AMD, Intel, Microsoft, Nvidia halt sales to Russia

O sa cumpere Rusi procesoare chinezesti de pe Alibaba.

1 Like

o sa aduca prin alte tari. mai scump, dar o sa aduca.

mai grele cu serviciile online in schimb.

Noile placi video sunt greu de fabricat, ai sanse mari sa aiba ceva defect de fabrica care sa iasa la suprafata doar dupa cateva zeci de ore de folosire.

RTX-urile aveau multe probleme si inca au, o sa fie un cosmar cu garantia.

Procesoarele chinezesti sunt cu mult in spatele procesoarelor actuale, exista ceva design AMD licentiat la chinezi, dar e de acum 8 ani. In cel mai bun caz trec pe ARM.

Totusi nu cred ca afecteaza cine stie ce populatia, se poate face contrabanda la greu si rusii n-au nici o problema cu asta.

In schimb afecteaza productia de dispozitive/masini/electrocasnice cu valoare adaugata in care trebuie un calculator. Cand trebuie sa fabrici 200000 de bucati iti trebuie o sursa sigura, nu te poti duce in piata din Shenzhen ca te trezesti cu tot felul de fake-uri si piese reciclate, chinezii deja si-au vandut tot ce au pe urmatorii 2-3 ani.

Se va dovedi a fi o greseala! N-o sa faca decat sa intareasca productia de cipuri chinezesti si poate in viitor rusesti! Asa s-a intamplat si cu Huawei, ia ziceti a dat faliment Huawei SAU si-a dezvoltat propriul ecosistem?

Atata timp cat exista cerere o sa apara si oferta din alte parti!