Ce limbaj de programare?

Buna ziua,

Folosind Java, vreau sa fac un program care sa-mi ruleze pe windows automat. Programul trebuie sa execute anumite comenzi conform unui algoritm pe un site de pariuri online. Se poate? Ce informatii imi puteti oferii? Sau daca nu, in ce alt limbaj de programare se poate face?

Multumesc,

Salut,
Ai incercat sa faci aplicatia ? Te-ai lovit de o anumita problema ?

Cel mai bun limbaj e limbajul pe care il stii cel mai bine.

2 Likes

Salut,

Nu am incercat inca sa fac aplicatia. Momentan testez algoritmul manual sa vad probabilitatea, sansele de castig etc.

Sunt foarteeee nou in ale programarii asa ca vreau sa stiu daca se poate face si in ce limbaj. Si incep de la 0. In principiu nu este foarte complicat programul, trebuie sa-mi execute anumite pariuri variabile in functie de o anumita categorie si cota si ora. Si sa faca calcule in ceea ce priveste bugetul in functie de castig si pierdere, bineinteles conform unor conditii setate de mine.

Eu tind sa iti zic ca o aplicatie de genul nu e pentru incepatori. Exceptie daca vrei ceva foarte trivial, ceea ce poti face si cu un macro cu https://autohotkey.com sau AutoIT.

Chiar, ti-as recomanda ca in loc de programare standard sa inveti https://www.uipath.com, fiindca s-ar putea sa iti gasesti si un job bine platit pe la noi si se preteaza foarte bine la ce vrei tu sa faci.

Daca vrei sa realizezi o aplicatie de desktop pe Windows calea pe care trebuie sa mergi este C#. (ai cele mai multe resurse pentru invatare pe net)

P.S Stai linistit, nu o sa faci multe cu nici un algoritm la pariuri, sunt mult prea multe variabile de luat in calcul.

1 Like

Dacă ești nou, poate că n-ar trebui să începi cu Java? Cred că Python ar fi ceva mai potrivit.

@DDan89: Poți edita titlul te rog, să reflecte ceva mai bine problema ta? Mulțumesc.

3 Likes

Salut,

Multumesc pentru sfaturi. Deci se poate in Python?

Sunt cunoscator doar de web programming si design. Pe langa asta cunosc SQL.

Insa nu ma tem de complexitate.

Vreau sastiu in ce se poate face.

Multumesc,

In acest caz ai optiunea sa realizezi o aplicatie web cu JS si sa il impachetezi ca o aplicatie de desktop cu Electron. In cel mai rau caz poti pune si o aplicatie php in Electron.

Dar complexitatea e tot asemanatoare la ceea ce ai precizat pana acum. Adica pare simplu de facut, dar nu e.

Sa luam un exemplu: " trebuie sa execute anumite comenzi conform unui algoritm pe un site de pariuri online"
Daca e sa luam betfair ca si furnizorul nostru de API lucrurile o sa mearga ‘decent’ fiindca ai multe resurse online si chiar si cateva aplicatii open-source. Problema e ca in acest caz betfair te va stoarce de bani doar ca sa le folosesti API-ul. Adica 299$ taxa de activare, vreo 500$ pe luna istoric-ul la meciuri pentru uz personal. Daca vrei sa faci o aplicatie comerciala asteapta-te chiar si la 100 de ori mai mult.

https://apps.betfair.com/ are deja multe aplicatii care fac ce vrei sa creezi.

Daca nu ai bani pentru betfair atunci complexitatea devine mult mai mare pentru un singur om fiindca trebuie sa faci scraping si introducere de date din cod simuland un utilizator sau trebuie sa te bazezi pe ceva second hand api de la un site noname.

Am un prieten care s-a chinuit sa faca ce vrei tu, iar in final a renuntat, pentru ca daca faci asta cu web scrapping, sunt multe lucruri care se schimba si nu ai control pe ce e acolo. E foarte greu sa identifici elementele pe care vrei de fapt sa le citesti si e foarte greu sa nimeresti din cod casutele potrivite de input.
La un moment dat a vrut sa apeleze la o retea neuronala si sa o antreneze cu TensorFlow, dar pur si simplu a renuntat.
Ce vrei sa faci nu e imposibil, insa e mult mai greu decat te astepti.

Ai cel putin 2 variante:

  1. Site-ul de pariuri are un API si atunci poti alege orice limbaj vrei tu prin care le poti apela API-ul.
  2. Incearca Selenium: https://www.seleniumhq.org/docs/05_selenium_rc.jsp#programming-your-test

Este interesant ce vrei tu să încerci. Mă regăsesc cumva în stilul de automatizare, însă le dau dreptate celor care ți-au răspuns până acum. Eu nu zic că nu vei reuși, însă va fi frustrant. Cel mai probabil te vei alege cu niște chestii drăguțe de programare aprofundate. Ia în calcul că:

  • cotele de pariuri sunt calculate astfel încât să nu iasă ei în pierdere.
  • site-urile de pariuri au tot felul de măsuri de securitate împotriva celor care încearcă chestii din astea.

Dacă aceste 2 argumente nu te-au convins, crawling-ul te ajută la extracția și procesarea datelor de pe site-uri. Începi cu chestii simpluțe și fă-le să meargă, apoi îmbunătățește-le. Folosește metoda divide and conquer ca să-ți fie mai ușor. Dacă asta este ce te motivează să faci ceva, nu te lăsa.
Succes!

Eu cred ca omul a renuntat cand a vazut cata poliloghie este implicata :joy:

eu cred ca sta pe viceu linistit si isi cauta de viata, cand a vazut cat este de facut si cate notiuni noi au aparut

Chiar daca in istorie au existat cei care au pacalit pacanelele, oricum nu se fac bani din asta. Banu care vine repede se duce repede