Ce job sa aleg?

Buna.

Am doua oferte de munca, si din pozitia mea de incepator complet in domeniul software, nu stiu care e mai avantajoasa pentru mine (exclus aspectul financiar).

Una dintre ele e functia de Quality Assurance Analyst, aka Game Tester. E pe program de 8 ore, de la 15:00-23:00.
Cealalta e de IT Support, un internship de 4 ore cu probabilitate mare de contract full-time.

Pentru un student in anul 3, telecomunicatii, ce ar fi mai rentabil pe termen lung, tinand cont ca nu vreau sa exclud total facultatea din calcul.

Ce inseamna IT suport? Suport callcenter sau suport on site pentru IT?

1 Like

Aș zice IT support, că să poți să termini facultatea. Cred că poți învăța multe într-o astfel de poziție.

1 Like

Daca este IT Suport - callcenter. unde trebuie sa raspunzi la telefon si sa oferi suport oamenilor conform cu un script predefini … nu stiu cat de mult inveti. De asemenea si game tester din cate stiu e destul de nasol/stresant

2 Likes

Amandoua sunt cam naspa. Recomand sa inveti singur programare si sa cauti un internship pe dev

1 Like

Cam asta ar fi descrierea jobului:

Responsibilities may include, but are not limited to the following:

  • Support an always-available application platform and infrastructure
  • Be responsible for monitoring, follow-up, solving and escalation of the internal technical trouble tickets according with the existing procedures
  • Be responsible for the network monitoring activities and escalation of the problems to the appropriate persons
  • Ensure IT technical support - the point of contact for any IT technical issue in the company
  • Administer users’ accounts according to procedures in place
  • Ensure that operations and equipment are in compliance with applicable policies, procedures and rules

also:

Ce ati alege?

  • QA/Game Tester
  • IT Support

0 participanți

Am ceva cunostiinte, in special Java, dar nu consider ca sunt suficient de dezvoltate ca sa aplic pentru un post de dev. Momentan citesc cartea lui Martin despre metodologiile Agile si design patterns si cea a lui McDowell, ‘Crackin the coding interview’, dupa care am zis ca imi caut un internship.

Mai bine dai bataie cu java si incerci sa aplici la un internship. La it support te trezesti ca trebuie sa faci oncall si alte de astea. Chiar vrei sa te sune la 4 dimineata pt ca ceva nu merge ?

Tu abia buchisesti un limbaj. Nu cred ca acea carte te va ajuta cu ceva.

Oricum nu cer sa fi toba de programare la internship

2 Likes

Cu programul ala la Quality Assurance nu mai ai timp de facultate iar din celalalt nu inveti nimic ca dev. Iti sugerez sa mai cauti, oportunitati sunt in permanenta.

Ce varsta ai?

Dacă nu știi ce să alegi, încearcă să-ți pui problema în felul următor: „ce vrei să te faci când vei fi mare?”.

Altfel spus: ce (crezi că) vei învăța din oricare dintre cele două job-uri pe termen lung și cum te va ajuta asta când vei fi mare?

PS: dacă presupui că la postul de game tester te vei juca toată ziua… s-ar putea să ai un șoc.

20

Ce varsta ai?

Nu nu, stiu ce implica, m-am documentat putin :stuck_out_tongue:

PS: dacă presupui că la postul de game tester te vei juca toată ziua… s-ar putea să ai un șoc.

Cu cat esti mai tanar cu atat ai mai mult timp sa iti descoperi potentialul, pe romaneste sa expriementezi, pentru ca ai timp, iti permiti, nu mai este ca la 6 ani cand ai fi putut sa te apuci de orice, sa zicem de fotbal/tenis si sa te vezi sportiv de performanta, dar ai inca timp sa exprimentezi, sa inveti si pana pe la 24-25 de ani beneficiezi de multa bunavointa din partea oamenilor care vad in tine potentialul, nu ceeace stii acum sa faci.

