Automate tasks with Power Automate Desktop for Windows 10

Power automate a devenit gratuit și va fi inclus în versiunile viitoare de Windows.

Windows 10 users can harness the power of low-code RPA by downloading Power Automate Desktop on March 2, and it will be included in Windows Insider Preview builds in the coming weeks.

https://flow.microsoft.com/en-us/blog/automate-tasks-with-power-automate-desktop-for-windows-10-no-additional-cost/

6 Likes

Se poate utiliza sa faci lucruri destul de complexe din cate vad. AI stuff nu e gratuit, dar nici nu costa mult daca ai nevoie de asa ceva. Au si ceva aplicatie mobila.

Eh, nu sunt foarte convins că putem vorbi de AI la soluțiile de RPA. :smiley: Chiar sunt curios să văd la ce se poate folosi, pare interesant.

Era un subiect in care cineva vroia un parser care sa converteasca facturile in JSON. Daca solutia celor de la Microsoft e buna poti sa ii dai orice factura/bon/document si iti scoate datele din imagini/pdf, poate chiar din email/contul de pe emag/contul de la furnizor.

De exemplu ai putea folosi asta sa iti ia facturile trimise pe un email si sa le introduca in softul de contabilitate care e o aplicatie locala de windows.

AI-ul e foarte bun la predictions, e.g ii dai cateva valori si iti genereaza un forecast pe datele din trecut.

La audit poate vrei sa iei un excel si sa corectezi erori din rotunjire, adica iti apar cativa lei in plus sau minus in contabilitate si pui AI-ul sa gaseasca rotunjirea cat mai apropriata de 0 la valorile pe care le ai.

Un tool de genul e util daca vrei sa automatizezi depunerea formularelor la ANAF. Daca vrei sa faci plati la 100 de angajati dupa un Excel/Google Sheet. (daca banca nu suporta sa ii dai un CSV/Excel) Poti folosi AI-ul sa iti verifice ultima versiune la fiecare contract inainte sa trimita banii.

1 Like