Care ar fi cea mai tare idee de proiect RPA (based or not on UIPath)?

Dupa parerea voastra, pentru 2020, care ar fi cea mai tare idee de proiect RPA (based or not on UIPath)?


Maybe sky is the limit !

2 Likes

RPA-ul n-are nici o valoare daca nu ai oameni care sa-l vanda si sa ofere training. E chiar mai complex sa realizezi un flow stabil automatizat decat sa scrii pur si simplu o interfata directa la SAP si o alta aplicatie care sa proceseze mail-urile de exemplu.

Tot business proposal-ul lui UiPath se duce daca vine un grup si ofera tot ce ofera UiPath dar total open-source. E 80% marketing, 20% software.

Cea mai tare idee de proiect RPA based ar fi probabil un robot care ar tot cauta metode de facut bani pe internet, ar invata de pe google sau dintr-o lista facuta de tine si ar crea roboti una dupa alta pana iti face cateva milioane de dolari…

De exemplu poti crea un robot care cauta peste tot pe internet (inclusiv pe motoare de cautare chinezesti/rusesti/etc) continut trending fara drepturi de autor, le pune intr-o baza de date, le ia, le modifica la random si dupa le incarca pe canale youtube la random cu cele mai populare titluri la fiecare moment.

Doar imagineaza-ti ca poti automatiza un robot care sa genereze continut (jocuri/video/imagini/text) pentru copii/bebelusi in tot felul de limbaje fara sa aiba vreun sens.

Daca automatizezi ceva minimal care sa atinga 10% din traficul din imaginea de mai sus ai minim 1 milion de euro venit pe an.

Daca vrei o idee mai normala, gandeste-te putin la Articolul 13 si Articolul 15 din legislatia privind comuncatiile digitale in UE sau citeste putin legislatia UE (indiferent de domeniu). In 10 minute gasesti idei pentru sute de roboti. (unii chiar simplii)

1 Like

As fi curios cat de bun ar fi sa selecteze ceva ce functioneaza, printre foarte multele scam-uri. Sa nu uitam totusi ca AIul e acum pe undeva pe la nivelul unui vierme cu ‘intelectul’, nu ar fi o idee buna sa ai prea multa incredere.

1 Like

În ce fel e comparația cu intelectul?

Din ce am citit sunt câteva premiere interesante în domeniu.
Un program care învățase să ascundă erorile.
Altele care își îmbunătățesc singure algoritmii.

Nu știu dacă s-a dat foarte multă atenție intelectului pe cât s-a dat performanței în domenii selectate.
De exemplu în recunoașterea cancerului de piele, un program al Google a depășit un grup larg de medici specialiști.

In felul asta: http://www.artificialbrains.com/openworm
Maxim ce-am putut gasi. S-au laudat cei de la IBM ca fac o bucata de creier de pisica cu ceva ani in urma, dar s-a dovedit doar hype.

Sigur ca poti gasi multe exemple unde in domenii inguste se depasesc capacitatile umane, ceea ce e mai putin mare branza decat se crede, de multa vreme omul e batut la aritmetica ‘dumb’, de exemplu.

Domeniul selectat’ mai sus insa, este prea larg.

N-am zis ca stiu si solutia, teoretic daca ai o lista de lucruri pe care le poti face pe internet pentru a face bani (de pe forumuri de blackhat, forumuri random, canale de discord/gitter care se ocupa cu asa ceva si cauti pe internet poti sa iti dai seama de ceva algoritm ca sa creezi procese automatizate)

Ca sa iti dau un exemplu, intr-un moment dat pe forumurile de blackhat era mare business-ul cu video-urile fara drepturi de autor uploadate pe youtube. (adica video-uri de la camere de supraveghere/dashcam-uri/etc.) Practic trebuia doar sa cauti stream-uri de camere web pe internet, sa gasesti ceva cat de cat interesant si sa il pui pe youtube sau pe diferite site-uri.

Daca combini un RPA tool cu ceva model building cu o aplicatie tip https://lobe.ai se pot face destul de multe.