Aveți un ceas ? Dar un cronometru ?

O întrebare foarte simplă : Aveți un ceas dedicat (electronic sau analog) la care vă uitați constant sau vă ajunge ceasul de la calculator ?

Eventual cine folosește un cronometru tip pomodoro ? Funcționează doar unul mecanic care ticăie sau merge și o aplicație pe calculator/telefon ?

Azi mi-am făcut un ceas cu ESP8266, NTP și un afișaj pe 7 segmente pe care l-am pus fix deasupra monitorului fiindcă niciodată nu mă uit la cel de pe calculator și trece timpul pe prostii.

4 Likes

Eu am așa ceva fix deasupra monitoarelor:

(e mai mare decât se observă în poze)

Am încercat o grămadă de cronometre pentru pomodoro, dar se pare că e imposibil să faci un mecanism cu arc eficient care chiar sună

4 Likes

the irony: you’re a freelancer and you bought the most corporate looking wall clock possible :slight_smile: (btw. it reminds me of “Clockwatchers” 1997 - great film)

on topic: nope, having a clock in my field of view breaks my flow.

1 Like

Eu nu suport ticăitul de nicio frecvență, dacă îl aud.
Pe Elementary OS am ceasul mic pe centru, dar mă uit rar la el.
Hamster mă atenționează din 30 în 30 minute că ar fi bună o pauză.
Iar după time.is îmi setez ceasurile pe care le am la mână (un Seiko SNK805 când sunt acasă, și un SNZG11 când ies).

@isti37 ai o poză cu ceasul făcut? :smile:

2 Likes

Orice ceas peste 20 de lei nu mai are ticăit :slight_smile: Dacă te referi la pomodoro da, mă enervează și pe mine ticăitul, dar scopul lui parcă era să te motiveze.

E foarte simplu, dar foarte util. Trebuie să îi mai adaug să seteze DST-ul automat. Poze profesionale făcute cu tableta :

Încărcător vechi de telefon + regulator 3.3V AMS1117 + ESP201 (ESP8266) + 7 segment TM1637, ia cam o oră de făcut dacă cineva ia direct un nodemcu. E mai greu de găsit librăriile bune și pus laolaltă codul.

3 Likes

Foloseste un IDE JetBrains neplatit. Dupa 30 de minute se inchide . Astfel iti tine sesiunile de coding foarte “tight”

9 Likes

Folosesc o aplicatie, are si statistici si poti seta atat intervalul de lucru cat si cel de pauza, este destul de utila daca esti obisnuit sa iei pauze dese.

Folosesc un cronometru mecanic, tip pomodoro luat de aici:
http://malvi.ro/timer-de-bucatarie-tomato-60min.html

Ticaitul nu ma deranjeaza, din contra, imi da senzatia de examen si ma face sa ma concentrez mai bine.

Exista un ‘secret’ ca sa sune, trebuie sa-l duci initial la maxim (60 minute) ca sa-i incarci arcul la maxim si apoi sa-l aduci prin rotire inversa la 25 minute, caci foloseste acelasi arc si pentru ticait si pentru sonerie.

2 Likes