Ce facultati Java sunt in Romania?

Salutare!

Poate cineva sa imi dea sugestii despre ce facultati sunt in Romania unde se preda Java!

Mersi

Facultatea de Auromatica si Calculatoare din Bucuresti. Se face java din anul 2 semestrul 1.

Cred ca la toate facultatile cu profil it se face.

1 Like

Zero facultati ‘Java’. Dupa cum nu exista nici facultati ‘Sapa’ sau ‘Mistria’.

3 Likes

Mdaaa. Mersi de raspuns. Si ce ati putea sfatui daca doresc sa devin java developer. Trebuie de plecat in Europa, sau ce iesiri mai sunt?

Pai sa inveti java, nu?

Daca vrei alte alternative, cauta pe Google java tutorial si alege pe care iti place. Dar alea ar fi cam the best!

Iar dupa aceste cursuri, practice, practice practice!



Lumea cica lauda acest curs, dar pentru moment este cam scump. Asteapta sa fie o promotie pe Udemy. Il poti lua si la 10 dolari parca

Mersi foarte mult!

1 Like

Sau tu vrei doar o diploma?

1 Like

In ce sens?

Esti tanar. Crezi ca o anumita facultate te va invata Java? Adevarul e ca singur vei invata, indiferent de facultatea la care mergi. Daca mergi la una unde se preda Java, vei invata doar cu ce se mananca, un fel de aperitiv pe langa tot restul pranzului. E bine si asa, dar nu e musai. Si nici suficient.

1 Like

Învață să rezolvi probleme și nu mă refer la cele de matematică. Apoi că le rezolvi in Java, C#, Python, Ruby, etc. Asta este mai puțin relevant.

1 Like

As dori sa combin o facultate de Java in Romania si invatarea independenta. Pur si simplu in orice caz va trebui sa plec la universitate

Am si eu o intrebare, de ce musai java? Aplicatiile scrise in acest limbaj sunt monolitice, greoaie, pe scurt legacy.
Personal, dupa 17 ani activati oficial pe piata muncii in estul si vestul Europei, mi se pare un punct de pornire gresit ales.

Nu exista o facultate unde se face doar java. Java este folosit pentru a exemplifica conceptele.

La facultate nu inveti limbajul X de programare. Limbajul are rolul de a exemplifica lucruri teoretice. La final o sa iesi cu un bagaj de cunostinte din domenul stiintei calculatoarelor. Este si datoria ta sa studiezi mai mult.

Spor!

1 Like

Am ales java deoarece am inceput sa studiez mai demult si imi place sintaxa si alte lucruri.

Ati putea va rog sa imi spuneti de ce java e un punct de pornire slab, si ce limbaj ati sfatui dvs

Mersi de raspuns!

Chiar e ceva nou pentru mine ca aproape in fiecare an la facultate te reprofilezi intr-un limbaj nou. Eu credeam ca inveti 1 limbaj de programare si te aprofundezi.

:slight_smile:
Am trecut prin vreo 4-5 limbaje de programare pe timpul facultatii, anume C, Java, C#, Matlab(am terminat automatizari), python. Nu am devenit expert in niciunul, dar fiecare limbaj vine cu o paradigma diferita si te forteaza sa iti schimbi putin stilul de gandire si modul in care obordezi o problema. Este bine sa fii flexibil la aceste lucruri.

Nu mai zic de Haskell care este pur functional. :slight_smile:
Dar aici, mai tarziu poate :wink:

Esti tanar si cred ca cel mai bine este sa explorezi cat mai mult.

1 Like

Java iti formeaza un mod de gandire care deja e perimat. E nepotrivit pentru arhitecturi distribuite, pentru ca se bazeaza pe colocalizare, consuma enorm de multe resurse, ducand la crearea de aplicatii monolitice. Am reale probleme sa imi convertescc colegii cu 10-25 ani de experienta in monoliti la concepte simple de microservicii, stiu cat de greu se elimina aceste obiceiuri odata formate.

Pare superficial, dar cea mai la indemana arhitectura distribuita este web-ul, asadar aplicatiile de aceasta natura le consider un punct mai bun de start, atata timp cat nu facem evident totul monolitic. Dar asta face parte din procesul de invatare, unde inceme sa fim atenti la distribuire.

Universitatile au meritul de a te plimba cam prin toate paradigmele (cel putin cele politehnice, pt ca se mai face info si prin alte parti, cu rezultate nesatisfacatoare), tine doar de student sa inteleaga de ce se studiaza toate acele lucruri. Fundamentul e mult mai important decat s-ar crede.

La mine in firma programatorii sunt incadrati ca “design engineer”, al 2lea cuvant e cheia.

2 Likes

Poti sa incerci la MIT. Uite aici cam se preda: https://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/ Sa stii ca daca vezi ‘Java’ prin titluri, e inselator, cursul nu e de fapt despre Java. Va trebui sa pui accent pe alte cuvinte din titlu, pana te prinzi despre ce e cursul de fapt.

Am reale probleme sa imi convertescc colegii cu 10-25 ani de experienta in monoliti la concepte simple de microservicii

Ah Georgiana, imi placi din ce in ce mai mult. Platonic si pur tehnic, desigur.

1 Like

Creste fanbase-ul :sunglasses: colegul turc organizator al java guild e de aceeasi parere cu tine.
Glumim si noi, ce sa facem.

Ontopic: sfatul meu e sa nu iti propui sa devii “programator in limbajul x ca asa mi-au zis mie unii si altii ca se cere” , mai degraba sa iei un punct de plecare si dorinta ta sa fie de a stapani ingineria software.

Limbajele intra si ies din moda rapid, baza tehnica la tine ramane.