Angajat google, isi da demisia si se apuca pe cont propriu

Bineinteles, nu iese exact ca in povestile cu zane.

Trebuia sa vina in Romania, de-aici facea 100000 euroi din primul an :slight_smile:

LE: Probabil merita lecturat si de ce si-a dat demisia: https://mtlynch.io/why-i-quit-google/

7 Likes

Well am citit articolul dar omul nu s-a apucat de freelancing ci și-a făcut câteva aplicații care spera că o să facă bani.

Normal că nu a făcut nimic, nu am văzut nicăieri costurile de marketing. Poți avea cel mai tare Saas din lume, dacă nu știe lumea de el…

3 Likes

Observatie corecta. Probabil e cazul sa fie mentorat de catre ala de-a fost intern pe la google si de-acolo a dobandit omniscienta suprema despre cum se fac jdemii de euroi.

Se pare ca daca esti prin google le ai cu de-astea.

Wait, what?

Eh, comparația nu e corectă.

Nici eu nu îl admir pe cel de ce învață cursuri de fraierit lumea dar totuși să nu comparăm mere cu pere.

Dacă tipul ăsta începea să facă joburi de freelancing sigur făcea mult mai mulți bani, mai ales cu cv-ul de fost angajat al google.

Dar aici e vorba de antreprenoriat, total altceva…

E ca și cum ai compara mecanic freelance cu a proiecta, produce și vinde propria mașină. E complet altceva

4 Likes

Tot la fel precum internul ‘expert’ de la google face ca are CV? Hai sa fim seriosi, lumea reala e ceva mai complicata decat chestiile astea simpliste.

HackerNews e in acord cu DevForum https://news.ycombinator.com/item?id=22201337

Nu cred că e vreun ceva mult de învățat aici pentru the average Joe (decat ca de pot face $$$ din the randomest of stuff). Omul pare că încearcă una și alta. Dar realist, având un nest egg uriaș, nu cred că simte “foamea” necesara. Are success, e bine, n-are success e iarăși bine. La 24K cheltuiți pe an, cf spuselor lui, are O(zeci) de ani sa se tot joace.

1 Like

Bine, rau, geme lumea de de-aia care n-au succes, singura problema e ca de obicei sunt filtrati aia de au succes in defavoarea celorlalti. Foarte putini se arunca cu lauda si cu batutul caramizii in piept cu: ‘Ia uite ce spectaculos esuez eu’.

M-am uitat o vreme pe chestii legate de Apple Store. Rata de esecuri e uriasa.

Din nou un link ales la intamplare: https://www.startupgrind.com/blog/9999-in-10000-mobile-apps-will-fail-heres-why/

1 Like

Un articol interesant, util.
Cred că i-a lipsit înțelegerea business-logic-uliii de la Google. Să realizezi după atâta vreme că devii obsedat de a face chestii doar pentru “promotion” (whatever that means) e puțin trist. De regulă este the other way around. Faci chestii valoroase, primești recompensă. Plus că modul în care a descris el comunitatea în Google mi se pare cel puțin ciudat, dacă nu impersonal. Să aplici pentru promovare, mai că trebuie să îți angajezi avocat/PR personal ca performanța muncii tale să se vadă sus. Huh?
Anyway, foarte bine că și-a permis să plece și să facă ce vrea.

Numai mie mi se pare că totuși a plecat de la Google fără să afle ce ar fi trebuit să facă altfel pentru a primi ce dorește? Afară de răspunsuri standard. A incercat diverse modalități, nu i-au reușit. Unfortunate. Dar dacă ar fi aflat punctual ce trebuia să facă diferit, eu cred că era mult mai ușor pentru el.

M-am uitat la ce produse a construit, nu vreau sa fiu rau … nici macar unul nu mi se pare prea reusit.

Am trecut fugitiv prin retrospectivele de pe blogul sau, ce am remarcat la toate produsele este urmatorul lucru : pentru nici unul dintre ele nu a incercat sa valideze ideea inainte sa se apuce de lucru.

Cred ca omul e mai mult atras de ideea de a construi ceva al lui si asta a stat la baza dezvoltarii produselor, nicidecum identificarea si rezolvarea unei necesitati.

1 Like

La un moment dat chiar asta a facut :smiley:

Mda… m-am uitat si eu la ce incercari are, serios, vii de la google si nu stii care-i sansa sa ai succes cu un blog (sa faca bani, nu ma refer la altceva, evident)?

Ai fi zis că un angajat care a lucrat câțiva ani la Google și a primit și bonus de performanță știe lucrurile astea.
Totuși mulți dintre noi cred că și-ar dori să-și permită să își facă de cap după bunul plac. Poate că va reuși…
“Fail and do it fast” zice o vorbă din înțelepți.