[ASK DevForum] Ce ati realizat saptamana asta

Tocmai mi-am configurat Pi Hole. Aveam raspberry abandonat într-un dulap de câteva luni, nevasta a zis azi că o exasperează reclamele pe telefon, deci… am purces la treabă :smiley:

Nu sunt sigur cât de safe sunt blocklist-urile pe bază de IP.

E.g. dacă în loc de

0.0.0.0 auth.google.com

Cineva pune în blocklist:

evil.ip auth.google.com

nu înseamnă că toate request-urile spre acel domeniu (valid, de altfel) se duc spre un ip rău intenționat?

Pentru asta există SSL, dar… hmmm… sunt confuz :smiley:

3 Likes

Da, dar ai SSL care previne prostiile astea.

Se numește DNS spoofing și o făceam și eu când mai vroiam să mă distrez. De fapt și acum fac așa ceva, dar legal, pentru o aplicație internă.

Pentru cei din rețeaua internă, care folosesc dns server local, am suprascris domeniul ca să returneze ip-ul local 192.x, și nu le cere certificat ssl de client.

Celor din exterior dns-ul public le va rezolva ip-ul public și li se va cere certificatul ssl de client. Pe lângă că și conexiunea normală e oricum https, portul 80 nici măcar nu e deschis.

  • m-am apucat din nou de chitara(cred ca este a 10 oara)
  • am făcut un dulap soției mele, si am deja o noua comanda
  • due diligence pt. o noua runda de finanțare împreuna cu CEO(4-6 milions)
  • play with cat
  • am o noua masina, după ce am renuntat la seat.
2 Likes

Mie mi-a placut cursul video al lui Steve Krenz.

1 Like

14 posts were merged into an existing topic: Ghid pentru persoane care vor sa porneasca o idee de aplicatie/site? - de contribuit de catre comunitate

Un topic asemanator

Nu prea s-a inghesuit lumea să răspunda, dar niciodată nu este prea târziu. :smiley:

1 Like

Saptamana asta…
Am realizat un proiect in MOODLE pentru master. Doar atat! :slight_smile:

Am scris un bootloader in assembly just for fun. Urmeaza sa scriu un intreg kernel acum :+1:

Nu am mai scris ceva in assembly din facultate, sa nu mai zic ca x86-ul e lux fata de ce emulator vechi foloseam pe atunci.

Nu cred ca se mai face ASM la facultate acum. Au ramas putini eroi in viata care sa pota face asa ceva.

In 2013 (ish) inca se facea la Ovidius in Constanta. Imi pare rau daca nu se mai face, simt ca m-a invatat foarte multe experienta. Mai ales ca m-am distrat tare cu el. Ca si proiect pe atunci facusem un rasterizator in tasm si mergea brici.

Rasterization Algorithm
Turbo Assembler (TASM)

1 Like

Se face și la Automatică și Calculatoare in anul 2, semestrul 1.

Eu am făcut un program care desena o căsuță :slight_smile:

https://ocw.cs.pub.ro/courses/iocla
Vad ca se mentioneaza si ARM (Laborator facultativ: ARM assembly [CS Open CourseWare])

Eu am avut o săptămână plină :smiley:

  1. am reînceput sala după o pauză de mai bine de un an.
  2. am terminat un UI în react (și am ajuns la concluzia că este posibil să fie nevoie să-l rescriem îîîîîn… unity!)
  3. am început integrarea UI-ului de mai sus cu back-endul (făcut de altcineva). Am de înțeles chestii, dar merge promițător;
  4. am reușit să mă țin cu brio de noua modalitate de TODO, unde în fiecare seară îmi notez proiectele pentru ziua următoare, grupate pe ore (am scris și aici). Se termină timpul → închidem proiectul pe ziua respectivă. E singura modalitate care merge prin care pot jongla rezonabil de eficient cu mai multe proiecte.
1 Like

da
Iocla este cursul
Adaugarea ARM este recentă. Nu era in perioada(2012-2016) cand am fost eu student

si daca tot am aberat pe aici

Inca nu am facut rebase si lucrez la implementarea unui ways of working pe tichete.

Si am incheiat saptamana la mare.

Miscare ftw :slight_smile:

Am atins un nou milestone.
Am modificat un cod destul de complex, echivalentul unei operații pe cord deschis, timp de vreo 4-5 ore de scris cod, și a trecut testul din prima încercare.
Puteam să jur că ceva nu o să meargă. Am fost așa surprins, încât am început să verific de ce nu sunt erori.

1 Like

Ce tare, x86 ASM a fost primul meu limbaj de programare. N-am studiat mult, am scris cateva programele mici utilitare (unul avea si easter eggs :grinning:), dupa am trecut la C/C++ si restul.
Ah, the power!

Stiu ca era un tutorial pe net despre scrisul unui bootloader, cred ca l-am incercat si eu. E umilitor cat de multe trebuie sa stii pentru a face asta (bootloader/kernel/os).

1 Like

A trecut un an de la ultimul raspuns, dar m-am gandit sa ii dau un up

  • Am livrat vreo 3 proiecte
  • Am avut de aface cu situatii dificile pe care le-am gestionat bine, zic eu
  • Am reusit sa mai vizitez si alte locuri in afara de Romania
  • Am fost pe acasa in fiecare luna asa cum am promis la inceputul anului
  • Am facut mai mult dev - yaay
2 Likes

Am migrat complet la VSCode si Go modules.
:hear_no_evil:

2 Likes