La 20 de ani conteaza prea putin starea ta de acum, ce ai acum, ce faci acum ci mai mult traiectoria pe care te inscrii, n-o sa pierzi vremea ani de zile sa testezi niste buguri sau sa faci suport tehnic, poate incepi de la un job de genul asta si vezi ce faci mai departe, nu iti place e in regula, incerci altceva, tine minte urmatoarea idee, nu e a mea, ca nu sunt atat de destept, dar o pot reproduce: “cand vezi ca nu poti castiga un joc orice ai face, ori schimbi regulile, ori schimbi jocul”.

TL;DR: Exprimenteaza, incearca mai multe locuri de munca, mai multe idei, vorbeste cu mai multi oameni, sari de la un loc de munca la altul pana gasesti ce vrei, implica-te in multe chestii.

1 Like

Daca nu ai mai lucrat pana acum ( tinand in seama varsta ) si crezi ca nu o sa iti fure din timpul pe care il poti petrece invatand, poti incerca sa mergi pe IT Support ( temporar) asta daca nu e de tipul callcenter si intre timp, te orientezi spre un post de dev.
Bafta!

Pare ca sunt singura care iti recomanda jobul de qa, incerc sa explic pe scurt.

Mentalitatea celui care scrie cod e de a construi, pune caramida cu caramida si iese una bucata functionalitate. Bucuria e cand se intampla ca functionalitatea sa mearga conform specificatiilor.

Mentalitatea celui care testeaza e distructiva, se incearca gasirea cazurilor neacoperite de cel care a scris codul. “Sa incercam asdf in loc de data, sa trimitem formularul cu campul prenume necompletat”, etc.

Vei dobandi cunostinte care te vor ajuta sa scrii cod mai bun atunci cand vei trece in tabara “constructiva”. Eu cred ca merita.

5 Likes

Onest, daca banii nu sunt o problemă [1], trage mai tare pe învățat programare (și restul de treburi de prin facultate), și țintește pentru un internship sau poziție junior pe development. Ambele poziții te îndepărtează de scop IMO


[1] ma rog, mereu sunt o problema. Zic mai mult așa ca daca nu ți se forțează mana. Daca vrei doar un ban de buzunar, sau faci asta doar că mai fac alți colegi și de ce sa nu faci și tu, mai bine urmezi sfatul de mai sus.

1 Like

I-am mai dat un pic de timp de gandire si am zis ca totusi e mai bine sa imi gat astia 2 ani de faculta ce ii mai am si sa pun mana sa invat mai bine ceva ce imi va deschide optiunea pentru un job cu perspective pe termen mai lung.

Daca vrei doar un ban de buzunar, sau faci asta doar că mai fac alți colegi și de ce sa nu faci și tu

^ Ceva de genu aveam in cap, ca imi vad colegi ce nu is in stare sa treaca un curs de Java fundamentals, si ei lucra ca php devs (or whatevs), si un pic era frustrant pentru mine, tinand cont ca (nu e lauda) sunt in primii 3 din anul de faculta. Cred ca frustrarea venea de la ideea ca desi notele imi sunt ok (9.75+) am impresia ca nu am nici o aptitudine care sa o pot transpune intr-un workplace, cel putin momentan. Asa ca, pe romaneste, mai stau pe curu meu un an, doi, mai am ceva cursuri de routing switching, networking, embedded, etc, si vad ce imi prinde interesul.

*Disclaimer: Stiu ca facultatea nu te face expert in nici un domeniu, dar e un bun loc de start ca si complete beginner in zona asta. *

2 Likes

Eu as face ce zice Horia mai sus. Incearca sa obtii o pozitie de intern undeva. Din ce stiu eu banii sunt chiar mai buni sau cel putin la fel ca intern pe dev fata de QA/IT support( in primul rand ) :slight_smile: iar in al doilea rand…sunt sigur ca iti vei gasi ceva ca intern chiar daca concurenta e mare. Aplica peste tot. Nu te demotiva cand esti refuzat si gandeste-te ca e de ajuns ca 1 companie sa te accepte din sute de aplicari. Mergi pe “statistica” :smiley: (Crede-ma, in 2-3 ani te vor cauta ei pe tine.)
Iti vei face viata mult mai usoara daca vei incepe ca dev intern. Trecerea de la QA/Suport la dev poate fi lunga daca nu cumva te demotivezi pe parcurs si ramai la QA/Suport(cunosc 1 caz din pacate).