Carti pentru programatori, diferite

5 Likes

Și câteva pe subiectele: c++, Python, Rețelistică etc.

https://www.gitbook.io/@erlerobotics

Ca sa nu mai deschid un nou topic, am neoie de o carte de unde as putea sa-mi aprofundez cunostintele de OOP si MVC. Am observat ca sunt cam in urma la categoria asta, as vrea sa creez un nou framework, for portfolio purposes, si poate sa il si folosesc la anumiti clienti.

Deci, ce carte/tutoriale imi recomandati ? Daca e carte sa sse poata comanda din rom nu vreau sa astept o luna pana imi ajunge.

Cred ca urmatoarele 3 iti ocupa ceva timp pentru urmatoarea perioada: (de fapt toata viata, ca daca le recitesti aflii chestii noi :slight_smile: )



Si daca tot esti pe goodreads, poti da click si pe : http://www.goodreads.com/list/show/542.Essential_Programming_Books#70156

2 Likes

Sa inteleg ca in Romania nu pot gasi asa ceva ? trebuie neaparat sa mi le iau de pe amazon ?

Vrei un limbaj anume, sau o carte generalista?[quote=“Cristany, post:5, topic:653”]
Sa inteleg ca in Romania nu pot gasi asa ceva ?
[/quote]
Ce e prioritar, sa fie “din” Romania, sau sa fie de calitate? Ambele nu se poate.

Ce intelegi din “Romania” adica scrise de un roman? sau mai ieftine? sau in limba romana?

Eu am cumparat cu banuti romanesti intr-o vreme de la https://www.books-express.ro/ . Or mai fi si altii.

1 Like

@Cristany: Majoritatea cărților le poți găsi pe Okian:

La prima vedere, adaosul Okian e mare comparativ cu prețurile de pe Amazon. Dar ia în considerare următoarele:

  • Prețul afișat pe amazon nu include și transportul (încă vreo 5-10€);
  • Comanda făcută pe amazon ajunge la poștă; comanda făcută la okian ajunge acasă, prin curier.

Alternativă la Amazon/Okian ar mai fi și BookDepository. Uneori au niște prețuri foarte bune, am luat niște cărți cu prețul înjumătățit comparativ cu amazon (ceea ce-i foarte ciudat, având în vedere că tot de amazon țin și ei…)

Pe de altă parte, timpii de livrare sunt oareum invers: de pe book depository au venit mereu foarte rapid, maximum o săptămână; pe amazon a durat maxim două săptămâni, orice am luat. Okian estimează 2-4 săptămâni, nu știu exact cât durează.

1 Like

@flavius PHP

@Catalin_Banu Nu ma refeream scrise de un roman sau mai ieftine, ci sa nu fie nevoie sa astept pana la 35 de zile pentru livrare. Ultima data cand am incercat sa comand de pe amazon, nu se livra in ro sau dura pana la 35 de zile transportul.

http://www.amazon.com/gp/product/1430260319/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_1?pf_rd_p=1944687762&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=143022925X&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=0Q4434AVZV4BJGV222CZ

Prin decembrie am asteptat vreo 10 zile (de business) dupa 3 carti pe amazon. Pentru livrare rapida recomand varianta electronica :slight_smile: (mie imi place varianta hard cover)

Voi incerca BookDepository, livrarea se face in 4-8 zile iar adaosul nu este asa mare fata de amazon.

@Catalin_Banu Prefer varianta hardcover.

1 Like

Ray Tracing Gems pe Google Play, gratuita https://play.google.com/store/books/details/Eric_Haines_Ray_Tracing_Gems?id=MNqRDwAAQBAJ