Ce proiecte au membrii DevForum?

Nu s-a inghesuit lumea la steam keys ultima data (de fapt nimeni n-a cerut una). :rofl:
Anyway, l-am lansat pe steam si reactualizez oferta, cu steam keys valabile forever (sau pana dispare Steam).
10 bucati. 10 fericiti care o sa-si relaxeze creierul dupa holbat ochii in cod…cu holbat ochii in joc. :smiley:
(chiar e relaxant, poti sa te si gandesti la alte chestii in timp ce-l joci).
[EDIT] - YES! Am dat un key. inca 9 disponibile. :))

3 Likes

:wave: Buna,

Am inceput sa lucrez la un package pentru Laravel:

Iti ofera posibilitatea sa adaugi cu usurinta data import pentru aplicatia ta Laravel, folosind componente livewire, React sau Vue.

Este util atunci cand dezvolti un SaaS sau un dashboard si ai nevoie ca aplicatia sa sustina un Import de date.

Sunt aici dezvoltatori pe Laravel? Ce parere aveti despre acest package? V-ati intalnit vreodata cu aceasta problema? Ce solutii ati folosit?

2 Likes

Am folosit spatie/simple-excel (atat pt import, cat si pt export), dar n-are inclusa si partea de frontend (am implementat-o singur). In orice caz, da-i bataie, cred ca este piata pentru asa ceva.

1 Like

Multumesc!

Proiectele APW GitHub - aromanro/APW: Augmented Plane Waves (both APW and LAPW), band structure computation si DFT Atom GitHub - aromanro/DFTAtom: Density Functional Theory in real space, for atoms, LDA and LSDA au primit integrare Romberg.

Cu ocazia asta am editat si pagina wikipedia despre subiect Romberg's method - Wikipedia deoarece codul C de acolo avea niste probleme.

Nu l-am folosit pe ala la mine pentru ca in cazul meu nu e disponibila functia, ci valorile dintr-un grid DFTAtom/Integral.h at 481e917489eb498d589966183696e6ae47a42b62 · aromanro/DFTAtom · GitHub

In plus, C++ :slight_smile:

1 Like

Din cand in cand mai dau peste cate un proiect care a pornit de la unul dintre proiectele mele.
Azi am dat peste asta cu totul intamplator: RemiHelleboid/BzMeshBandsDos: Band Structure and Density of States computation of the Brillouin Zone. (github.com)

Vad ca a implementat unele chestii pe care le aveam eu in ‘plan’: Issues · aromanro/EmpiricalPseudopotential (github.com)

E chiar fain sa vezi ca proiectele chiar sunt folositoare pentru unii :heart:

3 Likes

ceva mai exotic

Proiectare parametrica aripi in browser
React, jscad, recoil, jspdf, fabricjs

https://rcplanediy.com
best pe destop, pe mobile nu e inca responsive

2 Likes

Nici mie nu-mi merge, și sunt pe desktop, chrome, windows.

După ce dau Start Designing totul e blank.

Hmm, nu eram constient ca crapa pe windows. Can you send a js log ss!? :smiley:

Am un fix de dat deploy. Mersi de feedback.

Cam aici pare sa fie problema:

In rest, ‘duplicate atom key’ dar zice

Nici la mine nu merge, edge pe wingoz.

am rezolvat. should work fine pe desktop. mobile nu mai crashuieste dar nu e responsive yet

1 Like

Da, acum pare sa mearga si la mine, n-am insistat cu testele insa :slight_smile:

1 Like

Revin cu un update legat de aplicația Quick Cursor - One-Handed mode.

Când am postat prima dată aici, aplicația era un MVP (Minimum viable product), iar acum, după 2 ani și foarte multă muncă (pentru un proiect hobby) este o aplicație completă cu multe funcționalități și foarte configurabilă, pentru toate nevoile “power userilor” Android, care vor cât mai multe configurări.

