Ce extinctor recomandați pentru casă/birou?

Având în vedere câte electronice am în casă, în orice moment se poate întâmpla un foc de tabără în mijlocul sufrageriei. Prin urmare, de ceva timp mă gândesc serios să-mi cumpăr unul-două extinctoare, așa, să fie și să dorm eu mai bine.

Am înțeles că sunt mai mule feluri (cu gaz, cu pulbere etc), cel mai versatil fiind cel cu pulbere (stinge cam orice în afară de incendiile cauzate de uleiuri și grăsimi, deci în bucătărie).

Am găsit de vânzare, dar la prețuri dubios de mici - sub 100 lei (cam 15-20 lei/litru, mai exact).

Întrebarea mea este: cam ce ar trebui să caut mai exact? La ce ar trebui să fiu atent? Etc. Orice detalii sunt binevenite :smile:

Că tot veni vorba, PFA-urile au nevoie de instructaj PSI?

1 Like

Fals. Stingătoarele cu pulbere sunt bune și pentru focurile cu ulei. Poate nu la fel de eficiente ca cele cu spumă, dar au avantajul că nu sunt așa specializate, și pot fi folosite și la incendiile electrice. Mai multe informații aici.

Paranteză: NICIODATĂ, NICIODATĂ, SĂ NU ARUNCI APĂ PESTE FOC DE ULEI: (secunda ~30):

Am găsit de vânzare, dar la prețuri dubios de mici - sub 100 lei

Ăla e prețul unui extinctor man, e foarte ok, nu are de ce să fie mai scump de atât, că nu e cine știe ce tehnologie. Sub 100 RON am dat și eu, de la ăștia.

3 Likes

Intamplator, de la astia am luat si eu pentru masina ca aveau termen de expirare ceva in jurul a 5 ani. Nu l-am folosit pana acum totusi ca sa atest calitatea :smile:

2 Likes

Sunt unele capsulate care la termenul de valabilitate trebuie schimbat cu totul si unele care pot fi verificate ori inlocuita compozitia fara schimbarea recipientului. Mai exact cele capsulate daca l-ai deschis / folosit o data trebuie sa-l consumi pe tot.
De altfel termenul de garantie si termenul de valabilitate sunt diferiti, garantia se refera la ansamblu pe cand valabilitatea la compozitie. Nu toti folosesc ambii termeni dar sunt unii care o fac.

1 Like

eu am unul expirat de masina in casa si unul d-asta mare pe casa scarii. nici asigurare n-ar strica :slight_smile:

Am văzut și pe Softpedia că toți recomandă asigurări de parcă doar arăți contractul incendiului iar acesta, rușinat, se face mic-mic de tot…

Cum rezolvă asigurarea problema bunurilor extrem de personale? Suveniruri? Poze? Amintiri? Asta ca să nu mai spune și că asigurarea bunurilor se face în limita a vreo 10% din valoarea asigurată; doar în metrul meu pătrat de home office depășesc limita aia.

Măsurile astea extra nu țin loc de asigurare ci sunt un fel de asigurare extra :smile:

Nu vreau să vină pompierii la mine pentru că n-am avut cu ce să sting… nu știu, o perdea.

1 Like

nu zic ca rezolva ceva asigurarea, dar in caz de nefacuta e bine s-o ai.

2 Likes