Am o noua oferta, și un job curent !URGENT!


#1

Am o oferta care ajunge la 9500 ron (jumate pe cartea de muncă și jumate PFA), dar am și un job unde iau 6700 doar pe cartea de munca ? La jobul curent sunt de 4 ani. Ce ați face voi ?


(Stefan) #2

O firma care se încurcă cu tot felul de “combinații” nu inspira prea mare încredere, din punctul meu de vedere. Sunt mai multe chestii de pus în balanta, nu numai partea financiara (deși poate ea “cântărește” cel mai mult). Când mi am schimbat job ul am luat în calcul inclusiv unde se afla biroul, loc de parcare, scaune ergonomice, stație de lucru etc.


(Jakob) #3

la care din joburi vei lucra la proiecte care peste 3 ani inca ti se par de valoare?

termenul de “valoare” il definesti tu pentru tine


(Ionut Dinu) #4

Sa-ti faci bine calculele, ca daca vorbesti de NET cand e vorba de cartea de munca s-ar putea sa iesi tot pe acolo plus bataie de cap in plus (declaratii la stat, eventual contabil).
S-au tot schimbat mereu contributiile pe PFA si nu mai stiu exact, dar ultima data cand imi faceam eu calcule erau cam 45% in total, ceea ce pe sumele tale inseamna:
9500/2 + (9500/2 - 45%) = 7362,5
Merita?


#5

Plătește firma tot. Așa au promis @dinu


(Red) #6

Norma de venit, 6202, taxe vreo 15 000 de lei pe an, depinde în ce județ ești. În București e la jumătate. Not bad mai ales când poți face și 200.000 de lei pe an și taxele rămân fixe.

Iar acum „guvernanții” vor să ierte datornicii (cei cu datorii până pe 31 decembrie 2017). Prost să fii să plătești taxe (https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22571687-exclusiv-finan-ele-iau-calcul-amnistia-fiscal-aplice-celor-datorii-31-decembrie-2017-surse.htm). Ai de pwaula mea.


(Ionut Dinu) #7

Atunci merita, numai sa fie seriosi.


(adrian) #8

contract pe pfa la firma cu care ai si contract de munca? abia asteapta astia de la ANAF.

daca se reduce totul la bani, go for it, nu ne-ai dat alte detalii despre proiecte, conditii, beneficii, apropiere de casa…


#9

Aici am proiecte destul de ok, dar nu nu știu ce. Acolo din ce mi-au povestit au proiecte faine. Meeting in fiecare zi. But who knows. De multe ori ce vb la interviu nu seamana deloc cu realitatea. As face o schimbare doar așa sa o fac, dar nici sa ies in n pierdere. Am sub 25 de ani, fara rate sau alte obligatii și mă gândesc că mi-ar prinde bine așa ceva.


(Red) #10

Sub 25 de ani, bați în 100 de milioane pe lună, not bad.


(John Jhon) #11

esti convins ca ii iarta de taxe?
sau ii iarta de penalitati daca platesc repede?


(John Jhon) #12

4 ani la jobul curent nu sunt chiar putini, mai ales cand n-ai inca 25 de ani.
schimbarea este uneori benefica (chiar daca situatia curenta nu e rea).
eu as considera:

  • sa ma informez foarte bine despre noua situatie (uneori mici detalii te pot deranja si crea o stare generala de nemultumire - ex: poate nu iti place cafeaua pe care o au sau poate scaunul nu e confortabil)
  • sa ma asigur ca am in scris toate conditiile care mi s-au promis si care pentru mine conteaza (preferabil verificate de un avocat).
    restul chestiilor tin de balanta / preferinta personala (dar inteleg ca se tinde spre mutare)

#13

@John_Jhon bineînțeles că în contractul de PFA nu scrie că se plătesc și alte taxe.


(Red) #14

este ca aceasta să se aplice pentru cei cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Se va aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice. Vorbim de circa 100 miliarde lei, din care doar 3 miliarde sunt datorii ale persoanelor fizice. Mare parte din sumă nu mai poate fi recuperată, așa că mai bine să o ștergem.


#15

Sunt pus într-o postură nașpa acum. Dar mă gândesc că dacă nu ar avea nimic de ascuns, nu ar trebui sa îmi scrie in contractul de PFA și faptul că se face plata impozitului ? Eu le-am dat de înțeles că merg


#16

Azi tre sa iau o decizie pentru că nu vreau sa îmi afecteze nici productivitatea aici. Totuși și dacă plec și dacă stau tre sa fiu profi in continuare.


#17

Deși, ce îmi place aici este că am timp liber. Pot sa plec oricând am probleme, fara sa dau prea multe explicații. Bineînțeles cu condiția să recuperez. Chestia asta chiar nu as vrea sa o pierd.


#18

Mergi dupa proiecte mai interesante, nu dupa 1 sau 2 mii de lei, mai ales la 25 de ani. Oricum ar fi, pleaca de la locul actual de munca, 4 ani e mult, mai ales daca lucrezi cu aceiasi oameni tot timpul.


(Horia Coman) #19

My 2c e ca nu suna bine. Angajatorul face tehnic evaziune fiscală și te pune și într-o situație complicată - sa ai un PFA nu-i o chestie de făcut așa aiurea, pentru că îți complica ceva viața. Not a good first impression imo.

Dacă ești în București sau Cluj etc, ar trebui sa fie super ușor sa găsești un job nou înspre 8000+ RON fără bătăi de cap


(Bogdan Ciubotariu) #20

Dap. Neapărat pleacă de acolo, că așa zice foobaz256 de pe internet, iar el este expert în chestii d-astea de viață și de ce ar trebui să facă alți oameni.

De unde le scoateți, fraților?