Caut programator pentru magazin online cu optiune de configurare a mobilierului

Salut,

Doresc sa realizez un magazin online ce vinde mobila la comanda, unde utilizatorul poate selecta initial din cateva tipuri predefinite de mobilier, ca apoi intr-o pagina ulterioara sa poata configura piesa respectiva de mobilier prin definirea unor optiuni prestabilite: numar de rafturi, distante intre rafturi, latime/adancine rafturi, tipuri de picioare, material, etc). Toate aceste optiuni predefinite sunt stocate sub forma unor poze create in prealabil. Cand clientul selecteaza o optiune, se schimba poza cu una relevanta pentru acea optiune. Eu voi stabili configuratiile pentru fiecare tip de produs si voi crea pozele cu configuratiile. Ca si numar de produse vor exista cateva tipuri de produse la inceput (5-6-7 maxim, iar la fiecare vor exista o serie de optiuni cu poze pentru fiecare).

Am creat un excel in care am pus toate informatiile si am simulat interfata cu utilizatorul pentru partea aceasta de configurare. O puteti descarca de aici:

Va astept cu mesaj privat cu oferte sau cu intrebari daca sunt.

2 Likes

Dragut proiect, poate iesi ceva util din asta :slight_smile:

Daca o sa gasesc pe cineva sa ma ajute, sper sa aflu daca va iesi ceva util…eu sper sa iasa :slight_smile:

Daca ai produse putine nu are rost o dezvoltare custom. Ce vrei tu se numeste product configurator. La o prima cautare poti gasi cateva plugin-uri care iti ofera exact ceea ce vrei tu. Depinde si pe ce platforma doresti sa faci magazinul.

Salut,

Felicitari pentru initiativa. As spune ca esti foarte norocos ca ai postat aici pentru ca (1) eu am experienta exhaustiva in zona de software pentru configurarea de produse industriale pentru prelucrarea mobilei si (2) cunosc tot ce inseamna industria asta de la prelucrare primara/ secundara si pana la productie pentru IKEA.

O dezvoltare custom a unui astfel de configurator care sa fie la un nivel decent iti depaseste bugetul pentru investitii. Gandeste-te la minimum 10k EUR. Daca nu ai experienta in zona de web/ development, nu stii nici ce sa ceri de la dezvoltator ca sa fii sigur ca nu ai probleme de scalabilitate. Sunt atat de mult capcane (de la pitfall), incat nu are rost sa ti le explic aici. Mai degraba iti dau intr-un PM/ mail.

Zona in care trebuie sa ajungi tu este sa folosesti produse de tip SaaS (software as a service). Acestea sunt soft-uri pe care le poti inchiria si care iti asigura maximum de scalabilitate. Le poti folosi pentru orice platforma de CMS/ E-Commerce, sunt optimizate pentru tșpe milioane de dispozitive/ rezolutii, tot timpul sunt actualizate. In plus, ei tot timpul actualizeaza soft-ul cu feedback-ul primit de la utilizatori a.i. tu beneficiezi si de ce fac aia mai mari/ mai frumosi/ mai destepti.

Banuiesc ca te-ai mai documentat putin si ai descoperit soft-uri care fac deja asta. Mai jos gasesti un exemplu de configurator chiar pentru dulap cu rafturi de la roomle.com

Succes. :slight_smile:

LE: Joaca-te cu un configurator de dulap cu rafturi aici: https://www.design-bestseller.de/usm-haller-usm-konfigurator.html?cid=usm:frame:79D7AEDA2FFE849F1DB9397FFCFEDC0773640B5140BC90C670144716509F9533

7 Likes

Idee foarte bună.

Ca principiu general întotdeauna înainte să te apuci de ceva custom e bine să încerci ceva existent dacă nu e suficient pentru nevoile tale.

1 Like

Salut. Multumesc pentru feedback. Site-urile recomandate sunt foarte misto, insa acestea sunt cu totul si cu totul altceva, la un alt nivel atat financiar cat si de complexitate. Eu ce am propus este ceva simplist, rudimentar comparat cu ce pot gasi la acele link-uri. Prin simplitatea constructiei configuratorului propus de mine, consider ca nu este nici pe departe atat de dificil de realizat, sau de scump. Nu doresc un site dinamic, ci ceva static bazat pe poze predefinite.

