Aș dori să învăț să realizez magazine online profesionale pentru startup-uri

Salut! Deși mă pricep la crearea de teme Wordpress și site-uri, nu am realizat niciodată un magazin online. Aș dori să învăț și acest lucru suficient de bine ca să pot realiza un magazin pentru persoane și firme care vând produse, cursuri și servicii online. Deci nu ceva gen Emag, ci mai degrabă un magazin de cristale, de obiecte handmade, o mică librărie, cineva care vinde servicii online, training-uri video, etc. Vroiam să vă cer câteva sfaturi:

  • ce CMS ar fi bine să învăț pentru început, ca să am cât mai multe șanse să pot face ceea ce mi se cere
  • ar fi bine să învăț 2 CMS-uri ca să fiu și mai sigur, și dacă da, care?
  • ce ar trebui să îi întreb pe clienții care mă roagă să îi ajut cu un magazin online cât timp eu sunt la început?
    Să zicem că am un prieten și i-l fac gratis, ca să am și eu un magazin online în portofoliu - ce ar trebui să îl întreb ca să mă asigur că cerințele lui nu depășesc ceea ce voi putea face eu într-o lună de studiu, câteva ore pe zi să zicem? Ca să pot să îl trimit la altcineva și să nu irosesc nici timpul meu, nici al lui :slight_smile:

Ca idee știu PHP (și ce nu știu, continui să învăț), pot să realizez plugin-uri simple de Wordpress, cam orice fel de site static, dar nu pot să spun că scriu php fără să mă uit sau fără să caut pe internet.

1 Like

Ca si CMS, daca-ti permiti sa vinzi site-ul platind o licenta de ~$1000, iti recomand: Craft Commerce, dezvoltat pe Craft 3.

Eu cred ca pentru tine ceea mai buna varianta e Woocomerce!

3 Likes

Sunt fel si fel de alegeri, eu unul am inceput pe WooCommerce si PrestaShop, dar cu cea mai mare sinceritate iti spun sa eviti pe cat de mult orice tine de Wordpress, incearca sa fi cat mai vanilla posibil, nu de alta dar da feelingul de bloatware si o sa intampini persoane care nu sunt chiar fericite cu un astfel de proiect, incearca sa gasesti un CMS special pentru asa ceva.

PS // Iubesc Wordpress, don’t get me wrong, dar devine prea greoi pentru un eCommerce.

3 Likes