Aplicatie pe baza de wordpress

Salut, este complicat de facut o aplicatie iOS sau android pe baza de wordpress si cat ar costa asa aplicatie ?
O aplicatie cum ar fi un browser ce deschide doar siteul meu in wordpress, nu vreau optiuni, sau sa faca ceva in plus aplicatia
Multumesc

poti sa-ti pui bookmark catre site direct pe homepage-ul telefonului (practic ca o aplicatie) atat pe ios cat si pe android

1 Like

Nu poti face asta la vizitatori care mai viziteaza alte zeci de site-uri :slight_smile:

Poți să transformi aplicația ta web Intr un PWA ce va notifica utilizatorii la accesarea din browser că această poate fi instalată pe telefon și va afișa și butonul de install.

2 Likes

De ce ai face asta ? Ori e aplicatie ori e site.

Ai sanse de 100% ca Apple sa nu-ti aprobe asa ceva in App Store.

Doar pe android. Pe iOS apple nu permite nici măcar push notifications.

Depinde mai mult de browser decât de sistemul de operare. Eu am un PWA și din câte îmi aduc aminte merge la fel de bine și pentru cei care au iOS.

Argumentul tau e PRO sau Contra, că nu înțeleg. Un PWA nu are treabă cu market-urile, căci e livrat de browser

Contra. Doar sa pui un site intr-un web view, nu-l face aplicatie. Imi lasa doar impresia ca cel care il face nu stie diferenta intre cele doua si incearca sa fie pe trend cu bani putini.

PWA-urile mi se par interesante, dar din pacate limitarile din Safari o sa-ti dea niste batai de cap pe iOS, in special cu notificarile. Iar ca sa ruleze performant, nu m-as complica cu Wordpress.

1 Like

Pretty much what Daniel said.

Fie e un proiect de hobby si atunci nu strica sa inveti sa faci aplicatii native, fie e un proiect care genereaza bani si atunci exista buget de o aplicatie nativa.

Și bine face. :smiley:

Eu zic ca exact asta a cerut :slight_smile:.
Plus PWA nu este un WebView.

E funny ca iOS este cel mai in urma cu PWA, avand in vedere ca ei au creat conceput inca de la primul iPhone.

Cred ca vor mai curand sa aiba monopol pe ce inseamna apps in ecosistemul lor.

Daca PWA ar merge perfect pe iOS, ar fi o solutie decenta pentru multe scenarii iar Apple nu si-ar mai trage acei 30%, daca monetizezi.

1 Like

După cum probabil te-ai lămurit, nu îți aduci aminte bine :smiley:

Pe de altă parte, se poate rezolva problema prin notificări SMS. Nu la fel de elegant și cu un UX destul de mediocru, într-adevăr.

Ca să rămânem on-topic, aplicația are șanse să fie respinsă de pe App Store, dar pe de altă parte, dacă o aprobă, o să ai probleme de UX.

Da asa este, ai dreptate in legatura cu Push Notification. Iar legat de banerul de download nici acela nu apare in mod implicit pe iOS, dar poti sa faci un popup cu un hint ca aici.