Ce Limbaj de programare se foloseste pentru creat jocuri online?

Cum spune şi titlul cam ce limbaj trebuie ca să faci un joc precum exemplu: agar.io , slither.io, diep.io etc. Aici am spus cele mai populate jocurii care sunt jucate la ora actuală mai multe sunt pe miniclip.com

1 Like

Este prea generală întrebarea.

E ca și cum ai întreba trebuie să știi ca să proiectezi o mașină, autocad sau catia, sau solidworks.

Răspunsul e foarte diferit pornind de la ce joc vrei să faci, apoi cauți tehnologiile potrivite pentru asta, abia apoi vezi ce limbaj se folosește.

Trebuie să începem cu ce fel de joc vrei să faci întâi.

Cele enumerate de tine văd javascript, manipulare canvas, poate mai sunt dar îmi scapă.

2 Likes

C# folosind Unity WebGL.

1 Like

Depinde de complexitate, unreal engine cu webasm o să permită rularea de Fortnite sau pubg direct în browser…

Jocurile simple se pot realiza cu un simplu game loop si o librărie pentru fizică.

Nu cred ca este bun.

Păi eu vroiam să fac un joc online gen cum este agar.io dar mult mai diferit + că am cumpărat un domeniu.io cumparat de la GoDaddy.com nu dau numele la site întreg ca încă nu este făcut jocul ca dupăia mă ajuta un youtuber pentru promovare ca are 1M Subscriber, Dacă nu prea ştiu ce limbaje sunt că văd când dai view source sau inspect element arata doar html si json , javscript plm acolo.

c# stiu de la 13 ani aproape 97 % :slight_smile:

1 Like

Poti sa citesti aceste thread-uri

https://news.ycombinator.com/item?id=9462967

https://news.ycombinator.com/item?id=9464851

tl;dr
pe client html, css, js

pe server: C++ cu libuv

Nu cred ca limbajul in care faci backendul conteaza chiar asa mult.

Serios? Atât de simplu este C#? :slight_smile:

Dacă ai de rezolvat C10k problem şi nu vrei să inchiriezi maşini de sute de € pe lună s-ar putea să-ţi doreşti un limbaj ceva mai eficient :slight_smile:

2 Likes

Jocurile de genul se bazeaza pe o arhitectura client-server. Ca si protocol pentru transmiterea datelor, probabil vrei WebSocket, asadar poti folosi cam orice limbaj popular pentru backend. Ex: NodeJS, Go, Java, C#, C++.
Pe frontend poti folosi Javascript si canvas.

4 Likes

Am început deja să lucrez la joc o să fie gata până când termin tot nu o să fie o dată de lansare precisă
Aici am să îl bag http://www.io-games.io/top50.php când o să termin şi dupăia am să vorbesc cu nişte youtuber ca să îmi facă promovare cei mai populari care ai ştiu sunt maxinfinite şi jumbo:)
P.S Am nevoie de un GFX Designers care să mă ajute cu skinuri faine. Cine este interesant PM. Pentru mai multe detalii.


Domeniu +ssl este platit pe 10 ani de la godaddy + webhost odata la 1 an de la hostgator.
Total: 900 de euro:)


Am început deja să lucrez la el în Javascript, WebSocket servers, NodeJS, macro, c#, json, Paper.js, Orpe.ga, canavs, graph, html, css, mysql, trebuie să ai fac şi o bază de date în care să ţină lvl păstrat pe cont şi login etc.
Modules: Socket, NPM, Bower, Express.

Şi o să fie mai fain de cât agar.io
-> Ce este mai presus că cel actual:

-> 1000 de nivele 2000 de skinuri.

  • DE LA NIVEL 900 O SĂ FIE KRAKEN ŞI TREX CU SKINURI DIFERITE.
  • Gameplay diferit
  • FFA 2TEAMS, FFASIMPLE, FFASURVIVAL.
  • EXPERIMENTAL BIG, EXPERIMENTAL TEAMS, EXPERIMENTAL MULŢI, EXPERIMENTAL ZOMBIE.
  • TEAMS ACID, TEAMS, TEAMSFLY, TEAMSRO, TEAMSEN, 5TEAMS.
  • PARTYKARMA, PARTYEXPERIMENTAL, PARTYKING, PARTYZOMBIE.
  • Un mod unic Battle Royale un fel de fortnite sau pubg. Doar cei cu vip au accese la acest mod care o să coste taxa vip-ului este la 35 de euro permanet până la 5 euro lună.
  • RoomAdmins doar adminiii poate accesa această secţiune.
  • ALTELE
  • Daily Guests, Daily Money, Daily Potions.

