Calculatoare la UPT sau UPB ?

studii
upb

#1

Salut! Care alegere ar fi mai buna ? Calculatoare la Politehnica Bucuresti sau Politehnica Timisoara , la ambele am intrat si nu ma pot decide. As fi interesat de software , deci poate Informatica la UPT. Ce parere aveti?


(adrian) #2

bine ca esti tu destept :))

La Bucuresti se face scoala destul de serios la calculatoare, la TM nu stiu


(cosmos) #3

Hmmmm…
Eu am avut o fosta colega de liceu care a terminat la UPT si in prezent lucreaza la Microsoft.

Cei 6 ani petrecuti la ACS, UPB ma fac insa, sa spun, Calculatoare la UPB.

Cred ca cel mai bine, ar fi ca op sa intre pe site-urile facultatilor respective, sa se uite pe planurile de invatamant si oportunitatile oferite de ficare facultate.

Din Politehnica iesi inginer, ceea ce poate fi un mic plusuleț :slight_smile:


(Ionut Tudor) #4

Votez pentru UPB. Consider ca sunt mai multe posibilitati de practica si angajare dupa terminarea studiilor.


(Adrian) #5

Fara mai multe informatii, calculatoare la UPB.
Dar bineinteles, poate sa depinda de multe lucruri pe care nu le-ai specificat. Esti din Timisoara? :slight_smile:


(Claudiu Constantin) #6

Timișoara e un oraș mai frumos, vestul României e mai civilizat. Pentru devenirea ta ca programator (sau succesul în viață în general) facultatea nu e așa importantă


(Adrian) #7

Da, poti sa ai succes in viata si ca Becali.


#8

Asta cu alegerea facultatii e mai mult o chestie de moft. Nu esti cu nimic mai “speșăl”, oriunde ai termina. Cel mai bun exemplu poate fi vazut aici.

Jocul a fost creat de către Laurenţiu Popa (23 de ani) absolvent al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, specializarea informatică. În prezent acesta lucreză în Timişoara, având funcţia de programator Android.


(Adrian) #9

https://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_picking Asta ca sa intelega mai multi ce e cu ciresarii aia. In special cand nu culegi cirese, ci mere padurete, crezand ca sunt cirese.

Si daca nu esti cu nimic ‘mai “speșăl”’, ce te face sa crezi ca o sa reusesti chiar si cu o educatie precara pe un domeniu?

Pana la urma indivizi ca Green sau Ramanujan - care nu au avut nevoie de educatia aia pentru a scoate chestii speciale - sunt rari si contrar unor credinte, speciali (si nici n-o sa stim ce s-ar fi intamplat daca ar fi facut niste studii pe bune la timp, nu inainte sa dea coltul).


#10

L-ai citit prea mult pe Creanga. Sunt n cazuri cu facultati terminate la CJ, TM sau Bucales si dupa licenta ghici ce lucreaza? Soferi de tir, barmani, lucratori comerciali sau soferi pe dubita la curierat.
La modul in care se preda astazi prin mediul universitar si cum s-au impartit ca painea calda posturile asistentilor, azi deveniti profesori universitari, asta dupa Revolutie, ma mir ca inca mai exista fraieri care inca mai cred intr-o diploma.

Nu neg faptul ca o diploma nu deschide usi mai multe la interviuri, dar nu e ca si cum ar fi un garant ca vei si lua acel interviu fara sa fii testat. La fel de bine ti se deschid usi si daca te bagi intr-un partid. Si acolo nu mai e nevoie sa tragi tare la examene.


(Adrian) #11

Da, ca aia care termina in Arad toti iau premiul Nobel.


(Claudiu Constantin) #12

Nu există rețete universale și fiecare se pregătește cum crede mai bine pentru viață, asta voiam să zic. În realitate nu am văzut nicăieri să se caute laureați Nobel sau șefi de promoție. În realitate se caută oameni care să știe să facă niște lucruri și să se descurce în niște situații. Restul e literatură și bere :slight_smile:


(Adrian) #13

Pai na, depinde in ce cercuri te invarti.


(cosmos) #14

Eu am terminat la ACS - UPB. Nu insa Calculatoare ci Ingineria sistemelor (automatica). Pana la urma rolul unei facultati este sa iti planteze niste seminte si tu sa te ocupi de udare si ingrijire. Un pic mai metaforic dupa un pahar de vin :slight_smile:

Dupa cum am zis la prima mea postare din topic

O seara frumoasa !
:smiley:


(Adrian) #15

Totusi sper ca fac ceva mai mult decat sa planteze niste seminte :stuck_out_tongue_winking_eye:


#16

Va multumesc tuturor , am confirmat locul la UPB - Automatica si Calculatoare , CTI , fiind si mai aproape de casa si intr-un oras cu posibilitati multe de angajare. O zi buna!


(Serghei Amelian) #17

Eu n-am facultate (de niciun fel), nu zic c-o duc rău acum, dar de-a lungul vieţii am regretat de foarte multe ori că nu am acea diplomă… Ce-i drept, în anii '90 nu era deloc uşor să faci o facultate dacă nu aveai posibilităţi materiale şi veneai dintr-o regiune săracă, dar acum chiar nu ai nicio scuză, practic ai totul pe tavă, trebuie doar să-ţi iei viaţa in serios şi să laşi distracţia pentru când o să fii bătrân, bogat şi celebru :slight_smile:


(cosmos) #18

Felicitari pentru alegere !
Vacanta placuta :slight_smile:


(CristianCoros) #19

Poti face un top 3 din aceste situatii si sa ne spui si noua ?


(Serghei Amelian) #20

Nu pot să numesc trei situaţii, că nu e ceva concret. Dar, mai ales în tinereţe, am fost marcat de un anumit sentiment de inferioritate şi nesiguranţă, care simt că mi-au frânat enorm “realizarea”. De exemplu, pe la începutul anilor 2000, n-am avut curajul să aplic la Bitdefender. După aia, m-au contactat nişte recrutori de la Google. N-am avut curaj să aplic nici la ăia, ziceam că n-are niciun sens să-mi bat capul, că oricum nu trec probele. Probabil am dezvoltat un soi de impostor syndrome :slight_smile: