Ce proiecte au membrii DevForum?

Salutare din nou! Revin cu un nou proiect, de data asta Java, Android. Am terminat cu mașinile :grin:.

Proiectul vine în ajutorul celor cu telefoane Android de dimensiuni mari. Eu foloseam aplicația “Reachability cursor” mai de mult dar nu a mai funcționat pe Android 10 și developerul nu mai răspunde de un an, așa că m-am gândit să refac eu aplicația pentru că îmi este utilă și mi-a plăcut provocarea de a programa pe Android din nou. Este destul de diferit față de web programming și cred că orice experiență care te scoate din zona de confort te ajută mult.

Aplicația este aici în early access (open beta): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quickcursor

Aplicația cred că se adresează unui număr restrâns de oameni, nu aștept să mă îmbogățesc din ea, a fost făcută pentru mine și pentru cei pe care chiar îi ajută.

Este mai greu de pornit din cauza permisiunilor ciudate (draw over other apps și accessibility service) fără de care nu se poate face o aplicație de genul. Partea bună este că aplicația nu necesită nici un network call, deci nu e risc de furat date, sau cel puțin dacă cineva nu e sigur, poate oricând să oprească sau să monitorizeze network activitytiul aplicației.

In-App purchaseul “pro” este pentru susținere, varianta gratuită și fără reclame ar trebui să fie suficientă pentru 90% din oameni.

Aștept feedback dacă aveți. Știu că se mai poate lucra mult la simplitate și UI. Nu m-am axat mult pe această parte pentru că sunt un singur developer (UI, product owner, tester, manager, content writer, designer etc…) și am avut timp limitat. A trebuit să tai de undeva.

Satisfacția a fost din nou foarte mare pe tot parcursul proiectului :grin:, ca și la celălalte proiecte personale.

8 Likes