Un scurt rezumat în cei 2 ani și 3 luni:

  • 120 de updateuri
  • mii de feedbackuri: emailuri, screenshoturi, screenrecorduri, live chat pe Telegram group cu beta testeri, commenturi și posturi pe Reddit, XDA, Youtube, Twitter etc.
  • 300K instalări pe deviceuri unice
  • 23K utilizatori activi lunar
  • 3,5K utilizatori PRO
  • aproximativ 5,500 euro din vânzări de PRO (bani rămași după ce își iau toți partea cuvenită: Google pt Play Store, statele unde se vinde aplicația prin TVA, și statul român 10% impozit)
  • gratis și fără reclame versiunea free, versiunea PRO oferă multe configurări
  • 0 bani investiți în promovări, doar foarte mult timp :grin:

Am învățat că pentru un astfel de proiect, înafară de programare, mai e nevoie de mult timp pentru tot ce înseamnă feedback/bugs/community engagement etc.

De asemenea am învățat cât de prost e făcut “Accessibility serviceul” pe Android, și cât de lăsat pe dinafară e de mulți producători. Foarte mulți producători opresc aplicațiile care folosesc accessibility service (deși asta e cea mai mare tâmpenie pentru un utilizator care are nevoie de așa ceva ca să-și poată folosi telefonul).

Am descoperit cel puțin 4 buguri mari la: Google, OnePlus, Microsoft și Samsung legat de accessibility service. Buguri extrem de ciudate, care afectau un număr foarte mare de utilizatori. Unele au fost fixate, altele nu.

De asemenea, am învățat cât de greu poate să fie să găsești înalțimea tastaturii pe Android (când nu e aplicația ta în foreground, ci e în background). Cred că am schimbat soluția de cel putin 3 ori, la fiecare Android update a trebuit să mai găsesc un hack ca să pot să detectez deschiderea tastaturii și înălțimea ei. A fost greu să găsesc soluția finală care să funcționeze pe Android 7 - Android 13, de la toți producătorii, cu orice tastatură instalată de user.

Proiectul mi-a adus și o mulțime de satisfacții, nu financiare, pentru că financiar nu a fost rentabil pentru nivelul de muncă investit, dar satisfacția că am useri foarte mulțumiți, pe care îi ajută cu adevărat aplicația, chiar și oameni cu handicap care au nevoie de ea ca să poată folosi telefonul mai ușor, e o satisfacție foarte mare. Also, și eu folosesc aplicația zilnic și nu aș putea să mă dezobișnuiesc după atâta timp.

Ultimul update a fost astăzi și am adăugat o funcționalitate de scurtături pe marginea ecranului pe care le poți declanșa cu ajutorul cursorului: https://i.imgur.com/XYjaZzY.mp4 (demo video)

Deși pare un feature destul de simplu la prima vedere, este foarte configurabil și luând în calcul și Android developmentul (java, xml, o mulțime de deviceuri și versiuni de Android), a fost nevoie de 130 de comituri, 224 fisiere modificate, 9600 linii de cod (java + xml).

Este primul proiect hobby de care mă țin mai mult timp și nu mi-am pierdut interesul😁.

Dacă cineva vrea să încerce versiunea PRO a aplicației, puteți să-mi scrieți un mesaj privat pentru promo code, le dau cu mare drag. Nu cred că pot să le postez public aici pentru că au un format standard de Play Store și cred că sunt boți care scanează așa ceva.

33 Likes

Felicitări!

Lucrurile de genul trebuie și merită promovate și încurajate, nu bișnițării și cursuri.

Un produs real, solid, cu tot ce trebuie.

Știu prin ce treci, de 2-3 ani lucrez și eu la un mini saas, dar e foarte foarte greu cu timpul, mai ales că am și avut 2 șantiere de gestionat, plus mai luam și proiecte pe lângă job-ul principal.

Cred că dacă saas-ul are succes și produce cât pentru 1 salariu, îmi iau 2 ani concediu :slight_smile:

Succes încă odată, și respectele mele pentru o treabă făcută cap coadă, nu e puțin lucru. :clap: :clap:

5 Likes

Mulțumesc frumos!

