Ce părere aveți despre abonamentul Jetbrains?

Știu că sunt câțiva utilizatori PHPStorm pe aici. De luna viitoare se renunță la licența stand-alone și se trece la un abonament lunar (sau anual). Prețul anual este echivalent cu prețul plătit la upgrade (pentru licența individuală), deci teoretic n-ar trebui să afecteze prea mult. Mai puțin atunci când nu vrei să faci upgrade…

Ce părere aveți despre această mișcare?

PS1: Doar mie mi se pare aiurea prețul dublu pentru companii?
PS2: Strugurii sunt acri la concurență?

1 Like

Citeam last night o discutie interesanta pe marginea ei - some points:

  • aparent nu poti folosi licenta personala cu server-ul de licentiere
  • nu toata lumea are cash pt. a platii upgrade-ul (some raman fara probleme pe o versiune mai veche)
  • este OK pentru agentii care lucreaza cu mai multe limbaje (pot folosi ce vor insa evident fuck them)
  • daca nu platesti la zi discountul (daca ai deja o licenta) se duce
  • daca nu ai deja o licenta preturile nu mai sunt asa de mici

nici macar nu stiu de ce am citit toata chestia - nu le folosesc and IMHO they’re useless :))

5 ani am stata pe rahatul ala de Dreamweaver (stia de syntax coloring si ftp) pentru ca Eclipse-ul stia sa se deschida in 5 minute si apoi mureai cu el de gat

E ok, atata timp cat poate fi folosit pe mai multe calculatoare (nu in acelasi timp) - asa era inainte

Per total e mai bine doar pentru cei care foloseau mai multe limbaje.

Consider că-i util să analizezi decizii de business :smile:

Entry point este mai ieftin. De exemplu, prețul pe un an de PhpStorm este același cu cel de upgrade (în schema actuală de licențiere), adică jumătate din prețul de listă :smile:

Din toata schema de licentiere, cel mai stupid punct este cel cu pierderea licentei stand-alone. Restul mi se pare de bun simt si ok.

Exista un update prin care au spus ca asculta de feedbackul generat si cred ca or sa isi schimbe parerea referitoare la cei care nu doresc sa upgradeze.

Interesant cum comunitatea poate afecta o decizie de business:

Update 2 (September 8th): The licensing model announced previously including conditions and prices, is not final. Please expect updates next week.

tradus:

We don’t want to lose our customers, we are scared, we’ll make decent adjustments in good time.

1 Like

Toate schimbarile de pricing, ever (daca nu-s exclusiv in jos in aceleasi conditii), genereaza nemultumiri.

Mi-a placut insa cum a trecut Adobe la licenta anuala, n-a anulat nici un rahat deja existent si au si redus costurile pt aia care cumparau anual sau nu foloseau toata suita. Sunt convins insa ca pe termen scurt au pierdut bani.

3 Likes

Cred ca JetBrains face cele mai bune IDEs din cate am testat eu, WebStorm(JavaScript), PyCharm(Python), CLion(C, C++), PhpStorm(PHP), pentru acasa nu am cumparat nimica inca dar daca as face un produs acasa sa castig banii as plati, plus ca imi place la ele ca sunt cross platform.

Dintre Zend Studio, Sublime Text 3, Eclipse cu PHP, PHPEd, NetBeans, you name it, am ales PHPStorm pentru ca e cel mai bun editor pentru PHP. Mai nou am trecut si pe JavaScript la el, are toate plugin-urile necesare, exact cum aveam si in Sublime. Debuggerul de PHP din PHPStorm e la mintea cocosului, setup instant si foarte explicit.

Cred ca au introdus subscriptie ca sa se adapteze schimbarilor din piata. In ultimul timp a trebuit sa faca update-uri mai dese, au bagat suport pentru plugin-uri, pentru versiuni noi de PHP, debugger upgradat. Cred ca vor sa itereze mai repede …

1 Like

O actualizare la anunțul inițial:

  • We are moving forward with subscriptions with important adjustments.
  • You will receive a perpetual fallback license once you pay for a year up front or 12 consecutive months.
  • You will receive up to 40% discount for continuous subscription.
  • You will be able to use the software without an Internet connection.
  • Current customers with active or recently expired upgrade subscription get first two years of subscription for the price of one.
  • We still recommend you take 10 minutes to read it all for the complete details.
2 Likes