🎅 Ați fost cuminți? Ce vă aduce Moșul?

Așa, de sfârșit de an, ce vă aduce Moșu? Hardware? Jucării? Altceva?

Încep eu:

  • dacă se mișcă repede Altex, destul de posibil un Mac Book Air (M1). Dacă nu, vine Moșu’ pe vechi :smiley: (E musai să fie de la Altex)
  • un pian digital. Anul trecut am făcut greșeala de a lua o clapă MIDI, în ideea că pot să învăț pe ea; se poate, dar e … neplăcut, mai ales după ce am atins un pian :smiley:
1 Like

Un Thinkpad T14 :grin:

Urmatorul pachet care-mi vine e cu carti.

1 Like

Păi… zi-ne și ce cărți! :slight_smile:

Dar dacă vorbim despre cărți: o aveam pe asta ( Va tineti de glume, domnule Feynman ) de foarte mult timp pe listă, azi a ajuns.

1 Like

Pian digital?
Am luat la copil o clapa dinaia mica din Lidl si am instalat Simply Piano de pe AppStore si mi s-a parut tare interesanta aplicatia. M-am gandit ca poate as incerca sa fiu beginner si la alt instrument :))

O Mini+.
image
:slight_smile:

Prin februarie, asa, dar e OK.

Mie îmi trebuie un monitor, o tastatură şi un mouse. Problema e că mi-e lene să le aleg :slight_smile:

Eu aveam Elementor Pro de cam mult timp pe listă… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Mi-a adus deja un Oculus Quest 2 :slight_smile:
Îmi trebuie doar timp să mă si joc.

@work un Thinkpad T14 AMD
@home un kit lego și multe scule de tăiat lemne (wood working)

Nu stiu daca ar fi chiar atat de interesante detaliile.
Una dintre ele este asta:
Modern Particle Physics: Mark Thomson · 9781107034266 | Books Express (books-express.ro)

  • Un abonament pe 1 an la ardanlabs(ca tot am trecut pe go full time)
  • Cyberpunk 2077 pentru ps4
4 Likes

Ai găsit m1 cu 16GB? Și eu urmăresc unui pe Amazon.de, dar cică cel de 16 e custom…

Si pt ca am participat la Secret Santa la munca, am mai prmit 2 carti

1 Like

Într-adevăr, doar la comandă. La noumax durează 4-5 săptămâni, avans vreo 20%.

Pfoa, e o teorie intreaga. Am studiat piata anul trecut, si treaba e asa: totul sta in clape, adica trebuie sa aiba dimensiune normala (nu mica), numarul sa fie pe la 60 daca vrei aproape pian si sa aiba feedback (de fapt aici e diferenta de pret).

Apoi, sa aiba iesire MIDI si gata, ai de toate: sintetizator, MIDI keyboard, Pian. Eu am ales YAMAHA PSR-E363 dar am inteles ca mai sunt altele care permit mai usor resoftare in caz ca vrei mai multe efecte. Inca ceva: initial am comandat-o de la Kytary.ro, apoi am anulat comanda dupa ce trecuse o saptamana si coletul nu plecase din Germania. Se pare ca sunt o firma poloneza cu site in .ro si am muscat-o. Am luat apoi de la alta din Bucuresti, nu mai retin numele, foarte prompti insa.

Eu anul trecut am luat fix asta. Am mers pe ideea: e midi, o conectez la ce vreau eu, sunt clape întregi, na, ce ar putea merge rău?

Ei bine… unele lucruri au mers… nu tocmai bine:

  • Nu merge pe sistemul meu. Nu știu dacă e de la Windows (cred că are zece ani de la ultima instalare „pe curat”) sau de la hardware (am citit că ar fi probleme cu Ryzen).
  • Merge însă pe orice alt hardware din casă: telefon, tabletă, laptopuri etc. Am ales varianta iPad + adaptor + garage band. E rezonabil :slight_smile:
  • Nu am avut unde să testez, deci nu puteam să știu care e diferența dintre tipurile de clape (ușoare, dinamice, semi-ponderale, hammer action etc). Un prieten mi-a zis să iau „clape grele”, eu am fost mai deștept (not really) am luat semi. Cât de diferit poate fi?!? Ei bine, am exersat eu ce am exersat până când, într-o bună zi am atins un pian adevarat. Pur și simplu era alt instrument iar ce aveam eu doar arăta ca un pian. Iar ăla a fost momentul în care mi-a pierit tot cheful :smiley:

Acum am luat ăsta, vine zilele următoare :slight_smile:

(de la Kytary am luat icon, nu am avut nici un fel de probleme de livrare sau altceva)

Btw, am de vânzare ICON iKeyboard 8Nano + stand + pedală de sustain :smiley:

1 Like

Macar ai luat cu 88 clape :slight_smile:

Eu am incercat sa invat pe una cu mai putine clape si m-am trezit ca vreau sa apas pe clape in exteriorul ei. Astia care compun muzica n-au pic de consideratie :stuck_out_tongue:

1 Like

Anul ăsta mă bucur mai mult de cadourile lui fiu-meu. Probabil îmi iau și eu ceva gadget, să fie, dar nu prea-mi trebe nimic.