Amazon se lanseaza in Romania1 Like

3 site-uri care zic cam acelasi lucru !

o sa avem amazon.ro, ceea ce trebuie sa vedem mai multe perspective, oricum eu ma bucur

1 Like

Amazon este în România de câțiva ani, iar la cum arată sediul, nu pare a fi depozit ci doar clădire de birouri. Deci aș zice că își vor muta angajații în altă parte.

Aș aprecia dacă n-ar mai fi puse link-uri spre libertatea, rtv & co.


Câteva idei:

2 Likes

Nu are nicio treaba localizarea site-ului in romana cu faptul ca au deschia birouri in Bucuresti
Se muta din divizia de dezvoltare software

http://romania.amazon.com/#/
Nici site-ul pt Romania nu este in ro

1 Like

Am auzit si eu de la cineva si am cautat pe net:

Intrarea Amazon în România ar schimba total peisajul comerțului online din România, dominat de o mână de companii, precum Emag, Altex/Media Galaxy, Evomag, Quickmobile și Cel.ro.

O sa vedem.

Amazon mai are si in Iasi, am vizitat cladirea.

1 Like

Dar… venirea unei companii uriașe, ce crezi că va schimba? În loc de emag, evomag, altex și cel vom avea emag, evomag, altex, cel și amazon. Crezi că apariția unui nou concurent va schimba, brusc, regulile după care funcționeaza piața? Ha ha ha!

Citeaza tot paragraful ! Este o decizie de business !

No man pe mine ma intereseaza sa vina amazon ca sa pot cumpara produse mai usor, nu ma intereseaza ce fac ceilalti.

M-am uitat acolo pe subdomeniul respectiv la “job opportunities” si nu vad nimic care sa sugereze ca s-ar lansa ceva la noi.

Majoritatea posturilor din ce am vazut sunt pentru IT, ES si FR, sa corecteze erorile din descrieri si alte lucruri de genul asta. Iar cele pentru programare sunt la fel de dezamagitoare ca cele care se gasesc deja pe piata, adica nivel expert in mai multe discipline.

Cred ca suntem pe aproape, dar momentan nici nu au o varianta tradusa in romana. Pentru turcia, cehia si polonia ai varianta pe amazon.de.

Nu mai stiu pe care, dar pe unul din linkurile de mai sus scrie ca Romania ar avea cei mai multi programatori din Europa. :laughing:

Din ce stiu eu, au un centru in Iasi si au deschis in toanna unul in Bucuresti.

Lucreaza programatori si altii. Muta o parte din divizia dezvoltare software

Nu lanseaza nimic. Poti sa cumperi din UK. Am vazut ca daca scrii amazon.ro te duce pe UK. Produsele au livrare in Romania, insa nu stiu daca toate.
:slight_smile:

@anon9275431, la noi se face mult outsourcing

1 Like

Poți să cumperi de pe amazon.uk, dar livrarea se face prin posta romana. Așa că mai bine nu. Kindle store merge Ok insa, cu aplicațiile pentru mobil/tablete.

OTOH, zic că e mai bine “pentru tara” ce fac ei acum. In majoritatea tarilor se face partea de magazin, cu slujbele blue collar aferente. La noi muta o groaza (1000+) slujbe white collar bine plătite, și cu beneficiul intangibil de a lucra la Amazon (una din big 5. Avem și microsoft, mai rămân Apple, Facebook și Google și avem jackpot-ul).

2 Likes

Lucreaza cineva la amazon in Romania de pe forum ? :slight_smile:

Stiu cateva persoane

https://www.linkedin.com/in/aurelian-tutuianu-a31753/

Sunt curios daca cineva a trecut prin procesul lor recent de angajare. Mi se pare ca au mers un pic haotic intreband pe oricine, desi angajau destul de nisat. Se poate vedea aici ce angajeaza: https://www.amazon.jobs/en/locations/bucharest-romania

2 Likes

Amazon SDE Interview Prep v5.1-1.pdf (926.8 KB)