Angajare in IT fara facultate?

Ma pot angaja in IT daca nu am facut facultate in domeniu?
Mentionez ca am studiat timp de un an Python, Flask, SQL, HTML, CSS dar pe internet(Codecademy, Coursera, YouTube…)
Aud peste tot ca te poti angaja si fara facultate dar cand caut un job sau un internship dar de fiecare data se cere fie facultate fie foarte multi ani de experienta.
Intrebare finala: cunoaste cineva cazuri concrete in care oameni fara facultate au reusit sa se angajeze si daca da cum au reusit?
Stie cineva daca exista companii dispuse sa angajeze oameni fara experienta si sa îi formeze?

1 Like

Sunt companii care angajeaza oameni fara experienta (de regula studenti la facultati in domeniu). Dar firmele respectve sunt relativ putine raportate la numarul de firme/joburi de pe piata.

Printre factorii care vor influenta decizia angajarii la un interviu a cuiva fara experienta vor fi potentialul persoanei precum si portofoliul (proiecte mai complexe facute).

Pe scurt: te poti angaja fara facultate, dar trebuie sa compensezi prin mult cautat de joburi (pentru ca majoritatea cauta oameni cu experienta) si prin proiecte care sa arate care este nivelul/potentialul tau.

Alt lucru de stiut: companiile care angajeaza oameni pe care sa ii formeze de regula dau salarii mai mici decat restul de pe piata. Motivul este ca ele investesc alte resurse ca sa ii formeze (timpul seniorilor, cursuri, etc.)

Se poate angaja in IT cineva fara facultate in domeniu.
Exemple concrete: eu si inca vreo 10 colegi pe care i-am avut de-a lungul timpului prin diverse parti [ultima data prin 2014, dar nu cred ca s-au schimbat multe de atunci pentru ca tot in domeniul asta activez].

Cum zicea cineva in thread-ul de unde ti-ai sters postarea, diplomele, cursurile, si as adauga si facultatea sunt ca sa treci de primul zid. Sigur, sunt si companii unde nu se poate altfel, dar iti poti gasi de munca si fara ele.

Si aici ai doua optiuni: ori ai experienta si dovedesti ca stii sa faci ceva, ori dovedesti ca ai disponibilitate de a invata si ai potential.

Exista si companii care sunt dispuse sa te invete, tocmai s-a angajat un prieten care n-a avut decat experienta tangentiala cu IT-ul pana acum. Eu, la firma, as prefera sa angajez un junior, pentru ca proiectele cu adevarat solicitante sunt relativ rare.

Sper sa nu-ti pice foarte prost, dar judecand fix dupa putinul context pe care il ai si tu si @Lavinia_P pe acest forum, as alege-o pe ea. Unul dintre motive este ca ea a demonstrat ca stie ceva, cat o fi acolo, si al doilea fiind atitudinea. In timp ce ea a cerut o parere la ceea ce a facut, tu ai criticat-o acolo iar aici ai dat un ultimatum si ai pus aceeasi intrebare la care cred ca mai sunt raspunsuri pe forum.

Intrebare finala:

Cand am zis ca se poate angaja cineva nu inseamna neaparat oricine.

1 Like

de obicei da, in perioada de-acum ? greu. Gandeste-te cat de greu e pentru o companie acum sa faca handle la un junior. Una e sa stai in birou cu el alta e sa stai pe call-uri toata ziua. Nu vreau sa fiu eu ala rau dar realitatea e ca acum multe companii sunt retinute in a angaja juniori.

1 Like

Cand ma uit la un CV ma uit la proiecte personale. Asta face diferenta la firmele fara departament HR. Asa ca apuca-te sa iti faci un brand din numele tau si o sa alegi tu la ce firma sa lucrei, nu ei. Succes

2 Likes

Piața de IT avea, acum câțiva ani, nevoie de resursă umană dublă față de cât avea de fapt. Deci loc este. Dar după cum ai citit și în răspunsurile de mai sus, ai nevoie de o strategie. Proiectele personale îți sunt cele mai bune prietene. Folosește-ți curiozitatea ca să înveți. Asta pe partea practică.
Dacă mergi la interviuri, asigură-te că tot ce ai făcut greșit vei învăța să faci cum trebuie data viitoare. Întrebări, exerciții, discuții. Teoria este importantă. Deși ai senzația că te ajută doar la interviu, cu timpul vei învăța că te poate ajuta și în treaba de zi cu zi. Învaț-o cât mai bine. Vă trebui să compensezi lipsa de experiență și studii prin teorie. Asta s-ar putea să ți se pară paradoxal sau imposibil. Este într-adevăr greu, dar nu imposibil.
Am observat că LinkedIn este o rețea în care multi recrutori caută candidați. Dacă nu ai, fă-ți cont, adaugă recrutori în rețeaua ta. Fii cu ochii pe postările lor. Eventual învăța ce fel de firme sunt mai potrivite pentru ce poți tu oferi în momentul de față.
Abilitățile de negociere te pot ajuta foarte mult, dacă le ai și îți place să negociezi, folosește-le.
Strict ca să te încurajez, fără intenția de a leza pe nimeni care citește postarea: în cazul în care te întrebi dacă locul tău este în această industrie, gândește-te că sunt oameni care nu au ce căuta în IT din punct de vedere al skillurilor și nici al atitudinii. Dar totuși sunt acolo. Ce îți face loc este dorința de a învăța și hotărârea.
Succes!

1 Like

Da, cunosc oameni care fara facultate au facut programare cu mare succes si la un nivel inalt (s-au putut angaja chiar la companii top in IT)

Dar acei oameni aveau un fler tehnic exceptional, iar cand s-au angajat la prima data aveau experienta cu proiecte personale (site-uri, tooluri, etc)

Viata nu e un sprint de 100 de m, ci e un maraton. Chiar daca nu le ai pe toate calculate, “take a best educated guess”

Da, exista firme care investesc in juniori fara experienta. De obicei aceste firme sunt firme mari unde un buget de 1500-2000 care nu aduce plus valoare sa nu conteze atat de mult. Unde ai 50 de angajati nu se vede unul in plus.

Daca nu vrei sa faci facultate de niciun fel, trebuie sa te gandesti bine daca esti acel profil de programator. Am dat un raspuns mai demult pe un topic adiacent: Programator fara facultate. O fi posibil?

1 Like