Aplicatie mobil gen Glovo

Salut. Am un prieten care dorește o aplicatie mobila gen Glovo, cel mai complex serviciu cerut fiind cel de urmărire al clientului prin maps, calcularea și afișarea timpului pana la destinație. Se doresc 2 aplicații, una pentru client, una pentru ‘livratori’ (sa le spunem asa). Eu lucrez în .Net core și angular, deci nu ma cunoștințe de un framework mobile. Prefera sa fie făcut de mine (și eventual un alt prieten) decât sa apeleze la o firma specializata. Totuși nu știu dacă este rentabil pentru ambele părți ținând cont ca eu și celalalt coleg am lucra doar în timpul liber (după job), undeva la 20 ore pe săptămână. Pe lângă asta, ne va lua cel puțin o luna sa invatam o tehnologie mobile (cred), după care, sa ne apucam de treaba. Încercând sa estimez cumva, cred ca am ajunge undeva la 9 luni - 1 an, iar prețul aplicațiilor ar fi în jur de 20. 000 euro +/-. Pe lângă asta, dacă ar fi sa cădem de acord, va trebui sa infiintam și o firma, care probabil ne ar reduce venitul cu 30 - 40%. E mai mult o curiozitate…ce ați face voi în situația asta? Pe lângă banii care nu cred ca inseamna prea mult pentru o perioada atat de indelungata și stresul/oboseala acumulata pentru ca nu va mai exista timp liber, ca punct forte as vedea notarea acestei aplicații în cv’ul personal. Si daca ati alege sa acceptați aceasta provocare, ce ați alege între xamarin, react native și ionic? Dacă unul dintre noi lucrează pe c#, iar celalalt are cunoștințe de java și a experimentat puțin ionic în trecut.

Mulțumesc

  • 20.000 este un buget mic, 9 luni un termen cam mare.
  • firma nu consuma bani, doar pentru ca exista.
  • React Native, evita Ionic.
  • la cv poti adauga proiecte de durata mai mica.
1 Like

Aplicatia o faci intr-o saptamana, problema e cu testarea (pe mai multe dispozitive), backend-ul (trebuie sa fie realtime si sa faca streaming de date intr-un mod scalabil, sa trimita notificari, sa fie sigur), procesarea platilor, design-ul la UI si nu in ultimul rand documentatia si unit testing-ul. Plus backlog-ul trebuie discutat clar cu clientul.

Gandeste-te si de unde are prietenul tau bani pentru asta. Sunt N aplicatii de genul, e o idee foarte proasta sa incerci sa faci inca una, in special daca n-o termini cu tot cu marketing, branding si toate cele pana la anul. Cere-i toti banii la inceput, altfel nu o sa ii vezi ca nu o sa faca bani din aplicatia asta.

Urmarirea clientului in timp real este aproape imposibil de facut cu un grad de incredere acceptabil, in special in oras, exista optiunea sa limitezi aplicatia la cei care au dispozitive cu GALILEO, dar sunt foarte putine. Iti mai trebuie si o harta precisa, ceea ce nu ai nici cu Google Maps. Plus ca API-ul de exemplu pe android o sa iti opreasca tracking-ul cum ai inchis ecranul pe majoritatea telefoanelor si API-ul difera de la o versiune de android la alta, adica degeaba gasesti un truc pe o versiune de android, ca nu va merge pe toate. Precizia e foarte importanta fiindca daca iei locatia cu un numar in plus sau in minus deja livratorul ti se va duce pe cealalalta parte sau chiar pe strada din spatele cladirii. Chiar si cu GALILEO nu cred ca ai coordonate in timp real daca clientul se plimba pe jos.

1 Like

Nu prea am inteles la ce te referi cu urmarirea in timp real este imposibila, dar eu folosesc Bolt (Taxify) si vad in timp real unde este soferul. :slight_smile:

Chiar pe site-ul aplicatiei (Glovo) zic ca poti uramari pe cel care livreaza in timp real.

1 Like

Soferul are ecranul telefonului pornit permanent…GPS, harta.

Păstrând același exemplu, ‘soferul’ oferă un serviciu la domiciliu, deci clientul se va deplasa către el (nu e videochat/dame companie:))). Are deja afacerea lansata de câțiva ani, dar dorește și un soft de genul celui de mai sus în ideea dezvoltării. Oricum, nu mi’a dat toate detaliile încă, ce funcționalități și servicii ar vrea sa aibe, explicat fiecare punct. Am discutat si despre un eventual acord, ar fi un avans de vreo 30%, iar diferenta în momentul publicării aplicației, dar eu trebuie sa i spun prețul și durata. Nu pot face asta pana nu cunosc toate detaliile.

(nu e videochat/dame companie:)))

sure sure :troll: - dar ne-ai dat o idee

2 Likes

https://grindrmap.neocities.org/

It’s not a bug, it’s a feature! :smiley:

1 Like

Mare grija la folosirea API-ului Google maps. E ok pentru dev si pana la un numar mic de utilizatori, insa la un numar mai mare o sa te taxeze! Stiu o companie(destul de importanta) care au mers “pe burta” cu mentalitatea “google maps e gratis” si s-au pomenit cu factura de 20k euro.
Uber si Bolt platesc anual zeci milioane de $ catre Google pentru folosirea api-ului de maps.

3 Likes

Acest subiect a fost închis automat după 30 de zile de la primul răspuns. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.