Ce fel de proiecte te interesează?

Amu cred ca esti mid-avansat (ca tot zicea @iamntz in alta parte de junior avansat dupa 2-3 ani), ca doar k8s vine cu networkingul dupa el, d-aia isi prind urechile multi.

2 Likes

pentru mine ar fi un plus imens la orice proiect, sa fie hourly si nu batut in cuie 8h/zi. Si din ce am vazut, nu prea sunt asa comune. Ma rog, nici nu pot sa zic ca am cautat 1000 de ani

2 Likes

Dar cu plata pe zi nu ar fi mai ok?
Ma gandesc ca ziua aia o imparti cum vrei tu atata timp cat ai rezultate satisfacatoare pentru “beneficiar”. Asa, cu plata la ora…azi lucrezi 4 ore dar sunt mega intensive si produci mult…maine lucrezi 8 ore dar tras de par si beneficiarul “simte”…

Nu stiu ce sa zic. Nu sunt nici contractor/freelancer dar as prefera plata la zi in cazul in care as opta pentru forma asta de colaborare.

2 Likes

Pai credca doar in mediu freelancer (expert) e posibil (B2B unde entitatea isi asuma si riscuri), altfel ca angajat cineva isi asuma din aceste riscuri. Is total deacord muncit 6h/z inloc de 8h avand in vedere ca mai toti suntem remote (si nu se mai sta la pauza de cafea ca la biroul angajatorului).

plata e partea a 2a, nu cred ca are legatura. M-am referit la proiect pur si simplu hourly, azi 1h, maine poate 8… poimaine niciuna, etc

2 Likes

ca b2b m-am referit

Mdah… toti cauta 8h/day

Ce zici tu nu stiu daca merge, ca proiectele mari se fac in echipe, si e problema de sincronizare cu alti membri ai echipei… (eu asa cred)

Si mie asa imi place sa lucrez. Se poate, dar trebuie sa vezi pe ce nisa mergi si cum colaborezi cu restul din echipa.

Eu fac machine learning, unde oricum sunt timp morti (unele modele dureaza cateva ore bune pana se antreneaza), deci are sens sa faci hourly billing. Asa jonglez vreo 3 clienti + un side project acuma.

1 Like

Cum am zis si intr-un comentariu trecut:
Ar fi misto un proiect comercial unde sa colaboram (doritorii membrii Devforum spre exemplu). La ce genii suntem, n-are cum sa nu facem ceva maret. :grin:

Proiectul asta teoretic ar avea urmatoarele atribute:

  1. Se poate contribui putin (ore pe sapt.) sau mult in functie de dorinte.
  2. Revenue share-ul initial sa fie calculat algoritmic in functie de valoare contributiilor si timpul petrecut. (eg: tracking la commits). Alt tip de munca depusa (eg: mers la prezentari, management, etc) sa fie expusa si aprobata intr-un thread public ptr. transparenta.
  3. Deciziile se iau prin vot, fiecare vot avand o greutate in functie de contributor.
  4. Putem stabili idea proiectului si alte detalii intr-un thread nou. De preferinta ceva cu ROI mare dpdv al timpului si proiectului.
  5. Proiectul sa nu depinda de vreun membru anume ci de comunitate in sine.

Presupunand un mean de 3 ore sapt. user si ~100 users: 1200 man hours a month. Imprastiate ce-i drept si poate mai putin eficiente.
Cine stie, n-am mai participat niciodata intr-un asemenea experiment. Dar as fi dispus. :smiley:

[EDIT] - alternativ ar fi misto si un “startup” clasic. Discutam pe un thread despre idei, membrii, etc. La final care vrea se baga si compozitia ramane asa, relativ neschimbata.

1 Like

O(n!*n), la ce orgolii sunt…
:grin:

3 Likes

Am putea crea o platformă care să integreze toate proiectele grupului.
Ar fi mai incitant pentru membrii forumului.

1 Like

Este genul de idee care sună foarte, foarte bine pe hârtie (sau… pe ecran :smiley: ) dar este un dezastru în practică.

Democrația nu prea are ce să caute într-un proiect, sau cel puțin nu la nivelul „deciziile se iau prin vot”. Uite un exemplu: configurăm hostingul. Avem un singur om care face servere, face o minunăție pe [insert hosting]. Dar majoritatea decide că acel hosting este prea [insert motive]. Cum procedăm?

Apoi trecem la promovare, seo, marketing. Votul programatorului cântărește la fel de mult ca a oamenilor de la marketing? Când este de ales tehnologia de backend, oamenii de pe frontend au ceva de zis (și viceversa)? Etc.

Curând îți dai seama că din alea 3h săptămânale, 2.5h se duc doar pe întâlniri și dezbateri.

5 Likes

The Mythical Man-Month - Wikipedia

Daca un muncitor sapa o groapa pentru a planta un pom in jumatate de ora, 100 de users… err, muncitori, in cat timp o sapa?

Aka ne trebuie un DAO (Distributed Autonomous Organization). Bagam ceva blockchain, cu quadratic voting, iar in loc de proof of stake sau proof of work bagam proof of commits. Elrond va fi nimica pe langa… devforumcoin. :rofl:

Proiecte bine platite, bine capitalizate si cu o idee cu potential in spate.

2 Likes

Mersi tare fain de răspunsuri! :grin:

We have a trend setter here. Sau cum îi zice mai modern, influencer? :smiley:
@tekkie mie ce level îmi dai?

Faci mult ore suplimentare?

@Andreea_M cred că ar fi interesant un proiect în zona de mașini electrice. Și blockchain ar fi interesant, dar e mai mult o pasiune, trebuie să mă documentez mai mult în ce privește partea de development.

2 Likes

Cum e, ai mai avansat? :smiling_imp:
Ca pe @tacheshun l-am mai vazut cu opinii misto pe diverse topicuri.

/s

1 Like

Învăț continuu

1 Like