As putea sa ma angajez in stadiul asta?

Stiu java destul de bine, stapanesc limbajul (a nu se intelege ca ma consider senior), am invatat oop/jdbc si am incercat sa le inteleg cat pot de mult, ceva algoritmi, niste html/css, sql, git.
Am un singur proiect in java pe care nu il consider wow.

Nu stiu ce sa fac in continuare. Nu imi gasesc niciun proiect interesant la care sa lucrez. De tutoriale m am plictisit si nici nu mai am rabdare sa ma uit. Sunt pasionat de ce fac si as scrie cod toata ziua dar nu imi gasesc un proiect interesant pentru ca uneori ma intreb “e potrivit java pentru asta?”. Am vreo sansa sa ma angajez cu ce am invatat pana acum? As cauta remote si tot ceva pe java.

Edit: acum 3 4 luni am terminat proiectul. De atunci am adunat f multe frustrare pentru ca nu stiu ce sa fac. Intre timp am tinut un interviu ca programator sap/abap prin decembrie dar am refuzat pentru ca nu ma vedeam facand asta. Putin mi s a urcat la cap faptul ca angajatorul m a sunat de cateva ori si s a rugat de mine sa accept postul. Eram mandru de mine avand in vedere ca si un prieten a tinut tot acelasi interviu si i au oferit cu cateva sute de lei mai putin si oportunitate de renegociere dupa 6 luni, mie dupa 3.

Edit2: NobodyXdd · GitHub

Angajează-te undeva unde poți crește…

Nu o să găsești proiectul perfect dacă nu îl faci tu.

Nu ai pus nici un link la github cu proiectul, nu e wow e puțin spus. Vezi pe linkedin, e bătaie pe programatori in perioada asta. Ai grijă doar să nu lucrezi la nimic singur că dacă nu ai experiență te arzi ușor.

Ai un cv pe LinkedIn, o poza de profil ? O descriere cu buzzwords cu care ai lucrat ? Primavara, bocanci, boabe…

O sa incerc imediat sa il urc iar pe github.
Abia am inceput sa studiez piata de cateva zile dar la ce cerinte vad imi e frica sa nu ma fac de ras. :laughing:

1 Like

La un moment dat ai sa vezi ca cod-ul in sine e o liability si ca vrei sa rezolvi o problema scriind cat mai putin cod, limbajul e irelevant, cel mai important e speed of iteration pt ca e foarte mult trial and error, nu ca cod in side, ci ca ce vor clientii tai.

Vezi ca ai pus ceea ce a generat build-ul, in loc de directorul src

Mai fa un commit si scoate acele directoare si lasa src si un README

In IDEA poti sa selectezi ce sa commiti

4 Likes

Du-te la interviuri. Se caută foarte mult Java în perioada asta. Eu am Java undeva foarte jos în profilul de LinkedIn și recomandările le am pentru altceva, am scris sus și mare ce vreau de la viață și tot pentru Java primesc cele mai multe oferte.

Pe lângă asta, interviurile sunt un skill separat, care se învață. Atât interviul ăla de ”să ne cunoaștem”, cât și cel tehnic. Afli ce nu știi, unde mai tre să lucrezi. Dacă le arăți codul te poți alege și cu un code review gratuit.

Succes!