Care e cel mai complex script/aplicatie la care ai lucrat?

la punctul 4 iti dau mare dreptate, trebuie sa stii ceva psihologie sociala + management + experienta + sa cunostii echipa, ce poate fiecare si ce fel de om e fiecare ca sa stii cum poti distribui taskurile dar chiar si asa, mereu apar variabile noi si necunoscute :wink:

legat de ce ziceai tu ca e greu sa raspunzi la intrebarea originala, daca ai lucrat si singur si in echipa, ai lucrat si ca freelancer si ca angajat, poti spune ca ai o experienta in spate si stii care au fost momentele cand ti se parea acel cod mai complex decat altele.
eu nu am specificat proiectele lucrate in echipa, pentru ca nu am apucat nici unul de la 0, dar cel mai aiurea mi sa parut la o companie mare unde codul era tocanita cel putin din punctul meu de vedere), sectiuni de cod procedural de pe la inceputurile firmei, sectiuni scrise pe zend framework, sectiuni scrise pe yii framework, sectiuni scrise pe alte frameworkuri + 3 tipuri de baze de date (mysql, mssql si cred ca a 3-a era oracle sau ceva in cloud unde nu am fost curios sa vad ce e)
oricum, tu ai apucat proiecte interesante.

Ca o mica rautate. sincer ma mir ca nu faci jocuri sau tot ce reprezinta 3d, ce parere ai despre javascript si librarile sale?

O mica curiozitate, de cat timp esti pasionat de machine learning?

Ma confuzi, eu am avut intership doar pe php,nici nu am incercat pe ASP :smiley: iar de vorbit prin teamview chiar nu apucat sa vorbim.
Ma bucur ca Machine Learning o pasiune veche pentru tine,la mine e ceva nou :).

Doar acum mi-a sărit în ochi această afirmație interesantă:

Și mie îmi place să lucrez cu cod - în limite decente - legacy, dar cu condiția că este permis să tai în carne vie, la un eventual refactoring, în urma căruia, chiar poţi avea ocazia de a fi încununat cu satisfacția (în funcție de caz, mai mult sau mai puţin a aparentă) că ai făcut dintr-un bolovan un obiect de artă. :slight_smile:

Din păcate în majoritatea cazurilor văzute de mine, codul legăcy este perceput (mai ales de către superiori) mai ca Sabia lui Damocles… Doamne-ferește! să îndrăznești să pomenești de intenția de a schimba mai mult de 2-3 linii de cod, că și se prefigurează toate scenariile apocaliptice (in)imaginabile…

… mdeah… mai bine și să se învelească - în spiritul carpe diem - gunoiul în vreo 5-10 wrapper-e (chiar am văzut un maxim real de 13 wrapper-e peste un cod mai vechi), decât să gândim în perspectivă… :confused:

Asemenea cum s-a tot mai spus (şi cred că merită repetat), refactorizand cod legacy real-life, cred că oricine ajunge să înțeleagă cu adevărat - pe propria-i piele -, în ce măsură “nice to have” sunt practicile Clean Code de bun simț (i.e. excluzând fanatisme orbești) și care/cum sunt aplicabile in the wild.

3 Likes

O poveste amuzantă despre 10x devs, dar care are și părți ce s-ar putea aplica la legacy:

def manage_expectations(*args,**kwargs):
    try:
        #about 1,200 lines of code
   except Exception, e:
       raise e
2 Likes