Ce dev rezolutii aveti pentru 2019


(cosmos) #1

Ce vreti sa invatati/aprofundati/uitati in 2019 ?

Eu unul vreau sa aprofundez limbajele pe care le stiu. Pt JS, vreau sa ma uit pe es6 - basically modern js. Mai vreau sa aprofundez partea de baze de date

As vrea sa mai invat si lucruri legate de arhitectura a aplicatiilor, design patterns. Am folosit cateva din ele, fara sa imi dau seama ca sunt acolo sau de ce este mai bun ala decat ala.


(Ionuț Staicu) #2

Aș vrea să continui cu Lumen/Laravel și React, că par destul de mulate pe ce am eu nevoie. În plus, aș vrea să încep să testez mai mult cod decât până acum. :slight_smile:

Ca provocare de început de an am ales să încerc PhpStorm exclusiv pentru cel puțin două săptămâni. Până acum mi s-a părut overkill, dar… e prea lăudat :troll:


(Cosmin) #3

2018 a fost anul in care am inceput (si finalizat) o serie de proiecte cu Laravel. As vrea ca in 2019 sa ma pun la punct cu un framework JS. In aceasta minivacanta am urmat cursul de React al lui Brian Holt de pe Frontend Masters si sper ca in curand sa apara si ocazia de a pune in practica ceea ce am invatat.

@iamntz, am inceput sa folosesc PHPStorm in urma 3 luni deoarece proiectul de la serviciu este versionat pe SVN si nu am gasit un plugin decent (care sa stie sa faca merge interactiv) pentru Sublime. Vreau sa spun ca intr-o luna m-am obisnuit cu el si nu as folosi altceva acum :slight_smile:


(Cristian Nebunu) #4

Aprofundare React si as vrea sa incep si cu React Native si TypeScript. Si cum a spus si @iamntz, mai multe teste :slight_smile:


(lorenzo) #5

Pe final de 2018 m-am apucat sa invat React si as vrea sa continui si in anul care vine.
Pe langa React, as vrea sa aprofundez cat mai bine JS, PHP si poate sa ma apuc si de un framework pe PHP.


(Florin Matincă) #6

UI/Unit testing pe iOS, desi e o munca de convingere continua cu clientii ca trebuie alocat timp si pentru asta.

Si inca nu reusesc sa ma decid intre React Native si Flutter.


(Pîrvan Marian) #7

Cu laravel am lucrat/ lucrez, vue.js as vrea sa invat ceva mai bine.
Sa fac o aplicatie nativa pornind de la cod de javascript si php, la modul sa mearga pe orice device de mobile.

In rest alte proiecte personale pentru fun si portofoliu.


(István F.) #8

Incep anul cu testare de API si UI la job, adica end-to-end testing cu JS/TS pe un framework pe care trebuie sa il fac eu (poate cu selenium, poate de la 0). Trebuie sa am grija sa nu uit tot ce tine de Angular/frontend/go pana termin cu proiectul acesta. La proiectele mele vreau sa incep direct cu unit testing in loc de scris cod cum am facut pana acum. Programarea functionala si reactiva iarasi e foarte importanta in JS, anul acesta inca mi-a facut probleme FP cu rxjs, la anul vreau sa imi imbunatatesc cunostiintele de FP cu cunostiinte mai formale. Daca as putea scapa de OOP peste tot unde e posibil ar fi genial, Angular poate fi foarte urat fara rxjs. In plus numai probleme am avut cu dependentele modulelor.

Fac scoala de soferi (multi imi zic ca e foarte greu sa iti iei carnetul in Cluj-Napoca, deci va fi o provocare), o sa incerc sa ajung la nivelul pe care il aveam cel putin la BAC la matematica, in special la algebra si analiza. Cel putin sa pot rezolva oricand un subiect de admitere la o universitate tehnica.


(George Ilie) #9

Sa folosesc în practică, pentru uz propriu, Tensorflow.

Sa am ocazia să lucrez la un proiect care are la bază NodeBB - l-am descoperit recent și e cool.


(George Calianu) #10

Containere :roll_eyes: