Ce proiecte au membrii DevForum?

Revin cu un update legat de aplicația Quick Cursor - One-Handed mode.

Când am postat prima dată aici, aplicația era un MVP (Minimum viable product), iar acum, după 2 ani și foarte multă muncă (pentru un proiect hobby) este o aplicație completă cu multe funcționalități și foarte configurabilă, pentru toate nevoile “power userilor” Android, care vor cât mai multe configurări.

Un scurt rezumat în cei 2 ani și 3 luni:

  • 120 de updateuri
  • mii de feedbackuri: emailuri, screenshoturi, screenrecorduri, live chat pe Telegram group cu beta testeri, commenturi și posturi pe Reddit, XDA, Youtube, Twitter etc.
  • 300K instalări pe deviceuri unice
  • 23K utilizatori activi lunar
  • 3,5K utilizatori PRO
  • aproximativ 5,500 euro din vânzări de PRO (bani rămași după ce își iau toți partea cuvenită: Google pt Play Store, statele unde se vinde aplicația prin TVA, și statul român 10% impozit)
  • gratis și fără reclame versiunea free, versiunea PRO oferă multe configurări
  • 0 bani investiți în promovări, doar foarte mult timp :grin:

Am învățat că pentru un astfel de proiect, înafară de programare, mai e nevoie de mult timp pentru tot ce înseamnă feedback/bugs/community engagement etc.

De asemenea am învățat cât de prost e făcut “Accessibility serviceul” pe Android, și cât de lăsat pe dinafară e de mulți producători. Foarte mulți producători opresc aplicațiile care folosesc accessibility service (deși asta e cea mai mare tâmpenie pentru un utilizator care are nevoie de așa ceva ca să-și poată folosi telefonul).

Am descoperit cel puțin 4 buguri mari la: Google, OnePlus, Microsoft și Samsung legat de accessibility service. Buguri extrem de ciudate, care afectau un număr foarte mare de utilizatori. Unele au fost fixate, altele nu.

De asemenea, am învățat cât de greu poate să fie să găsești înalțimea tastaturii pe Android (când nu e aplicația ta în foreground, ci e în background). Cred că am schimbat soluția de cel putin 3 ori, la fiecare Android update a trebuit să mai găsesc un hack ca să pot să detectez deschiderea tastaturii și înălțimea ei. A fost greu să găsesc soluția finală care să funcționeze pe Android 7 - Android 13, de la toți producătorii, cu orice tastatură instalată de user.

Proiectul mi-a adus și o mulțime de satisfacții, nu financiare, pentru că financiar nu a fost rentabil pentru nivelul de muncă investit, dar satisfacția că am useri foarte mulțumiți, pe care îi ajută cu adevărat aplicația, chiar și oameni cu handicap care au nevoie de ea ca să poată folosi telefonul mai ușor, e o satisfacție foarte mare. Also, și eu folosesc aplicația zilnic și nu aș putea să mă dezobișnuiesc după atâta timp.

Ultimul update a fost astăzi și am adăugat o funcționalitate de scurtături pe marginea ecranului pe care le poți declanșa cu ajutorul cursorului: https://i.imgur.com/XYjaZzY.mp4 (demo video)

Deși pare un feature destul de simplu la prima vedere, este foarte configurabil și luând în calcul și Android developmentul (java, xml, o mulțime de deviceuri și versiuni de Android), a fost nevoie de 130 de comituri, 224 fisiere modificate, 9600 linii de cod (java + xml).

Este primul proiect hobby de care mă țin mai mult timp și nu mi-am pierdut interesul😁.

Dacă cineva vrea să încerce versiunea PRO a aplicației, puteți să-mi scrieți un mesaj privat pentru promo code, le dau cu mare drag. Nu cred că pot să le postez public aici pentru că au un format standard de Play Store și cred că sunt boți care scanează așa ceva.

33 Likes