Autentificare serviciu web


(Daniel Păunescu) #1

Buna seara!

Dezvolt o aplicație de gestiune farmaceutica și sunt la partea cu SIUI-ul, serviciul web al CNAS care se ocupa cu gestionarea prescripțiilor electronice. Acest serviciu folosește autentificare printr-un certificat digital (sticuleț)
Vreau sa găsesc o soluție prin care pot folosii acel serviciu web pe mai multe calculatoare, ca sa poată elibera rețete nu doar din locul unde este dispozitivul criptografic. Îmi puteți da o idee cum aș putea să fac?
Aplicația este dezvoltată în C#.

Mulțumesc!


(Oltețeanu Bogdan Andrei) #2

Poți semna rețetele doar pe calculatorul unde este instalat token-ul. Dacă chiar este nevoie să semnezi pe mai multe calculatoare, ori muți token-ul ori cumpără mai multe certificate. Altă idee ar fi să ai o stație specială pe care ai instalat acest token și care se ocupă de api siui.

PS: Acum am citit că ai nevoie doar de autentificare și nu semnezi rețete. Autentificarea se face în aceleași condiții.


(Daniel Păunescu) #3

Știu ca doar unde este instalat token-ul. Acel api de care spui vreau sa îl fac. Doar ca nu îmi dau seama cum. Am nevoie de un imbold. :frowning:


(Serghei Amelian) #4

Nu e mare inginerie. Pe maşina pe care ai tokenul rulezi o aplicaţie care poate să aplice semnătura documentelor care îi vin prin reţea.

LE De fapt vrei autentificare la serviciul ălora. Tot cam principiul ăla e, faci un mic program care să aiba rol de proxy.


(Oltețeanu Bogdan Andrei) #5

SIUI pune la dispoziție un API pe care tu îl poți consuma și din c#. Câteva exemple care să te pună în mișcare sunt la ei pe site. Au inclusiv exemple în c#.

http://siui.casan.ro/cnas/siui_3.7/specificatii