Care ar fi media de timp in care un Web Developer isi poate gasi un job ?

Salut,

In cat timp un web developer cu 4 ani experienta comerciala si inca 2 de freelancing si care stie PHP, Javascript - la un nivel mediu spre senior isi poate gasi un job ?

1 saptamana in bucuresti

1 Like

In Cluj iti gasesti cam in 2 saptamani, si asta doar pentru ca in general de atat timp au nevoie recruiterii ca sa trieze prin CV-urile de le au si sa programeze interviuri.

1 Like

:thinking:

ce inseamna experienta comerciala? e vanzator?

3 Likes

experienta comerciala exact opusul a “nu a lucrat ca freelancer ,angajator strict proiecte persoanale”.

Experiența comercială este experiența acumulată că angajat. După cum poți vedea și în anunțuri de job-uri “minim x ani experiența comercială”.

1 Like

E o exprimare nefericita dupa parerea mea. Programatorii nu apartin departamentului Vanzari.

COMERCIÁL, -Ă, comerciali, -e, adj. Care aparține comerțului, privitor la comerț; din comerț; negustoresc. [Pr.: -ci-al ] – Din fr. commercial, lat. commercialis.

4 Likes

In iasi tot cam o saptamana, probabil 2 cu tot procesul de interviuri & stuff.

O intrebare offtopic: cum isi poate da seama cineva ca nivelul sau pe limbajul [x] este de mediu spre senior, de junior spre mediu etc etc, cu ce compari ?

Depinde foarte mult de cat de bun esti si de pretentiile tale, daca vrei sa accepti orice firma/oferta decenta 2-3 saptamani in Bucuresti. Daca esti in cautare de ceva bun si cu bani multi, poate sa dureze si 6 luni (cunosc personal oameni super competenti care au cautat mai mult de 6 luni), pana la urma nu doar compania te alege pe tine si tu alegi compania.

2 Likes

Cel mai simplu si cel mai putin relevant e sa-l pui sa faca niste teste. De fapt, cel mai simplu e sa te uiti pe CV si sa vezi cam ce experienta are, un pic de corelatie cu ce stie tot ar trebui sa existe… dar ma gandesc ca vrei mai mult decat atat.

Ceva mai complicat e daca poate sa furnizeze niste proiecte care contin cod de-al lui (nu copy/paste sau colaborare - aici e o problema in a te asigura ca e codul lui) si daca ai pe cineva suficient de bun ca sa analizeze codul respectiv si sa-ti zica cam cat de bun e respectivul. Problema e ca proiecte facute anterior nu pot fi prezentate din motive de NDA, merge numai daca are ceva open source.

eu ma refeream mai degraba cum isi stabileste fiecare nivelul sau, nu cum il stabileste o firma. Daca e sa vorbim de firme, fiecare are modul ei de a stabili nivelul fiecarui candidat.

Pai, nu depinde de ce bani si beneficii vrea? ca daca vrea 8000 de euro (faimoasa suma vehiculata pe aici ceva vreme) o sa dureze un pic.
Daca accepta orice, probabil e angajat in cateva zile.

Pai incerci sa faci ceva, de la simplu la complex. Asa iti afli limitarile.

Nu m-ai convins, dar o sa incheiem subiectul ca facem prea mult offtopic.

Nu ti-ai gasit inca?