Cateva sfaturi la inceput

As dori sa incep o cariera in IT si ma gandesc sa incep in Frontend.Html si Css mi se par destul de usoare si as cam vrea sa fac un curs pe Javascript(Link Academy sau ceva nu foarte scump ).Poate cineva sa imi ofere cateva sfaturi,totul tinand cont ca eu in vara o sa termin o facultate care nu e pe profil?

Salut,

Pentru HTML și CSS îți recomand platforma https://www.w3schools.com - ceva lectură, iar pentru JavaScript, un site cu informații actualizate este https://javascript.info.

Înainte să plătești cursuri online, vezi dacă îți place și poți învăța singur de pe acestea.
Dacă vrei ceva mai interactiv decât astea, poți încerca https://codecademy.com sau și mai tare https://freecodecamp.org. Resurse sunt, dorință să fie! :smiley:

Baza este foarte importantă, după ce le prinzi gustul, te poți orienta spre framework-uri: ReactJS, AngularJS, poate mergi și spre backend cu Node.js, tu decizi.

Ghidul ăsta te-ar putea ajuta în parcursul tău, cred că este încă valabil și va mai fi :grin:

Spor!

3 Likes

Multumesc frumos,dar eu as dori sa fac un curs offline,de aceea am mentionat Link Academy.Am incercat cateva cursuri online,am facut cateva chestii dar mereu imi trebuie “ceva” sa ma apuc sa invat.Asa,un curs cu un program prestabilit m-ar obliga sa invat :)) . Daca imi puteti recomanda ceva care ofera cursuri offline ar fi perfect,multumesc inca o data.

1 Like

Pentru că ai înclinații asemănătoare cu cele avute de mine la început, pot să spun ce m-a ajutat pe mine.

Am pornit un blog.
Necesită cunoștințe minime de HTML, CSS și alocuri JS.
Am zis să adaug și eu niște reclame de la Google AdSense.
Dar ca să câștig un bănuț aveam nevoie de trafic.
Și așa am început să învăț SEO.
Pe urmă am vrut să fac blogul mai atrăgător, iar pentru asta a trebuit să mai lucrez la partea de HTML, CSS și JS.
Ma uitam la unele bloguri de succes și încercam să împrumut ce mi se părea interesant la ele: grafica, efecte vizuale, mici funcționalități, etc.

Ulterior am incercat sa fac și lucruri originale și a fost nevoie și de server pentru asta. Și așa am început să învăț PHP, deși nu-l agream.

Apoi am zis să fac lucruri mai “smart”, să distribui reclamele mele pe alte bloguri. Și așa am învățat să fac mici aplicații web pe care să le integreze alții pe site-urile lor.

Momentul când am început efectiv să fac ceva comercial a fost când cineva mi-a cerut să-i vând o aplicație făcută de mine, pentru că se potrivea cu site-ul lui și nu mai voia reclamele :slight_smile:
I-am vandut aplicația via vworker (defunct acum), mi-a dat rating excelent, iar restul a venit de la sine.

5 Likes

Personal nu as recomanda AngularJS. E in long term support care se termina prin 2021, daca vrei sa inveti Angular mai degraba te duci pe Angular2+. Dar ideal ar fi sa studiezi piata sa vezi ce se cauta inainte sa te apuci de un framework specific.

Fara suparare dar asta imi suna a lipsa de motivatie. Desi mai sunt unii care gasesc modalitati, in general asta nu e domeniu de “timpu trece leafa merge”. Trebuie sa fii interesat si motivat sa inveti lucruri noi, sa vrei devii mai bun si sa faci chestii noi / sa le imbunatatesti pe alea mai vechi fara sa stea cineva cu paru pe tine. Mai ales cand esti la inceput.

Chair daca e front-end eu recomand sa se inceapa cu chestiile de baza de programare de la variabile, conditionale, bucle la chestii legate de memorie, structuri de date si oleaca de algoritmi.

7 Likes

Nu am de ce sa ma supăr, chiar asta și este, lipsă de motivație. De aceea caut mai mult un curs offline, trebuie să găsesc ceva sa fiu atent.

Mulțumesc frumos! :slight_smile:

1 Like

Buna,

Pentru inceput, invata doar un limbaj. Invata procesul cum sa identifici cat mai exact o problema. Daca stii cum sa identifici, la primele cautari ai deja rezolvarea.
Apoi daca vei invata un alt limbaj, vei observa ca procresul/logica de remediere este la fel de intuitiva, cu alte cuvinte: daca vrei sa modifici ceva la un telefon mobil, indiferent ca ii android, ios sau altceva , vei stii ca trebuie sa cauti in ‘Setari’.