  • Money System, Potions System, Gems System.

  • Shop System, Shop Potions, Shop Gems.

  • Rare Chest, Rare Potions, Rare Money.

  • Leader
  • LeaderBoards, Weekly Boards, SpinBoards.
  • Jucatoriii
  • Chat Shop poţi cumpăra accese ca să poţi vorbi cu alţi jucatoriii taxa cu 100.000 Money bani din joc.
  • Add Friend poţi adăuga un prieten în timp ce joci cu alţi jucatoriii,

Sisteme de logare rapida: Login with Facebook, Login with Twitter, Login with Gmail, Login with instagram Login with Steam.

  • VIP SYSTEM

Beneficii cumpărare vip în joc:

  • Chat VIP memberii vip care au cumpărat pot vorbi pe chat doar pentru vipiii.

  • Cei care sunt cu galben în LeaderBoards sunt memberiii vipiii.

  • Skin VIP personalizat.

  • 500 MASS la fie care rundă.

  • XP Boos primeşti 10 boosturi de viteză odată pe lună gratis.

  • GiveAway System
  • La fie care lună o să fie un giveaway cu 10 skinuri + 5.000 Money.

*System Grade

Cum îţi dai seama că are cineva grad în joc păi ai lista mai jos cu culoarea specificată gradelor.
Comenzile se accesează prin consolă

  • Lista Gradelor:
  • Administrator: KICK, SLAY, BAN, BANIP, ADDMONEY, ADDMASS, ADDXPBOOST, ADDVIP, ADDGRADE, GRADELIST, SKINSET, MUTE, VIPMUTE, VIPCHAT, CHAT, DOWNADMIN, DOWNVIP, RoomAdmins Culoare la nume roşu.
  • Global-Moderator: KICK, BAN, MUTE, SLAY, BANIP, CHAT, RoomAdmins Culoare la nume portocaliu.
  • Moderator: KICK, SLAY, MUTE, CHAT, RoomAdmins Culoare la nume verde.
  • Helper: SLAY, MUTE, CHAT, RoomAdmins Culoarea la nume verde.

Cum faci rost de grad în joc?

  • Prin cerere doar Global-Moderator, Modeartor, Helper sunt valabile şi ori ce abuz acestui grad apare în logs şi poţi pierde gradul său poţi să ai ban permanet pe cont pentru abuz de putere.

Ceva îmi spune că ești pasionat mai mult de jocuri decât de programare.

Ai adormit vreodată cu gândul la cum rezolvi problema x din proiectul y ? Programatic vorbind.

Deschizi subiectul întrebând ce limbaje se folosesc, după care răspunzi cu atâta ușurință că programezi în nu știu câte limbaje.

Dacă mă întrebi pe mine, ceva îmi spune că ai aruncat banii pe host degeaba.

Știi C de la 13 ani, în procent de 97% ? C(e) ?

Îmi șterg mesajul dacă îmi răspunzi la următoarea întrebare. Ar trebui să fie floare la ureche pentru cunoștințele tale.

În care limbaj de programare durează mai puțin, ca și timp, să colorezi un link cu id-ul #link ?

a. În css, folosind:

  • #link{color:blue}

b. În javascript, folosind:

  • document.getElementById("link").style.color = 'blue';

A sau B ?

2 Likes

http://gameprogrammingpatterns.com/

Domeniul n-ar trebui sa coste mai mult de 300-400$.

2 Likes

Pe partea de stocare te poti uita si pe produse gen Firebase sau alte mBaaS-uri. Te scapa de “jumatate din problema” si au si optiuni de sisteme de auth care te mai scapa de altele.

Suna foarte mult domeniu + ssl de 10 ani 900 de euro. Poate poti vedea de un refund? NameCheap ofera domenii de la 32USD, iar un certificat ssl poti obtine gratis de la letsencrypt (bine, trebuie sa-l reinoiesti odata la 3 luni - alte procese, alte batai de cap).

1 Like