Bisnitarii programelor de mentorat in IT

Salut, in ultimele zile s-a starnit un val impotriva bisnitarilor cu programe de mentorat in IT (Wellcode, Cristian Dascalu si altii) https://www.reddit.com/r/Romania/comments/ekrjpz/despre_cristian_dascalu_programele_de_mentorat_in/

7 Likes

Eu cand am criticat toata treaba asta de cursuri ati venit sa dati cu pietre in mine (am postat inaintea baiatului din clip). Eu le-am zis “combinatori”, el le zice bijnitari, tot pe acolo. :slight_smile:

6 Likes

Noah, da’ de ce vrei sa distrugi visele ca exista cale pentru regi ca ei? Cum indraznesti?

1 Like

Doar ce am vazut de curand un program similar aici https://ryanwaggoner.com/freelance250k/

Diferenta enorma totusi intre felul de prezentare a produsului, unul te intreaba de ce salariu si econimii ai, altul iti spune concret ce poate face pentru tine.

Aha. Dar nici asta nu zice ca o sa-i platesti dupa ce chiar faci pe an cei 250k. Vrea banii inainte :slight_smile:

5 Likes

E trist că așa a ajuns.

Deja incep să mă întreb dacă chiar a primit oferte de la Google sau a fost totul o mare vrăjeală.

Părerea mea ca să fii mentor trebuie să ai ceva mai mult în spate decât în internship, fie el la Google.

Personal aș vrea să mă mentoreze cineva care are ceva experiență cu aplicații mari, care știe și arhitectură, care știe chestii mai subtile și mai deep.

Ce mentor să fii proaspăt ieșit din facultate, e penibilă deja piața asta a trainerilor, speakerilor și altele.

Fiți atenți la ce vă spun: va scoate o carte curând.

12 Likes

Ca freelancer începător, aș căuta ca, în primul rând, cel care dă sfaturi despre freelancing face asta de mult timp și are clienți mari. Degeaba știe arhitectură dacă nu are acele abilități care contează în freelancing: negociere, concentrare etc.

(tocmai mi-am dat seama că eu aș putea să mă apuc de mentorat; doritori? Cer doar 2500€ :smiley: :smiley: :smiley: )

În plus, ce nu mi s-a părut că aud în clipul de mai sus (l-am și urmărit pe sărite, ce-i drept) este întrebarea: „ce părere ai despre lucratul de acasă, fără colegi, oarecum izolat?”. Pentru că freelancing-ul o fi marketat ca „lucrezi de oriunde vrei”, dar, de fapt, tot singur într-o cameră, fără colegi vei lucra.

13 Likes

Tipul ala de la Wellcode promoveaza mentoratul ca cei de la Herballife si altii

7 Likes

Pai la inceputul conversatiei, parca era vorba sa discute despre obiectivele lui, dar au vorbit de fapt despre bani. QED.

2 Likes

Am vazut ca VlogDeIT cauta oameni care au participat in aceste programe de mentorat ca sa afle un feedback de la ei si daca mai sunt si alte practici precum presiunea de a accepta sau refuza pretul pe loc, presiunea de a da 50% din bani in 24 de ore si altele; deci daca ati avut interviu sau ati participat, contactati-l ca sa updateze acel video si sa informeze oamenii despre practicile de kkt.

5 Likes

pai definitiile multor termeni folositi in perioada recenta sunt oarecum relative si depind si de peprsoanele implicate in conversatie.
problema e cand unii impacheteaza in mod inselator o chestie pe care altii o cumpara si constata ca aveau alta asteptare / intelegere a termenului decat vanzatorul.
in rest… fiecare e liber sa isi aleaga orice considera ca ii este necesar.
nu cred ca in anu 20-20 ne asteptam sa avem standardizari obigatorii de genul asta in it.

eu am multe informatii valoroase (testate) despre ce sa NU faci.
totusi, fara 25k nu sunt dispus sa le detaliez (sunt evident mai importante decat cele despre ce sa faci pentru ca acolo e deja inflatie in piata pana ajungi tu sa le aplici) :slight_smile:

1 Like

e una sa zici pe un forum cu user anonim si alta sa zici cu nume si prenume in fata oricum pe youtube. oamenii care au facut clipurile de mai sus sunt amenintati cu avocatii si judecata acum. dar sunt convins ca o sa castige pentru ca sunt baieti inteligenti si nu se lasa doborati de bisnitari.

1 Like

Sunt perfect de-acord cu tine.

Eu am mers pe ideea că dacă are experiență pe chestii mari ca freelancer sau și ca project manager, se presupune că are acele abilități soft care zici tu, altfel nu ar fi ajuns să facă aplicații mari ca și consultant :slight_smile:

2 Likes

Poti sa dai 3000 de euro sa te invete cineva care a fost intern la Google sau poti sa intrebi gratuit pe StackOverflow si sa iti raspunda cineva care este developer la Google :smiley:

21 Likes

Sell shovels during a gold rush, right?

11 Likes
8 Likes

Mie mi-a comentat la o intrebare, un tip care este project lead la Hibernate Validator :smiley:

User Jon Skeet - Stack Overflow :sunglasses:

4 Likes

Thank you!!

Cristian Dascalu, pana nu incarca cel putin un tutorial despre programare, consider ca vinde doar visuri.

4 Likes

ce relevanta are programarea intr-un curs despre antreprenoriat?
partea de business are nevoie de complet alt skill decat cea tehnica.