Salut si multumesc. Ideea si mie mi se pare foarte buna, si utila. Am ceva experienta cu magazine online in wordpress si shopify si nu am vazut cum as putea utiliza aceste platforme asa cum le stiu eu in ideea acestuu proiect. O sa mai investighez mai in amanunt, poate exista ceva pe piata existent care imi poate satisface nevoia insa ma indoiesc.

Eu am pus aceasta intrebare aici deoarece nu dispun de timp pentru a ma ocupa de dezvoltarea unui site.

Multumesc.

Aici nu e vorba de bani neapărat.

Nu cred că ar costa 10k ce ai nevoie, probabil 1-2k.

Dar problema e la toate celelalte. Trebuie să colaborezi, să discuți, timp pierdut, explicații. Apoi de server, găzduire, ce tehnologie să folosești, client side sau server.

Un saas ar trebui să existe pentru configurat mobilă.

Chiar daca acum nevoile tale sunt simple, nu mai bine ieși cu un abonament lunar, vezi cum evoluează lucrurile și apoi te apuci de ceva custom.

Poti face cam asa:

Creezi imaginile sub urmatoarea denumire: (cod produs)-(numar rafturi)-(culoare)-(material)-(ai prins ideea).png

In functie de selecturile tale din configurator compui denumirea imaginii si o afisezi la fiecare schimbare.

Presupun ca nu ai milioane de produse, vrei ceva simplut. In fine, se poate face ceva mai avansat plecand de la ideea asta, daca chiar iti doresti asta. Momentan te intereseaza sa fie simplu si sa mearga bine.

Bafta !

1 Like

@dixieland - Iti apreciez entuziasmul. Daca esti atat de pornit si vrei sa faci ceva, da-i drumul. Si eu sunt fan al MVP-urilor asa quick & dirty, insa cu ceva experienta in spate. Daca tu ai experienta cu WP si Shopify, cu atat mai bine.

Pentru cei care il vor oferta pe op ii rog sa-l ajute si cu ceva consultanta in alegerea solutiei potrivite. El probabil are nevoie si de integrare cu platforma pe care o foloseste pentru cos de cumparaturi/ cerere de oferta/ account/ etc. @Emanuel_Gug - De aici vine costul mare.

Atlfel, daca vrea ceva super basic, o simpla pagina cum zice si zshare, cateva selecturi si niste inputuri pentru cerere oferta/ comanda, da, iese si pana in 1k.

Succes.

Alex, sunt pornit deoarece mi se pare o idee buna, practica si daca e pusa in practica ok cred ca va avea succes. Am ajuns in punctul in care nu imi mai pot permite ca timp sa dezvolt ceva de la zero, sa instalez plugin-uri si sa testez functionalitatea lor, sa tot caut si sa caut, sa citesc, sa documentez etc.

Cu timpul am invatat ca nu le poti face pe toate, cel putin nu le poti face bine; este mai bine sa “subcontractezi” oameni specializati pe anumite subiecte, si sa faca treaba cum trebuie, chiar daca este costul un pic mai mare. Desigur, trebuie sa stii foarte bine ce vrei si cum sa gestionezi totul, insa ce vreau sa spun este ca desi apreciez parerile, sfaturile, opiniile si recomandarile voastre, acestea nu ma ajuta cu absolut nimic. Nu despre asta este aceasta postare!

Eu caut o solutie aici pe acest forum prin aceasta postare, o solutie “la cheie” sa spunem asa, caut o persoana care sa poata sa inteleaga si sa execute aceasta idee / cerinta a mea, contra cost. La finalul tranzactiei, eu voi primi site-ul respectiv cu aceasta functie ceruta, chiar daca este un plugin (chiar existent pe piata) in wordpress, sau unul creat nou, sau in shopify sau in altceva.

O seara frumoasa va doresc!

Cred ca se poate inchide topicul, nu am reusit sa gasesc pe nimeni (interesat).

Toate bune!

1 Like

Acest subiect a fost închis automat după 30 de zile de la primul răspuns. Nu mai sunt permise răspunsuri noi.