Ce firma recomandati pentru un VPS SSD?

In urma unui research m-am decis la namebox si hostico pentru un vps + 100 licente cPanel.
Din experienta namebox a avut probleme grave pe vechi dar se pare ca au revenit cu foarte multe imbunatatiri si viteze mari.
Astept recomandari chiar si de la alte firme.
Va multumesc

Chroot vor avea oferte bune vineri: 🔥 Oferte Black Friday 2019

În lipsă de mai multe detalii recomand Vultr, de la $2.50/lună

am cativa clienti si un proiect personal la cloudify.ro insa au avut in mai putin de o luna de zile 2 downtime-uri de peste 2 ore fiecare. incerc sa gasesc o alternativa…
eu ma uitam la intovps.com unde am avut acum cativa ani si au fost ok
chroot.ro am mai vazut ca in fiecare an au avut oferte… poate mai sunt colegi pe forum sa ne zica parerea lor despre ei

DigitalOcean ftw

1 Like

la chroot mi-am facut eu cont anul trecut sa vad cum se misca si am renuntat rapid cand am vazut ca parola mea era vizibila plain-text in panoul lor de control. i nope’d the fuck out of there asap

1 Like

Despre ce parolă e vorba? De la cont? De la VPS?

Hetzner - am ajuns la ei acum vreo 2 ani, după ce am stat vreo 3 ani la chroot. Băieții de la chroot sunt ok, dar VPS-urile din Germania se mișcă de câteva ori mai repede decât ceea ce oferă chroot - am testat de vreo 2 ori de când sunt la ei. Plus că prețurile sunt mai bune decât ceea ce se oferă în România (asta în general). Multe chestii mișto (care nu existau la chroot când am plecat și cred că nicăieri în RO): snapshot-uri la instanțe, volume, backup, posibilitatea de a crea un network privat, floating IP - dacă ar avea și posibilitatea de a crea LoadBalancers și SecurityGroups ar fi un microAWS sau un miniDigitalOcean. :slight_smile:
În cei 2 ani la Hetzner nu am apelat niciodată la suport. A fost căzut o dată sau de 2 ori pe perioade scurte, dar au anunțat chestia asta pe pagina lor de issues.

3 Likes

Nu imi amintesc exact. Cel mai probabil era o parola de la VPS (spun asta deoarece imi amintesc ca era afisata in ceva zona de control a serverelor), insa cert e ca era una pe care am introdus-o eu in procesul de inregistrare/cumparare.

Confirm cele spuse de @anon48907206

Acum 3 ore am comandat un vps, iar in mail sunt parolele in plain.

1 Like

Te poti autentifica in Panoul de Control (cel cu vs.chroot.ro) si sa mergi pe pagina de vizualizare server (sau ceva asemanator)? Si acolo parca era in plain

FIY: Când creezi un VPS la Digitalocean se întâmplă același lucru: ori setezi cheia ssh ori primești parola pe mail.

Nu știu exact cum e la chroot, eu nu am cont, dar tind să cred că, odată schimbată, parola nu mai este afișată pe undeva (și că nici nu e stocată în clar).

2 Likes

Nu-mi apare prin alta parte, o vad doar in mail.

Nu stiu ce sa zic. Nu vreau sa vorbesc prostii, dar totusi as fi preferat sa nu-mi vad parola acolo.

1 Like

Faptul ca vezi parola pe mail nu dovedește nimic despre calitatea vps-urilor de la acel provider. Ei trebuie sa isi ia niste masuri, deoarece aici nu ai cale de întors odată ce ai pierdut credentialele. De aceea ei isi fac treaba, astfel incat sa nu ii poti trage la răspundere. Ti au dat mail cu datele de conectare.

Nu a contestat nimeni calitatea serviciilor, ci doar ne-am referit la o problema pe care, după părerea mea, o are compania respectiva in legătură cu parolele.

Sa luam exemplul in care eu am o parola pentru toate conturile pe care le folosesc undeva. Cineva cu acces la whmcs-ul lor (un băiat din echipa de suport, sa zicem) poate sa vadă e-mail-urile pe care eu le-am primit prin intermediul lor. Și îmi vede parola fara nici o problema.

Ți se pare normal ? Ok, o sa zici că sunt oameni pregătiți si nu au nici un interes să facă asta, dar mie tot nu îmi dă o credibilitate.

1 Like

Dar ție? :slight_smile:

1 Like

A fost doar un exemplu. Nu mi se pare normal, dar sunt foarte mulți care fac aceasta greșeală.

Exemplul tău este oximoron.

Nu poți să spui că te interesează securitatea personală dar folosești aceeași parolă pe mai multe conturi.

Nu as vrea sa-mi vada nimeni parola: ‘teiubesctanta20’.

Da pot spune și eu ca herzner este peste orice. Am un dedicat la ei și este super. Am fost mult timp la Contabo dar Hetznerul este cu doua clase mai stabil.

3 Likes