Cât de important e un laptop ?

Momentan nu am un laptop, doar o tabletă android mai bună și un PC cu 2 monitoare, dar mă gândesc să îmi iau unul.

Întrebarea e dacă m-ar avantaja semnificativ un laptop cu clienții sau prin sporirea productivității ?

Eu presupun că da pentru că mi-aș putea prezenta munca sau să fac un prototip la o aplicație pe loc. Dar nu știu cât de des ar fi cazul pentru acest lucru în Cluj. Până acum nu am avut nici un client/angajator care ar fi fost interesat de ceva legat de JS/web apps în Cluj-Napoca. Dar dacă aș găsi clienți locali presupun că ar fi important să pot arăta oamenilor ce e posibil, în unele cazuri probabil m-aș descurca și cu tableta doar că sunt limitat la a arăta lucruri, nu și modifica.

În plus când nu sunt la calculator și citesc ceva pe tabletă câteodată stau și o săptămână cu 20 de taburi legate de JS deschise sau pur și simplu mă joc, nu e chiar așa productiv cum mi-am imaginat. E util să citești documentație și forumuri dar când ajung înapoi la pc deja am uitat ce trebuia să fac fiindcă nu pot testa ce e scris sau fac alte lucruri până atunci.

Ar mai fi și ideea să îmi înlocuiesc pc-ul cu un laptop mai bun fiindcă deja are cam 8 ani, cred că e posibil să leg 2 monitoare 1080p printr-un dock USB-C. (chiar și la laptop-uri de 2500-3000 de lei)

3 Likes