Apple Special Event 2018

A inceput

  • Ceva cu eSim
  • Cica folosesc 100 % energie regenerabila :slight_smile:
  • 3 telefoane (vocea lui Jony Ive in videoul de prezentare ). Butonul de Home a disparut :confused:
  • noua generatie (ce previzibil) A12 Bionic

Live text

Siiii… cred ca s-a terminat !


Pe de alta parte, nimic nou sub Soare

“The most *”

1 Like

Pe iPhone … nici o surpriza, nici nu cred ca vom mai vedea ceva wow in anii urmatori, de la nici un producator.

Pe Watch vad ca au o directie clara spre zona de health, spre deosebire de altii care par blocati in zona de fitness. Faptul ca poate genera o electrocardiograma si suna la urgenta in caz de ceva poate fi o viata salvata.

3 Likes

Zona de consumer/preventive health cred că are un potențial mare, dar că un quiet revolution. Si cine se poziționează bine acolo o sa aibă numai de câștigat. O idee ft mișto, dar cam SF ar fi monitorizarea semnalelor din corp (EKG, diverse presiuni, blood sugar etc), in mod continuu. Precum facem cu o mașină în producție.

3 Likes

Nu aveam suficiente surse de anxietate, ne mai trebuia şi un motiv de a deveni ipohondri :slight_smile:

1 Like

Situația actuală e că a lucra cu mașini în producție fara monitorizare :slight_smile:

Daca ar fi implementat cum ar trebui, un ceas din asta smecher care ar monitoriza in timp real semnele vitale si nu numai la cateva milioane de oameni ar putea lejer sa iti prelungeasca viata cu minim 10 ani, fiindca daca ai orice problema medicul tau poate sa verifice datele din ultimii n ani zi de zi, ora in ora, minut din minut si sa le analizeze cu software de diagnostic cu inteligenta artificiala.

Apple are bugetul sa faca chestii SF, dar e greu sa convingi un board sa investeasca cateva miliarde in ceva ce nu e sigur.

Nu cred că avem destui medici pentru utopia asta

2 Likes

N-ai nevoie de medici, doar de grafana si alerte :slight_smile:

1 Like

Ai un sistem cu milioane de notificări, now what? Într-adevăr, trebuie investit într-un sistem AI care să proceseze toate informațiile astea.

D’apoi mă gândesc: dacă unii se dau acum cu fundu de pământ pentru o treabă precum “date personale” (vezi procesul Zucheberb) cum va fi când un sistem electronic va fi responsabil de sănătatea acestor persoane.

1 Like

In SUA unde sănătatea e privată, ar fi un show imens dacă ar avea acces la datele alea.

Te trimite la furat imediat dacă observa ceva risc major, sau te taxează de îți sar capacele.

Și Europa socialistă dintr-o dată ar vedea ce riscuri își asumă, numa bun motiv de a mări taxele iar, de parcă n-ar fi mari deja.

Se ajunge imediat ca în bancul ăla in care un tip nu poate comanda pizza pentru că firma de asigurări îi poate revoca asigurarea de sănătate din cauza colesterolului.

2 Likes