Într-adevăr, este mult de lucru pentru o treabă cap-coadă, și sunt foarte multe chestii care ocupă mult timp în plus față de partea de programare efectivă a aplicației.

Cred că ce m-a ajutat la acest proiect a fost faptul că se vedeau rezultate constant, la fiecare update, la fiecare postare: creșterea organică a aplicației, feedbackul oamenilor, ajutor din partea userilor (voluntari: testeri, traduceri, comunitate), simțeam că am un pic de responsabilitate să mențin și să dezvolt aplicația pentru toți userii care chiar își doresc aplicația respectivă.

M-a ajutat și faptul că nu am pornit la drum cu gândul de a face bani din aplicație, așa că nu am fost dezamăgit de partea financiară. Am făcut aplicația, exact cum spuneam aici în thread acum 2 ani, pe ideea: o fac pentru mine că oricum îmi trebuie o aplicație de genul (era singura la momentul respectiv pentru că, din păcate, cea din care m-am inspirat eu nu a mai fost întreținută și nu mai mergea pe noile versiuni de Android), iar dacă o să câștig ceva, e un bonus.

Am avut mai mulți useri care mi-au scris email că au cumpărat aplicația dar ar vrea să mă susțină mai mult, să mai îmi trimită bani cumva, ca să fie siguri că reușesc să continui să dezvolt aplicația. Validarea asta din partea lor a fost o satisfacție mare și a contribuit la motivația de a continua.

Nu cred că aș fi reușit să investesc atâta muncă într-un proiect hobby niciodată dacă nu aveam feedbackul ăsta treptat.

Sper să postez peste 2 ani un alt update legat de Quick Cursor, tot pe un ton pozitiv :grin:.

9 Likes

Fanii vor si o versiune de iOS!
Felicitari! :clap:

1 Like

Din păcate cred că iOS nu oferă posibilitatea de a simula un touch event într-o altă aplicație dintr-o aplicație din background programatic. Nu am avut tangență niciodata cu Apple, nu le știu ecosistemul deloc, dar m-am gândit și eu la asta și am căutat să văd dacă au așa ceva. La o căutare rapidă se pare că nu se poate, probabil de aceea nici nu există nici o aplicație de genul în App Store.

Am facut un simulator de canale tv (Tv network). De fapt este un palyer youtube dar care este restrictionat sa nu poti sa umbli la videoclipuri, sa dea senzatia de canal tv. Aplicatia nu foloseste neaparat la ceva, eram doar curios daca se poate face asa ceva.

TV Tube

Sunt multe challenge-uri care tot apar legat de partea de administrare a programelor tv, e un proiect interesant pe partea asta de coding si administrare.

Personal o folosesc mai mult pentru stiri. Mai am de munca la partea de content si altele.

3 Likes

Vreau să prezint un proiect care nu imi aparține, cu gândul că poate inspira pe alții.

E vorba de un tip obișnuit, care sărea coarda din pasiune si s-a hotărât să pornească o afacere in jurul ideii.

Un rezumat al evoluției.

  • in 2015 a început să conceapă produsul - o coardă de sărit
  • in 2017 a lansat compania, dar nu a renunțat la vechiul job
  • in 2018 a renuntat la vechiul job si s-a dedicat integral proiectului său
  • tot marketing-ul l-a facut pe rețelele de socializare
  • materialele publicitare au fost efectiv produse de el, cu el

mi se pare fabulos 100k de downloaduri cat scrie pe play store. felicitari! as fi mai optimist cu monetizarea in sensul ca app-ul o sa mai fie de actualitate cativa ani buni, poate poti vinde niste referaluri de bun simt (nu spam) la alte apps.

As avea o curiozitate. care a fost trendul de install-uri odata lansat? presupun ca la inceput nu da nimeni de ea fiind noua si progresiv creste in rezultate. ai promovat-o pe social / blogs ?