Average Software Engineering Salaries by Country in 2022

Că tot e un subiect la modă pe aici:

1 Like

As încerca să formulez o lema: orice social media despre programare tinde asimptotic sa se transforme într-o serie de discuții despre salarii. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Altfel sumele sunt cam off pentru România, sunt mult prea mici. 22k pe an înseamnă 5k lei pe luna.

1 Like

Nu salariile ne rod, ci continuitatea. Daca trebuie sa plec de la o firma ca managementul nu stie deschide un calculator sau nu stie ce trebuie sa faca aplicatia pe care o dezvolt, la ce ma ajuta ca am nu stiu ce salar?

As mai formula o lemma: Cand e vorba de salarii nimeni niciodata nu isi spune salariul/venitul ci doar vorbeste din statistici. Bine nu e ca si cum n-ar fi public daca esti pe SRL/PFA.

Un salariu mai mare te ajuta sa te retragi, mie mi sa cam urat de programare dar nu am bani sa ma retrag, sigur nu o sa regret mai tarziu ca nu am programat mai mult, dar o sa regret ca nu am calatorit mai mult poate

1 Like

Cam greu sa faci 4 milioane de euro sa te pensionezi la 40 de ani.

Cel mai fain e sa ai 10.000 de euro pe luna, adica 120.000 de euro pe an. Asta inseamna ca 1 milion de euro se duc in 8 ani si 4 luni. Daca traiesti pana la 80 de ani, ai nevoie de 40 de ani de fonduri. Patru milioane opt sute de mii de euro.

Daca e sa mergem inspre a trai la limita, 2000 de euro pe luna, inseamna 960.000 de euro. Dar ce viata e aia?

Pentru mine toata treaba asta e moarta si ingropata.

1 Like

Vezi că ce calculezi tu nu prea ține cont și de inflație. Mai acuș ajunge la 10% în US și vreo 20% în RO.

Nu sunt foarte citit în zona asta, dar tind să cred că unul dintre lucrurile care te ajută să te retragi (nu-mi place cuvântul „pensionat”, poate și pentru că asociezi pensionar cu boală) din timp sunt investiții constante în… chestii. Imobiliare, bursă, crypto (bro) șamd. Poate că nu îți dublează averea dar, pe termen mediu-lung, s-ar putea să bați măcar inflația.

1 Like

10k luna, dar la ce iti trebuie atatia bani? cat vrei sa consumi, ce gadgeturi ai nevoie, dupa 40 ani, daca mananci si bei mult e foarte nesanaos, vrei sa mananci doar la restaurant, dupa ce am auzit ce sa intampla prin bucatarii de la oamenii care au lucrat… perfer sa imi fac sg, lor nu le pasa de sanatatea ta deloc pt ca daca iti e rau peste cateva zile poti sa faci ceva, nu ai cum sa dovedesti ca din cauza lor.