Ce inseamna sa pui la punct un proiect

Exista un tip care s-a gândit sa pună pe hârtie cum ar trebui gândit un proiect web (termeni, mod de lucru, abordări,etc).

Astfel a ajuns sa scrie asta: https://github.com/north/north ( http://pointnorth.io/) .

Toată aventura mea a început de aici: http://snugug.com/musings/css-strategy . Multe idei se regăsesc probabil in modul de lucru al fiecăruia însă ce mi-a plăcut a fost ca am le-am găsit intr-un concept bine definit.

Informația este mare și nu am cuprins-o pe toată, însă poate fi citita și pe bucăți.

6 Likes

Foarte interesantă North. Am convertit-o în ePub și am „devorat” deja jumătate din ea.

Două chestii ușor amuzante:

There should only be a single product owner per project.

Și

There should only be a single project manager per project.

Oare cum se aplică asta când se pasează un proiect la patru-cinci echipe? (clientul meu principal - o agenție - ia proiecte de la o agenție care ia proiecte de la o altă agenție, care discută cu clientul; de obicei, agențiile „superioare” nu știu de cei ce lucrează de fapt la proiect). Cine este PM aici? Dar owner? Clientul direct al fiecăruia sau toți prin mâna cărora trece proiectul?

1 Like

Lucrurile sunt destul de simple. Owner-ul si Project Manager nu sunt functii ci sunt oameni care isi asuma aceste functii,.

Din punctul tau de vedere:

  • Product owner-ul este de la tine din firma. El trebuie sa faca parte din “scope”-ul proiectului.
  • Project manager-ul de multe ori nu isi mai gaseste un rol in organizatii care lucreaza cu product owner. Depinde cat de complex este proiectul. Si iarasi aici e omul tau.

Niciodata cei doi insi nu sunt cei din firma clientului. Ca au si ei asa ceva? Cu siguranta! Insa ei au alte obiective, instrumtente si alti stake-holderi, caci din punctul lor de vedere intreg proiectul tau e doar un livrabil dintr-o lista mai mare.

1 Like