa scriu si shadere proprii pe unde va fi nevoie.
Motivu e ca Microsoft impinge pe partea asta atat cu frameworku cat si cu glb/gltf care suporta din ce in ce mai multe.
Am fost in piata cand a aparut gltf/glb. A fost un mic fss ca puteai pune 3d pe fb, apoi parea ca s-a dus. Azi cred ca 99% din tooluri au export gltf/glb fie direct fie cu plugin… In 2,3 ani de la release.
Am vrut sa scriu ca nu e nimic special ca parte de front-end, pentru ca multi isi imagineaza avioane cand aud de html si 3d, dar ca html e doar um canvas. De js pt randare am eu grija :slight_smile:
Pace.

1 Like

E interesant, sunt curios daca faci grafica pentru a printa acele obiecte cu o imprimanta.

Ti l-as face(site-ul) eu daca cadem de acord.

Salut. Merci.
Asta e mai mult pentru advertising, …pentru printari 3d e alt format-STL si alte materiale(am facut si din asta la un moment dat),… daaar mi-ai dat o idee, o trec pe lista, ar fi interesant o optiune de download as STL de exemplu pt a putea fi printat.
Merci de idee.

Deocamdata am vorbit cu un designer sa imi faca un mocap.
Pastram legatura,… iti scriu atunci de indata ce am ceva mai concret nu doar povesti.
Numa bine!